به گزارش مشرق، وضعیت بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری(مهر۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) چندان مطلوب نبوده است.
گرچه ثبت ۱۴ میلیمتر بارندگی در ۴۵ روز گذشته حکایت از میزان بارشهای به نسبت مناسب در کشور از ابتدای سال آبیجاری(ابتدای مهرماه ۱۴۰۰) تا هفته دوم آبانماه داشته اما این میزان بارش نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۱۵ درصدی داشته است.
روزهای اخیر معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه بارندگیهای سه روز اخیر تاثیر محدودی در متوسط بارش کل کشور داشتند، گفت: اثر این بارندگیها در ورودی سدهای کشور که حدود ۵۰ درصد آب شرب را تامین می کنند، یک درصد بیشتر نبوده است.
اکنون و در تازه ترین اظهار نظر مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور از توزیع نامناسب مکانی بارش های اخیر خبر داد.
براساس اعلام روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران، «فیروز قاسم زاده» گفت: در حالی که بیشترین بارش در بارشهای اخیر در استانهای گیلان، مازندران و گلستان اتفاق افتاد، کمترین میزان بارش در استانهای غرب و جنوب غرب که منشا تولید روانابهای سطحی هستند، ثبت شد.
وی افزود: این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که عمده مخازن سدهای کشور در استانهای غربی و جنوب غربی قرار گرفته اند.
این مقام مسوول بخش آب کشور با اشاره به بارش مناسب برف در البرز مرکزی ادامه داد: این موضوع در تامین آب شرب پایتخت اهمیت دارد.
به گفته قاسم زاده در مجموع بارشهای ۹ استان بیش از متوسط بلند مدت بوده و بیشترین رشد نیز به استان های کرمان، قم و یزد اختصاص داشته است.
مدیر کل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور با بیان اینکه درحال حاضر ۳۵ درصد مخازن آب های کشور پر شده است، افزود: ۲۶۰ میلیون متر مکعب آب وارد ۱۹۸ سد بزرگ کشور شده است.
وی با اشاره به هماهنگیهای انجام شده با جهاد کشاورزی برای مدیریت مصرف آب در کشت های پاییزه اظهار امیدواری کرد ظرف هفته آینده شاهد بارش های خوبی به ویژه در استانهای غربی کشور خواهیم بود.
امروز موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو پیش بینی بارش در برای شمال، شمال غرب و غرب کشور در هفته منتهی به ۲۸ آبان را داشت.
این موسسه پیشبینی متوسط/بیشینه بارش حوضه های آبریز اصلی در هفته منتهی به ۲۸ آبان ماه را نیز اعلام کرد.
بر این اساس، متوسط و بیشینه بارش ها در هفته دوم منتهی به ۲۸ آبان ماه در حوضه آبریز دریای خزر به ترتیب ۱۱.۸ میلیمتر و ۸۴.۵ میلیمتر پیشبینی شده است.
برای حوضه آبریز دریاچه ارومیه متوسط بارش ۱۰.۳ و بیشینه ۵۱.۹ میلیمتر بارندگی پیشبینی میشود و حوضه آبریز فلات مرکزی دارای متوسط بارشی ۱.۲ و بیشینه ۱۶.۱ میلیمتر بارندگی خواهد بود.
در حوضه آبریز قره قوم متوسط بارش یک دهم و بیشینه ۲.۹ میلیمتر بارندگی خواهد بود. همچنین در حوضه آبریز مرزی شرق با متوسط بارشی صفر و بیشینه سه دهم میلیمتر بارندگی پیش بینی شده است.
برای حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان متوسط بارشی چهار و با بیشینه ۴۱.۴ میلیمتر بارندگی پیش بینی شده است.
ثبت ۱۴ میلیمتر بارندگی در ۴۵ روز گذشته حکایت از میزان بارشهای مناسب در کشور از ابتدای سال آبیجاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۰) تا هفته دوم آبانماه در بیشتر استانهای کشور داشته اما این میزان بارش نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۱۵ درصدی داشته است.
حوضه های آبریز اصلی ایران شامل دریای خزر، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، قره قوم، مرزی شرق و خلیج فارس و دریای عمان است.