به گزارش مشرق، مقامات ترکیه زوج اسرائیلی را که چند روز پیش به اتهام جاسوسی در هنگام عکس گرفتن با کاخ ریاستجمهوری «رجب طیب اردوغان» دستگیر کرده بودند، آزاد کردند و این زوج، بامداد امروز (پنجشنبه، ۱۸ نوامبر)، وارد فرودگاه بنگوریون تلآویو شدند.
به اعلام رسانههای عبری، این زوج با یک هواپیمای اختصاصی به تلآویو بازگشتند و یک کشور ثالث برای آزادی آنها، میانجیگری کرده است.
بر اساس بیانیه مشترک دفتر نخستوزیری و وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، موردی و ونتالی اوکنین، آزاد شدند و این اقدام پس از تلاشهای مشترک در مقابل مقامات ترکیه صورت گرفت.
در این بیانیه بدون اشاره به جزئیاتی در خصوص روند آزادی این دو فرد، از «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و دولت این کشور برای همکاری مشترکی که به آزادی این دو تبعه اسرائیلی و بسته شدن پرونده آنها تقدیر شد.
رسانههای صهیونیستی نیز نامی از کشور سومی که در این پرونده میانجیگری کرده است، نیاوردند. اما اسرائیل از زمان بازداشت این زوج، تلاشهای دیپلماتیک و اطلاعاتی را برای حل بحران ایجاد شده در خصوص این دو تبعه اسرائیل به کار گرفت و حتی «دیوید بارنیا» رئیس موساد نیز وارد عمل شد و در این خصوص با همتای ترک خود گفتوگو کرد.
مقامات اسرائیلی میگویند که این زوج در تعطیلات به ترکیه سفر کرده بودند و به دلیل عکس گرفتن با کاخ ریاستجمهوری که نمیدانستند جرم و غیرقانونی است دستگیر شدند.
اما «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه در اولین اظهارات خود درباره دستگیری دو فرد مذکور گفت: «آنها تنها از اقامتگاه اردوغان عکس نگرفتهاند بلکه آن را علامتگذاری نیز کردهاند. شاید بتوان این را جاسوسی سیاسی-نظامی نامید. از حالا به بعد این دادگاه است که تصمیم میگیرد».
با این حال، تلآویو مدعی است که دو فرد بازداشت شده درباره ممنوعیت عسکبرداری از اقامتگاه رئیسجمهور ترکیه اطلاعی نداشتهاند. نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز ادعا کرده است که این دو فرد وابسته به هیچ یک از نهادهای رسمی این رژیم نیستند.
۲۱ اکتبر گذشته، مقامات امنیتی ترکیه طی یک عملیات همزمان در چهار استان این کشور، ۱۵ متهم به جاسوسی برای موساد را دستگیر کردند.
آنکارا با اشاره به اینکه فعالیت این افراد را به مدت حدود یک سال زیر نظر داشته، اعلام کرد که این افراد با دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی تبادل اطلاعات میکردند و در تلاش برای اقدام علیه امنیت ملی ترکیه بودهاند.
منابع ترکیهای گزارش داده بودند که این شبکه جاسوسی در حال جمعآوری اطلاعات از دانشجویان سوری و فلسطینی بویژه دانشجویان رشتههای صنایع دفاعی بودهاند.
رسانهها خبر داده بودند که پس از آنکه آنکارا به صورت رسمی توقیف و بازداشت اعضای این شبکه جاسوسی موساد را در خاک ترکیه اعلام کرد و اطلاعاتی در خصوص فعالیت اعضای این باند ارائه داد، یک هیأت از موساد به ترکیه سفر کرد تا در خصوص این امر به مقامات اطلاعاتی و امنیتی این کشور توضیح دهد.
اما مقامات رسمی رژیم صهیونیستی که اغلب به انتشار اخبار در خصوص دستگیری باندهای جاسوسی خود در دیگر کشورها واکنشی نشان نمیدهند، این بار نیز سکوت پیشه کردند و واکنشی به این مسأله نشان ندادند.