کرونا نمایه

رنگ‌بندی‌ جدید کرونایی ‌استان‌ها حکایت از افزایش بیماران بستری ‌دارد، ولی از آنجایی که شهرهای بزرگی همچون تهران هنوز روند کاهشی دارند، در مجموع در کشور هنوز هم روند بیماری افزایشی نشده است.

به گزارش مشرق، روز ۱۸ شهریور پس‌ از دو ماه سخت سرانجام با رسیدن به قله موج پنجم کرونا، کشور از موج پنجم عبور کرد، اما کاهش آمار کرونایی در این مدت کم و نوسانی بود. موضوعی که از همان ابتدا با نگرانی و هشدار کارشناسان همراه شد. در واقع کاهش میزان جان باختگان کرونایی به اندازه‌ای کم بود که از تاریخ اعلام عبور از پیک پنجم تا ۱۵ آبان ماه از پله روزی ۱۳۰ نفر پایین نیامد و تنها کشور در دو روز شاهد کاهش نسبی آمار قربانیان کرونا به ‌بودیم و پس ازآن یک بار دیگر آمار به بالای ۱۲۰ نفر رسید.

با این حال به نظر می‌رسد که نقشه کرونایی کشور در سایه بی‌توجهی به پروتکل‌ها و امید بستن به واکسیناسیون به تنهایی بدون توجه به اعمال قوانین سخت‌گیرانه کرونایی ازسوی دولت، مجدداً در حال حرکت به سمت قرمز شدن  است؛ اگر چه آمارها از اوایل شهریور ماه نزولی شده اما تقریباً از هفته گذشته آمار بیماران بستری در بیمارستان ها ثابت مانده، و حتی در برخی روزها در حال افزایش بوده است. تجربه موج‌های گذشته کرونا نشان می‌دهد که هر بار مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجهی کرده و سهل‌انگار بودند، کرونا خروشان ظاهر شد و غافلگیر کرد و بر عکس هر بار مردم پروتکل‌ها را جدی گرفتند، این بیماری عقب‌نشینی کرد.

اما این روزها بار دیگر بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی، بازارچه‌ها و بازارها کاملاً مشهود است، با کاهش آمارهای مبتلایان به کرونا پروتکل‌های بهداشتی نیز نزولی شده و عده‌ای از مردم نسبت به توصیه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا سهل‌انگاری می‌کنند و این در حالی است که‌ رئیس‌ جمهور چندی پیش در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت‌ها برای مقابله موفق با موج احتمالی ششم بیماری کرونا گفت: امیدواریم با موج جدیدی از بیماری مواجه نشویم، اما در هر صورت باید آمادگی داشته باشیم تا در برابر موج احتمالی بیماری مواجهه انفعالی نداشته باشیم. نباید اجازه دهیم موج احتمالی جدید بیماری مانند موج پنجم کشور را غافلگیر کند، ‌باید با تمهید اقدامات و آمادگی‌های لازم از تکرار مشکلات کشور در مواجهه با موج پنجم کرونا جلوگیری کنیم. در این زمینه وزارت بهداشت مکلف است وضع کشور را به دقت رصد کند و پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

تازه‌ترین وضعیت کرونایی استان‌ها

براساس آخرین رنگ‌بندی منتشر شده از شهرهای مختلف کشور، ۳۳ شهرستان در وضعیت قرمز هستند که شهرهایی در استان‌های آذربایجان ‌شرقی و غربی، اصفهان، ایلام، خراسان‌های جنوبی، رضوی، و شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، و یزد را شامل می‌شوند. همچنین در حال حاضر  ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهرستان در وضعیت زرد، و ۱۰۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. رنگ‌بندی‌ مناطق در شرایطی اعلام شده‌ است که به گفته کارشناسان، احتمال جابه‌جایی آن‌ها و تغییر رنگ مناطق کم‌خطر به پرخطر بسیار زیاد است.

در رنگ‌بندی‌های جدید تعداد شهرهای نارنجی افزایشی بوده است که حکایت از افزایش بیماران بستری در آن شهرها دارد. ولی از آنجایی که شهرهای بزرگی همچون تهران هنوز روند کاهشی دارند، در مجموع در کشور هنوز هم روند بیماری افزایشی نشده است.

