به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: اندیشکده خاورمیانه با بیان اینکه ایران، توانایی خود را در تامین امنیت انرژی جهان در خلیج فارس و تنگه هرمز نشان داده، مینویسد: بستن تنگه برای چندین سال تنها به ۳۰۰ مین نیاز دارد و نیروی دریایی ایالات متحده برای مقابله با این تهدید در کوتاهمدت تا میانمدت کاملاً ناتوان است. به یقین تهدید عمده، زرادخانه فزاینده موشکهای ضد کشتی ایران با بردهای مختلف است.
اندیشکده «میدلایست» در بخشهایی از گزارش مفصل خود نوشت: تنگه هرمز یکی از مهمترین تنگههای دریایی جهان برای عرضه جهانی نفت و گاز طبیعی است. موضوع دریانوردی در این تنگه مدتهاست که منبع تنش بوده است. در حالی که هرگونه تلاش از سوی ایران برای بستن تنگه هرمز نامحتمل بهنظر میرسد، با این حال، رویدادهای سه سال گذشته نشان داد که ایران همچنان میتواند بدون افزایش خطر رویارویی نظامی با غرب، مشکلاتی را در این تنگه ایجاد کند.
ایران ابزارهای مختلفی در این مسیر بهویژه از طریق نیروهای دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از هزاران مین دریایی، قایقهای تندرو مسلح و زیر دریاییهای کوچک در اختیار دارد و ایرانیها قدرت نظامی برتر خود در خلیج فارس و تنگه هرمز را بهعنوان تضمینکننده امنیت انرژی و جهان نشان میدهند.
ایران یکی از دو کشور دارای موقعیت خوب در خلیج فارس است که از طولانیترین خط ساحلی بهره میبرد و تقریباً به آن کنترل عملی دارد. ایران به تمام مسیرهای کشتیرانی منتهی به تنگه هرمز دسترسی دارد.
نیروی دریایی سپاه از ترکیب متعارف و غیرمتعارف، با انگیزههای مذهبی در انجام مأموریتهای خود بهره میبرد. سادهترین و موثرترین راه برای ایران، مسدود کردن خطوط کشتیرانی و آبراهها با اثرات بازدارنده و روانی مینگذاری یا حتی تهدید به مینگذاری است.
برخی ناظران بر این باورند که بستن تنگه هرمز برای چندین سال تنها به
۳۰۰ مین نیاز دارد و نیروی دریایی ایالات متحده برای مقابله با این تهدید در کوتاهمدت تا میانمدت کاملاً ناتوان است.
ایران علاوه بر سرعت، تلاش کرده تا توانایی شلیک موشکهای خود را نیز بهبود بخشد.
چندی قبل نیز یک نشریه آمریکایی نوشت، موثرترین و اثبات شدهترین سلاح ایران در تنگههرمز مینهای دریایی است. نشریه «نشنال اینترست» در گزارشی با پرداختن به ادعای اخیر آمریکا در زمینه آزمایش موشک از سوی ایران نزدیک یکی از ناوهای هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس هنگام عبور از تنگههرمز، به توانایی ایران در غرق کردن کشتیهای قدرتمند نیروی دریایی ایالات متحده اشاره کرد.