رئیسی نمایه

با توجه به دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر خودداری از هرگونه افزایش قیمت و اینکه ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت خودرو مصوبه‌ای نداشته است، وزارت صمت به خودروسازان دستور داد هرگونه افزایش قیمت ممنوع است.

به گزارش مشرق، رئیس‌جمهوری به غائله افزایش قیمت خودرو پایان داد. قرار بود از هفته جاری محصولات ایران خودرو بین ۱۵ تا ۱۹ درصد و قیمت محصولات سایپا در حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد افزایش پیدا کند، اما آیت الله رئیسی، رئیس‌جمهوری یک روز پس از این تصمیم یعنی پنجشنبه عصر در راستای حمایت از خریداران خودرو و جلوگیری از هرگونه تنش در بازار خودرو، دستور داد که افزایش قیمت خودرو لغو شود.

بیشتر بخوانید:

بازگشت قیمت محصولات ایران خودرو به قبل از آبان

با توجه به دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر خودداری از هرگونه افزایش قیمت و اینکه ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت خودرو مصوبه‌ای نداشته است، وزارت صمت به خودروسازان دستور داد هرگونه افزایش قیمت ممنوع است و قیمت‌های قبل در فروش خودرو باید اعمال شود. بدین جهت شرکت‌های خودروساز مکلف شدند با آخرین قیمتی که شورای رقابت تعیین کرده نسبت به فروش خودرو اقدام کنند و هیچ رشد قیمتی را برای ثبت‌نام کنندگان خودرو منظور نکنند.

ممنوعیت افزایش قیمت خودرو، به‌طور قطع با ذائقه خودروسازان هماهنگ نیست و برخی‌ها این پیش‌بینی را می‌کنند که تولید خودرو طی هفته‌های آینده سیر نزولی به خود بگیرد. به‌همین دلیل باید سازوکار حمایتی طراحی و تدوین شود تا شرکت‌های خودروساز با کمترین مشکل و با نقدینگی مناسب‌تری نسبت به ادامه تولید اقدام کنند.

طبق آخرین عددهای اعلام شده ایران خودرو ۱۹ هزار میلیارد تومان و سایپا ۸ هزار میلیارد تومان به قطعه‌سازان کشور بدهی دارند و اگر این میزان بدهی افزایش پیدا کند، تولیدات دو مجموعه تحت تأثیر قرار می‌گیرد. در این میان عنوان می‌شود که به‌واسطه قیمت‌گذاری که شورای رقابت انجام داده، زیان انباشت شرکت‌های خودروساز رو به افزایش است و این امر زنگ خطری برای تولید خودرو است.

حال با لغو افزایش قیمت خودرو و بررسی دوباره این موضوع در ستاد تنظیم بازار، کارشناسان صنعت خودرو پیشنهاد دادند که شرکت‌های خودروساز به سمت افزایش بهره‌وری حرکت کنند و دولت نیز با تزریق منابع مالی شرایطی را فراهم کند تا خودروسازان با نقدینگی بهتری تولید داشته باشند.

رویکرد، حمایت از مردم بوده است

علی قنبری، کارشناس اقتصادی نیز درباره اینکه لغو افزایش قیمت خودرو با چه رویکردی بوده است،  گفت: مهم‌ترین رویکرد رئیس‌جمهوری در مخالفت با افزایش قیمت خودرو حمایت از مردم بوده است، در حال حاضر و با قیمت‌های موجود مردم به سختی می‌توانند پول یک خودرو را آماده کنند لذا هر گونه افزایش قیمت کارخانه‌ای شرایط برای خرید خودرو را سخت‌تر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مشتریان واقعی خودرو همچنان منتظر آن هستند که اسمشان از قرعه کشی شرکت‌های خودروسازی خارج شود، افزود: اگر کارخانه‌ها قیمت خودرو را افزایش دهند، خیلی از مردم دوباره باید منتظر بمانند تا بتوانند حتی در قرعه‌کشی ثبت‌نام داشته باشند؛ معتقدم هر گونه افزایش قیمت باید بسیار آرام‌تر و حتی کمتر از ۱۰ درصد باشد.