استان آذربایجان‌غربی/۵۱ نفر وصل به ونتیلاتور شدند

محمدامین ولی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته ۵۱ نفر به دستگاه ونتیلاتور وصل شدند اظهار داشت: ۹۳۶ نفر نیز به سبب سندروم حاد تنفسی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی از فوت ۶ نفر دیگر بر اثر کرونا خبر داد و گفت: با فوت این تعداد، شمار قربانیان این بیماری به ۶ هزار و ۹۶۲ نفر رسید.

وی با اشاره به ابتلای ۶۱۱ نفر دیگر افزود: تاکنون ۳۷۰ هزار و ۷۶ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده و از سوی دیگر ۶۹ هزار و ۴۱۰ بیمار بستری نیز بهبود یافته‌اند.

ولی‌زاده در ادامه با اشاره به شمار بستری‌های مشکوک اظهار داشت: ۵۳۹ نفر بستری مشکوک به کرونا در شبانه‌روز گذشته ثبت شد و از سوی دیگر ۲۲۰ نفر نیز در آی‌سی‌یو بستری شدند.

وی شمار واکسیناسیون جدید را ۳۷ هزار و ۷۶ نفر عنوان کرد و بیان کرد: تاکنون سه میلیون و ۷۴۹ هزار و ۶۵۱ نفر واکسن کرونا را دریافت کردند که هشت هزار و ۴۷۱ دز آن مربوط به دز سوم بوده است.

تغییر رنگ معنادار مناطق کم‌خطر به پرخطر/ شرایط کرونایی فعلی شکننده است +نقشه و نمودار

استان اصفهان/ ۴۰۵ بیمار جدید ‌شناسایی شد

 پژمان عقدک  سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا ۱۲۰۶۲۸۷  نفر بوده که از این تعداد ۱۲۰۴۱۶  نفر بهبود، ۱۷۹۳۰۲  بستری  و ۱۶۷۰۸ نفر هم فوت کردند.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰۵ بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی، ۱۹۲ نفر در مراکز درمانی بستری و ۱۷۹ نفر ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰۲  بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۲۰۶ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

عقدک تصریح کرد: ۱۱ بیمار  مشکوک و قطعی به کرونا طی  ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند. مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تاکنون از حدود ۳۴ هزار زن باردار در استان حدود ۱۷ هزار نفر آن‌ها یعنی ۵۰ درصد برای دریافت واکسن کرونا اقدام کردند. که از میانگین کشوری بهتر است.

رضا فدایی افزود: عمده واکسن کرونای تزریق ‌شده به مادران باردار از نوع سینوفارم بوده است و انتظار داریم که زنان باردار مراجعه بیشتری برای دریافت واکسن داشته باشند.

وی با بیان اینکه دُز سوم واکسن کرونا به افراد بالای ۶۰ سال استان که حداقل چهار ماه از دریافت نوبت دوم آنها گذشته باشد، تزریق می‌شود، اضافه کرد: تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای سالمندانی انجام می‌شود که در نوبت اول و دوم واکسن سینوفارم یا برکت دریافت کرده باشند.

مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه سالمندان واجد شرایط دُز سوم می‌توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند، اظهار داشت: در زمان حاضر نیازی به تزریق دُز سوم برای سالمندانی که در نوبت اول و دوم واکسن آسترازنکا یا اسپوتنیک دریافت کرده بودند، نیست.

فدایی خاطرنشان کرد: تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای کادر درمان و گروه‌های خاص نیز به‌طور برنامه‌ریزی‌شده در حال انجام است.

وی درباره آخرین آمار واکسیناسیون در استان اصفهان خاطرنشان کرد: تاکنون حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر معادل ۷۳.۳ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال، نوبت اول و حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معادل ۵۵ درصد جمعیت، ۲ نوبت واکسن کووید-۱۹ را دریافت کردند.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ در زمان حاضر فقط شهرستان‌ برخوار در استان اصفهان در وضعیت آبی (کم‌خطر) قرار دارد و شهرستان مبارکه به وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) رسیده است.

