به گزارش مشرق، در حال حاضر طبق آخرین آمار، حدود ۱۸۶ هزار شرکت دانشبنیان، ۵۸ شرکت خلاق، ۳۶۰ شرکت فناور تولیدکننده دارو و فرآورده گیاهی در کشور فعالیت میکنند که در کل میتوان گفت تعداد شرکتهای فعال در صنعت گیاهان دارویی که شامل کشت، بسته بندی، بذر، شیرینکنندههای گیاهی و غیره می شود، حدود ۸۰۰ شرکت است.
بیشتر بخوانید
تولید ۵ هزار فرآورده گیاهی توسط دانشبنیانها
این زیستبوم، طی دهه اخیر با افزایش ۱۰ برابری تولید داروها و فرآوردههای گیاهی و سنتی دارای مجوز مواجه بوده است؛ یعنی ۲۰درصد کل مجوزهای داروهای تولیدی کشور به این بخش تعلق دارد. اتفاقی که با تکمیل زنجیره زیستبوم فناوری و نوآوری رخ داد.
امروز بیش از ۶ سلامتکده و ۲۵۰ هزار هکتار زمین زیر کشت در کنار شرکتهای دانشبنیان و خلاق برای رونق دادن به صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی به کار گرفته شدهاند.
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ارقام و اعداد نشان میدهند که این صنعت در مسیر رشد و توسعه قرار دارد، این کار با کمک مراکز نوآوری و شتابدهندههای تخصصی با سرعت و کیفیت بیشتری به پیش میراند. البته ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این میان تلاش کرده است تا ذیل برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق، ظرفیت علمی و نوآورانه نهفته در شرکتهای حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی را شناسایی کرده و مورد حمایت قرار دهد.