صنعت خودرو تضعیف نشود

بهرام شهریاری کارشناس صنعت خودرو درباره اینکه خودروساز در مقطع فعلی چه کاری باید انجام دهد که دچار بحران نشود، گفت: مدیریت هزینه یکی از کارهای مهمی است که شرکت‌های خودروساز باید در دستور کار خود قرار دهند و این موضوع در مورد شرکت‌های قطعه‌ساز هم صدق می‌کند؛ تا زمانی که مجدداً موضوع بازنگری قیمت خودرو در ستاد تنظیم بازار بررسی شود ضرورت دارد بخش‌های تأمین‌کنندگان قطعات خودرو سطح همکاری خود را با خودروسازان افزایش دهند؛ به هر ترتیب تعامل دوجانبه و چندجانبه تأمین‌کنندگان کمک خواهد کرد که از فشارهای موجود کاسته شود.

وی با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری خودرو باعث چالش‌های جدی بر صنعت خودرو خواهد شد، افزود: اگر شورای رقابت واقع‌بینانه قیمت‌گذاری خودرو را انجام داده بود، زیان انباشت شرکت‌های خودروسازی روند صعودی به خود نمی‌گرفت؛ از طرفی تمام فعالان این حوزه از دولت سیزدهم خواسته‌اند که خودرو از قیمت‌گذاری دستوری خارج شود.

شهریاری با تأکید بر اینکه ستاد تنظیم بازار با توجه به تورم بخشی می‌تواند قیمت‌گذاری خودرو را دنبال کند، گفت: امیدوارم تصمیمی برای این حوزه اتخاذ شود که صنعت خودرو و زنجیره تولید آن در شرایط سخت تحریم تضعیف نشود.

حمایت از مردم و جلوگیری از رشد قیمت‌ها

محمد امیرزاده عضو اتاق بازرگانی ایران درباره لغو افزایش قیمت خودرو توسط رئیس‌جمهوری، گفت: افزایش قیمت خودرو بر تمام بخش‌ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اثر می‌گذارد، بدین جهت دستور لغو افزایش قیمت‌ها به آرامش بازار کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه توقف رشد قیمت با هدف حمایت از مردم، خریداران خودرو و جلوگیری از رشد قیمت سایر کالاها در بازار بوده است، تصریح کرد: برای آنکه قیمت خودرو تغییر کند، نیازمند بررسی‌های دقیق‌تر و کارشناسی هستیم، اگر قرار است قیمت خودرو بین ۱۵ تا ۱۹ درصد گران شود باید این امر به‌طور دقیق بررسی شود و دید که این رشد قیمت چه تأثیری را بر تولیدات خودرویی خواهد داشت و همچنین این امر تا چه حد به آرامش بازار کمک خواهد کرد. امیرزاده گفت: ما اعتقاد داریم که دولت نباید در قیمت‌گذاری کالاها دخالت کند، اقتصاد آزاد مهم‌ترین موضوعی است که باید در اقتصاد ایران پیاده‌سازی شود؛ از این‌رو عرضه و تقاضا باید تعیین‌کننده قیمت‌ها باشد. در حوزه صنعت خودرو هم باید اصلاحات لازم صورت گیرد و سپس قیمت‌گذاری آن را به بازار آزاد سپرد. در این صورت قیمت‌ها کنترل می‌شود.

زمانی که افزایش قیمت خودرو مصوب شده بود، مدیران عامل دو شرکت خودروساز وعده‌های متعددی دادند. فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو گفته بود: ما بر اساس تعهداتمان عرضه را بیشتر می‌کنیم، این افزایش عرضه بیشتر به معنای کاهش التهاب در بازار و دسترسی بهتر مردم به خودرو از طریق خودروساز خواهد بود. اگر بتوانیم شرایط را به‌گونه‌ای تنظیم کنیم تا منابع مالی مورد نیاز قطعه‌سازان را بموقع پرداخت کنیم، آنها هم از ظرفیت موجود استفاده می‌کنند و شرایط بهتری خواهند داشت. کلید اصلی موضوع افزایش تولید است و این افزایش در تولید، هزینه‌های جذب شده را کاهش می‌دهد و قطعاً در کاهش بهای تمام شده تأثیرگذار خواهد بود.