استان خراسان جنوبی / شمار قربانیان کرونا از ابتدای همه‌گیری به ۱۱۹۸ نفر رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: روز گذشته ۳۳۶ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که ۸۷ بیمار و از ۶۵۱ تست سریع ۱۰۶ مورد مثبت جدید کرونا شناسایی شد.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۸۴ مورد از بیرجند، ۷ مورد از بشرویه، ۱۷ مورد از خوسف، ۶ مورد از درمیان، ۲ مورد از زیرکوه، ۸ مورد از سرایان، ۰ مورد از سربیشه، ۲۰ مورد از طبس، ۲۲ مورد از فردوس، ۱۰ مورد از قاین و ۱۷ مورد از نهبندان شناسایی شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۲ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۱۰۵ نفر کرونا مثبتند، ادامه داد: از این تعداد ۱۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۴ نفر نامساعد است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: در شبانه روز گذشته یک مورد جدید فوت ناشی از کرونا در استان ثبت شد و آمار قربانیان کرونا به هزار و ۱۹۸ نفر رسید.

وی گفت: تاکنون ۵۱۴ هزار و ۹۸۵ نفر دز اول، ۳۸۲ هزار و ۱۶۳ نفر دز دوم، هزار و ۲۶۷ نفر نیز دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

تغییر رنگ معنادار مناطق کم‌خطر به پرخطر/ شرایط کرونایی فعلی شکننده است +نقشه و نمودار

استان کرمان/فوتی‌ها باز هم دو رقمی شد

سعید صحبتی با بیان اینکه به نظر می‌رسد موج پنجم کرونا را پشت سر گذاشتیم اما شرایط استان کرمان، شرایط عادی نیست اظهار داشت: در حال حاضر در استان کرمان دو شهرستان ما در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.

وی با بیان اینکه سه شهرستان ما که شهرستان‌های بزرگ و پر جمعیتی هم هستند در وضعیت نارنجی قرار دارند گفت: در طول هفته گذشته سه شهرستان ما که وضعیت آبی داشتند به وضعیت زرد تغییر رنگ دادند و افزایش مختصری هم در بیماران بستری داشتیم.

سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به اینکه این وضعیت نگران کننده است و می‌تواند در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به شیوع پیک ششم هم منجر شود افزود: اگر میزان افراد واکسینه شده به ۸۵ درصد نرسد ما به اثرات مطلوب جمعی واکسیناسیون نمی‌رسیم.

وی ادامه داد: منظور از واکسیناسیون، یعنی افرادی که هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده  و دو هفته هم از تزریق دوز دوم آنها گذشته باشد.

صحبتی با بیان اینکه اگر موج ششم اتفاق بیفتد کسانی که تا کنون در زدن واکسن کوتاهی کردند در معرض‌ترین و آسیب پذیرترین افراد هستند تصریح کرد: نوک تیز پیکان موج‌های بعدی کرونا کسانی را نشانه گرفته تا کنون نسبت به تزریق واکسن کوتاهی و مقاومت کردند.

سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با عنوان اینکه جمعیت هدف بالای ۱۲ سال استان کرمان برای تزریق واکسن دو میلیون و ۵۶۰ هزار نفر را شامل می‌شود گفت: متاسفانه تا رسیدن به جمعیت مطلوب هنوز فاصله زیادی داریم.

وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد هستیم کسانی که واکسن می‌زنند، حتی برخی از افراد با زدن یک دوز واکسن احساس رویین تن بودن کرده و تصور می‌کنند زدن حتی یک دوز واکسن برای آنها مصونیت ایجاد می‌کند افزود: به هیچ وجه این طوری نیست و کسانی که حتی هر دو دوز واکسن را تزریق کردند نیز باید حتما از ماسک استفاده کنند.

صحبتی با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۳۲۵ مورد است.

وی ادامه داد: از این تعداد ۱۶۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۳۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۲۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۰۳ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۴۲ هزار و ۲۳۰ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۰ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۹۴۹ مورد رسیده است.

صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۹۸۳ هزار و ۸۲۲ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۶۴۱ مورد است.

ماشاالله میرزاحسینی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان کرمان نیز از ارسال پنجمین کاروان بهداشتی - ورزشی "مهر بانشاط" به مدارس استان کرمان خبر داد و اظهار داشت:  این کاروان به ارزش ۵ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه بخشی از اعتبار این کاروان از سوی سازمان یونیسف و بخشی هم از محل اعتبارات معاونت تربیت بدنی و سلامت تأمین شده است افزود: این تجهیزات مرحله به مرحله به شهرستان‌ها و مناطق استان با اولویت شهرستان‌ها و مناطق محروم در حال ارسال است.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه این تجهیزات شامل ماسک، مواد ضدعفونی دست و سطوح، صابون مایع، انواع وسایل مصرفی ورزشی و … است گفت: سلامت دانش آموزان و معلمان، مهمترین اولویت آموزش و پرورش استان است.

تغییر رنگ معنادار مناطق کم‌خطر به پرخطر/ شرایط کرونایی فعلی شکننده است +نقشه و نمودار

استان ایلام/ یک فوتی و ۸۰ ابتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته

محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۸۰ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۵ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۶۳ هزار و ۱۸ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایلام گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و ۱۴۲ نفر بوده است.

تغییر رنگ معنادار مناطق کم‌خطر به پرخطر/ شرایط کرونایی فعلی شکننده است +نقشه و نمودار

استان بوشهر/تعداد بیماران بستری ‌کاهش یافت‌

سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با بیان اینکه روز گذشته فوتی کرونایی در استان بوشهر ثبت نشد اظهار داشت: شمار جانباختگان این بیماری در استان همچنان ۲ هزار و ۶ نفر باقی ماند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از بستری شدن ۲۱ بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های استان خبر داد و بیان کرد: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر به ۷۹ نفر رسید.

دبیر ستاد مدیریت بیماری کرونای استان بوشهر با اشاره به بستری ۱۶ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر خاطر نشان کرد: اکنون ۱۶ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه آی سی یو بستری هستند و حال ۴ نفر وخیم است.

وی افزود: خوشبختانه روز گذشته ۲۰ بیمار کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۹ نفر مثبت قطعی بوده‌اند

کشمیری تزریق بیش از یک میلیون و ۲۸۲ هزار واکسن کرونا در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: تاکنون افزون بر ۷۳۲ هزار نوبت اول و و ۵۵۳ هزار نفر هر ۲ نوبت واکسن دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به رنگ‌بندی شهرستان‌های ۱۰ گانه استان تصریح کرد: ۹۰ درصد این شهرستان‌ها در وضعیت آبی و تنها شهرستان بوشهر در شرایط زرد کرونایی است.

استان قزوین/ کاهش مرگ و میر کرونایی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین  از افزایش ۶ درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۶۰ بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاه‌های منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار نسبت به روز قبل ۹ نفر بیشتر شده است.

جلال رحمانی همچنین به کاهش ۲۴ درصدی نرخ بستری‌های روزانه کرونایی اشاره کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته ۴۷ بیمار کرونایی جدید با علائم تنفسی حاد در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار ۱۵ نفر از روز پیش کمتر است.

وی اضافه کرد: آمار بیماران بدحال کرونایی هم در طول ۲۴ ساعت اخیر ۱۰.۶ درصد افزایش یافت و در حال حاضر ۲۱ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدند که این آمار در قیاس با روز گذشته ۲ نفر افزایش پیدا کرده است.

رحمانی از کاهش ۴۰۰ درصدی نرخ مرگ‌ومیر روزانه کرونایی هم خبر داد و گفت: در شبانه‌روز اخیر فقط یک بیمار بدحال کرونایی جان خود را به خاطر علائم شدید تنفسی و ضعف مفرط جسمانی از دست داد که این آمار ۴ نفر از روز گذشته کمتر شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به افزایش ۹.۵ درصدی موارد بهبودیافتگان کرونایی روزانه ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸ بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش ۵ نفر افزایش داشته است.

رحمانی افزود: در نهایت هم آمار کل بستری‌های فعلی کرونایی استان قزوین با ۵.۵ درصد کاهش به ۳۰۷ نفر رسید که این آمار در قیاس با روز قبل ۱۸ نفر کمتر شده و کمترین آمار بستری‌های کرونایی ما از ابتدای آغاز پیک پنجم تا امروز است.

تغییر رنگ معنادار مناطق کم‌خطر به پرخطر/ شرایط کرونایی فعلی شکننده است +نقشه و نمودار

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس