به گزارش مشرق، یکی از مقامات برنامه توسعه سازمان ملل در گفتگو با شبکه خبری سیانبیسی با اعلام این که میلیونها نفر از مردم افغانستان با گرسنگی مواجه هستند هشدار داد این کشور ممکن است بدترین بحران انسانی را که «تا کنون دیدهایم» تجربه کند.
عبدالله الدرداری، نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان، روز چهارشنبه گفت: حدود ۲۳ میلیون نفر (از مردم این کشور) نیاز مبرم به غذا دارند.
بیشتر بخوانید:
دستهای پیدا و پنهان گسترش داعش در افغانستان
وی افزود: اقتصاد ۲۰ میلیارد دلاری (افغانستان) ممکن است تا ۴ میلیارد دلار و حتی بیشتر کوچک شود و ۹۷ درصد از جمعیت ۳۸ میلیونی در خطر فقر هستند.
الدرداری به شبکه خبری سیانبیسی گفت: افغانستان احتمالاً با بدترین فاجعه انسانی که تا به حال دیدهایم مواجه است.
وی گفت: ما هرگز شوک اقتصادی به این بزرگی را ندیدهایم و هرگز شاهد بحران انسانی به این بزرگی نبودهایم.
این مقام سازمان ملل در ادامه تاکید کرد که تامین مالی برای حل این بحران انسانی و انجام خدمات ضروری برای حفظ زندگی و معیشت مردم این کشور بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید:
رکوردشکنیهای آمریکا در جنگ ۲۰ ساله افغانستان
گزارشهای متعدد حاکی از آن است که چندین منطقه در افغانستان حتی با نزدیک شدن به فصل زمستان نیز با خشکسالی مواجه هستند.
بر اساس این گزارش، زمانی که طالبان ناگهان در ماه اوت به قدرت رسید، دولتهای جهان دسترسی افغانستان به کمکهای مالی بینالمللی را قطع کردند و تقریباً ۱۰ میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی افغانستان را که در خارج از این کشور نگهداری میشد، مسدود کردند.
این امر منجر به فروپاشی در امور مالی دولت شد و پرداخت حقوق بسیاری از شاغلان متوقف شد، که فشار بر سیستم بانکی این کشور را افزایش داد.
پاکستان روز پنجشنبه میزبان نشستی در اسلام آباد با حضور نمایندگان چین، روسیه و ایالات متحده برای گفتگو در مورد وضعیت افغانستان بود.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان، اعلام کرد که این کشور «اقلام غذایی ضروری، تجهیزات پزشکی اضطراری (و) پناهگاههای زمستانی (موقت) را برای ارائه کمکهای فوری» به افغانها ارسال میکند.
وی همچنین از جامعه جهانی خواست تا «مسئولیت جمعی خود را برای جلوگیری از یک بحران انسانی شدید» در افغانستان انجام دهد.