در این میان سید جواد سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا عنوان کرد: با اصلاح قیمت‌گذاری خودرو، حداقل ۱۰ درصد میزان تولید خودرو در مجموعه سایپا افزایش خواهد یافت. به‌گونه‌ای  که تولید خودرو تا پایان سال‌جاری به ۴۴۰ هزار دستگاه خواهد رسید؛ سال گذشته سایپا ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید کرده بود. یکی دیگر از اقداماتی که با اصلاح قیمت‌گذاری خودرو اتفاق خواهد افتاد، تجاری‌سازی خودروهای کف پارکینگ است، از این‌رو تا پایان سال (ماهانه) ۱۰ هزار دستگاه خودرو کف پارکینگ تکمیل و به مشتریان تحویل داده می‌شود، بر این اساس از طریق یاد شده ۵۰ هزار خودرو افزایش عرضه خواهیم داشت.

در این میان آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور گفته بود: اجرای طرح اصلاح شیوه قیمت‌گذاری باعث افزایش تیراژ و ارتقای کیفیت تولید محصولات در شرکت‌های خودروسازی خواهد شد. در این صورت مسلماً شاهد کاهش هزینه‌های سربار نیز خواهیم بود.

منبع: روزنامه ایران

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    17 0
    حقوقهای نجومی رو کم کنند، زیانشون انباشته نمیشه
  • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 5
    باید حمایت از تولید باشد تا باعث پیشرفت درکمیت وکیفیت گردد اگر زیانده هستند چرا باید به تولید فشار اورد درحالی که امتیاز خودرو شیر یا خطی واگذار میشود وسود به جیب دلال میرود شرکتها باید مازاد تولید خود را حق داشته باشند پانزده درصد زیر قیمت بازار عرضه کنند تا هم نرخ پایین بیاید وهم خودرو ساز تشویق شود
    • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
      16 0
      مطمئن باش کاسب جماعت اونم ایران خودرو و سایپا هیچ وقت از فروش تولیداتشون ضرر نکردن . این حرفا رو برای شمای عوام میزنن که توجیه گرون فروشیاشون باشه.جهت اطلاعتون به عنوان یه فرد آگاه دارم میگم فاکتور خرید قطعات رو با هماهنگی که با قطعه ساز دارن بین 1.8 تا 5.2 برابر میزنن و بهمین راحتی قیمت تمام شده رو میکشن بالا. کلاه گشادی هم سر ارگان های نظارتی و مردم میزارن با یه فاکتور سوری. دقیقا کاری که دارن فروشگاه های زنجیره ای هم انجام میدن.
    • IR ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      1 0
      اگه خودروساز ضرر میکرد نمیتونست بانک پارسیان رو بزنه ، یانک پارسیان بانک خودروسازهاست / اگه ضرر انباشته میداشت هزار باره این بانک میبایست اعلام ورشکستگی میکرد / خوب پولهای مردم رو تو پیش فروش میگیرن و نا زمان تحویل خودرو با سودش چیکار میکنن !؟ هیچی ، در موقع تحویل ، به نرخ روز و با قیمت افزایش یافته و گران به مشتری تحویل میدن که اون سود درش مستتر هست
  • ناشناس IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    8 0
    بلی حقوقهای نجومی رو کم کنند، زیانشون انباشته نمیشه
  • IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    ایا قبل از تصمیم به افزایش قیمت ها با رییس دولت هماهنگ نکرده بودید؟؟ایا وزیر که موافق افزایش بود رییس جمهور را مطلع نکرده بود...پس نصمیم چه کسی یا نهادی بود که خودسرانه قیمت را افزایش داده،،،لطفا خودتون با یکدیگر اوضاع خود را روشن کنید بعد تصمیم بگیرید و اعلام کنید..
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 1
    خدا خیر بده حداقل یک نفر جلوی خودرو سازان ایستاد
  • IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    2 0
    دو تا خودروساز مافیایی که اجازه دسترسی به محصولات با کیفیت سایر کشورها رو نمی دهند. باید با اینها برخورد قاطع شود.
  • علی IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    واقعا این دیگه چه مزخرفاتی هس که میگن ضرر کردن .. برخی خودروها را دارن ده برابر قیمت جهانی میفروشن و برخی خودروهای چینی برابر و یا کمی کمتر از لندکروز آخرین مدل ژاپن که الان تو دبی قیمت بین یک و نیم تا دو میلیارد هس . در ضمن حقوق یه کارگر ساده اونجا حدود ۴۰ تمن هس اما تو ایران چهارتمن هس .
  • IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    چه حمایتی؟! الان خودروسازان اصلا خودرو بیرون نمی‌دن و دلال‌های طرف قراردادشون روزانه چند میلیون داره می کشند روی خودرو. حمایت اینه که مجبورشون کنند بازار را تامین کنند
  • ناشناس IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    شرکتهایی مثل ....و امثالهم رو که حذف کنن همه چیز درست میشه، پول ملت داره میشه حقوق یک سری آدم بیکار و الاف توی این شرکتا
  • IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    اقای ریس جمهور ی نگاهی هم به قیمت بازار خودرو بکن روزی ۲الی ۷میلیون داره اضاف هر خودرو میشه تو قرعه کشی که خبری از برنده شدن نیست من ۱سال این ماه و اون ماه دنبال برنده شدن هستم اما افسوس که پولمون الان ی پراید هم نمیشه پرایدی که پایانش با ۴۰میلیون بود الان وارد کانال ۱۸۰میلیون شده
  • حمید IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    انحصار باعث فساد و پسرفت میشود . الان سود خودرو در جیب دلال که اتفاقا اکثرا از سیاست گذاران خودرو هستند میرود تفاوت قیمت 140 تومانی کارخانه پژو پارس با بازار 320 تومانی گواه این مدعاست . اگر تولید شود و نیاز کامل شود هم قیمت مصرف کننده کمتر میشود وهم خودرو ساز سود میکند
  • نارگل IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    اگه این هم ساله دارن ضرر می دن خوب منطقی هست تعطیل کنند به جاش کارخانه چیپس و پفک بزن کار گرها هم بیکار نشن ما راضی به ضررشون نیستیم
  • احمد IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    جلوی بازارم بگیریداگه ماشین به فرض مثال تونمایندگی۲۰۰بازا۲۲۰باشه
  • IR ۱۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    الان هم اعلام کردن ما ماهی 2500 تا تولید میکنیم اینا همش داستانه ایرانخودرو 500 تا 206 فروش کرده لامذهب بعد یک سال نفروختن 500 تا الان حدود یک ساله تیبا نفروختن نمیتونید جلوشون رو بگیرید یه مدت وارد کنید به اینا بها ندید
  • علی IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    آقا شما برید یکی یکی قطعات رو از لوازم یدکی بخرید اطاق هم بخرید سر هم کنید نصف قیمتی که اینا میگن نمیشه، چجوری میگن خودرو سازا ضرر میکنن...
  • مجید IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    چرا محصولات زامیاد افزایش قیمت رو ملغی نکردن؟؟؟مگه زامیاد زیر مجموعه شرکت سایپا نیس!!!!!! پس کو عدالت
  • مهدی IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    چرا ضرر خودروساز باید از جیب مردم جبران شود .خوب جیبشون رو کوچک کنن وبه سود کم راضی باشند خدا هم بهشون کمک میکنه وضرر هم نمیکنن.چقدر ظلم میکنن این خودروسازان
  • خط فقر IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    0 0
    خدایا یه بلایه طبیعی. زلزله. سیل. طوفان. به ایران خودرو وسایپا بزن. راحت بشن مردم.
  • IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    اینکه کل پول ماشین رو بدی و یه سال سند رو گرو نگه دارند و بعد بگن پول بده تا سند رو بدیم یعنی حمایت از خریدار خودرو داخلی؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس