میوه گران در میادین فقط تماشا می‌شود!

میوه‌فروشان می‌گویند گرانی میوه باعث شده که مردم اقلام ضروری همچون پیاز و سیب‌زمینی را بیشتر بخرند.

به گزارش مشرق، رئیس اتحادیه بارفروشان نیز با تأیید این خبر از افزایش عرضه سبزی و صیفی خبر می‌دهد و می‌گوید: قیمت سبزی و صیفی در ماه جاری حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد ارزان شده، اما تقاضا به شدت کاهش یافته است. کاهش قدرت خرید مردم، مصرف میوه را ۵۰ درصد در کشور کاهش داده و چند هفته‌ای است که میوه‌فروشان به اندازه مصرف مردم میوه می‌برند.

در دو سال اخیر همزمان با شیوع ویروس کرونا تقاضا برای انواع سبزی، صیفی و به ویژه میوه افزایش یافت. به دلیل افزایش تقاضا قیمت‌ها نیز سر به فلک کشید، به‌طوری‌که میوه‌های پاییزی و زمستانی دیگر کمتر از ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان در مغازه‌های عرضه‌کننده وجود ندارد. قیمت هویج به ۲۰ هزار تومان، مرکبات بیش از ۳۰ هزار تومان و زنجبیل به ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان رسید. دپو و انبار کردن لیموترش نیز به معضل اصلی بازرسان تعزیرات و اصناف تبدیل شد. اما امسال وضعیت بازار تغییر کرده است. رئیس اتحادیه بارفروشان معتقد است که برخلاف سال‌های گذشته آذرماه امسال عرضه افزایش و تقاضا کاهش یافته است، به‌طوری‌که ارزانی ۱۵ قلم سبزی و صیفی چندان به چشم نمی‌آید.

درحالی که میوه‌فروشان عمده و خرده‌فروشان به کاهش مصرف میوه اذعان دارند و بارفروشان از دپوی سیب و مرکبات در میدان اصلی پایتخت ابراز نگرانی می‌کنند. اما این فعالان بازار حاضر نیستند قیمت‌ها را کاهش دهند تا شاید تمام اقشار جامعه بتوانند از میوه مرغوب داخلی بهره ببرند.

همچنین فروشندگان میوه می‌گویند مردم به خاطر گرانی میوه نمی‌خرند و ما هم مجبور هستیم به جای چند کامیون میوه به اندازه حداقل نیاز روزانه مشتریان میوه بیاوریم و برخی دیگر معتقدند با افزایش قیمت‌ها، این روزها اقلام ضروری همچون پیاز و سیب‌زمینی بیشتر فروش می‌رود!

در این خصوص رئیس اتحادیه بارفروشان می‌گوید: میوه زیاد و ارزان شده و آنقدر حجم میوه در میادین زیاد است که بار روی دست بارفروشان مانده است. مغازه‌داران نیز به اندازه فروش روزانه میوه می‌برند. از این رو چند هفته‌ای است که میوه رو دست عمده‌فروشان میدان مانده است.

کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت سبزی

رئیس اتحادیه بارفروشان با اشاره به کاهش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی برخی صیفی‌جات و سبزی‌ها در میدان تصریح می‌کند: هویج، کاهو، کاهو پیچ، شلغم و گل‌کلم در روزهای اخیر افت قیمت را تجربه کردند. میزان عرضه صیفی‌جات در میادین افزایش یافته، اما از سوی دیگر تقاضا نیز کاهش یافته است. کاهش قدرت خرید مردم، ۵۰ درصد مصرف میوه را در کشور کاهش داده است.

مصطفی دارایی‌نژاد در گفتگو با ایلنا با اشاره به وفور انواع پیاز در میدان می‌گوید: انواع پیاز از جمله پیاز زرد، سفید و قرمز به میزان کافی در میدان موجود است و در زمینه عرضه سیب‌زمینی و پیاز با مشکلی مواجه نیستیم. قیمت پیاز در میدان کیلویی ۴ تا ۶ هزار تومان است. پیاز در اصفهان، تبریز و بندرعباس به اندازه کافی تولید می‌شود. هم‌اکنون بیش از نیاز داخلی پیاز در انبارها موجود است.

وی با بیان اینکه در سال‌جاری بیش از ۲ هزار تن پیاز در کشور تولید شد، می‌افزاید: پیاز به عراق، ارمنستان، ترکمنستان، روسیه، قزاقستان و افغانستان صادر می‌شود.

میوه‌ها خریدار ندارند

دارایی‌نژاد با تأکید بر اینکه پرتقال، کیوی، انار، سیب و نارنگی در میدان مانده است، گفت: تلاش می‌کنیم قیمت میوه‌های شب یلدا ثابت بماند. میزان مصرف انار و هندوانه در ماه‌های آذر و دی افزایش پیدا می‌کند، از این‌رو میدانی‌ها از چند روز گذشته این دو قلم را دپو کردند تا در عرضه آن‌ها در شب یلدا به مشکلی برنخوریم و قیمت‌ها در روزهای پایانی آذر روند افزایشی به خود نگیرند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه از ۲۰ آذر میوه‌های شب یلدا در میدان عرضه خواهد شد، تصریح کرد: قیمت انار بنا به کیفیت مشخص می‌شود. به‌عنوان مثال قیمت انار ساوه کیلویی ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان، قیمت انار شیراز کیلویی ۱۵ تا ۲۳ هزار تومان و قیمت انار دماوند کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان در میدان خرید و فروش می‌شود.

وی با اعلام قیمت انواع هندوانه بیان کرد: قیمت هندوانه ساکاتا کیلویی ۵ هزار تومان و قیمت هندوانه بیضی صادراتی کیلویی ۶ تا ۷ هزار تومان است. به گفته دارایی‌نژاد، میدانداران اجازه نمی‌دهند که قیمت میوه‌های شب یلدا افزایش ۵ تا ۱۰ هزار تومانی را تجربه کنند. اگر افزایش قیمتی در این اقلام ایجاد شود، در حد هزار تومان خواهد بود. بنا به اظهارات این فعال اقتصادی، بالای ۲۲ هزار تن میوه و سبزی‌جات در یک شبانه‌روز وارد میدان تهران می‌شود و این رقم می‌تواند نیاز تمام کشور را

تأمین کند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا گوجه‌فرنگی ارزان نشده است؟ گفت: عرضه گوجه‌فرنگی کم شده است، زیرا سرما و بارندگی داشتیم. از طرفی در بخش گوجه‌فرنگی‌های گلخانه صادرات هم انجام می‌شود و به دلیل افزایش نرخ دلار کشاورزان بیشتر به صادرات علاقه‌مند هستند. همه این موارد قیمت گوجه را بالا برده است. رئیس اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: با گرم‌تر شدن هوا و به دست آمدن گوجه‌های جنوب حتماً کاهش قیمت خواهیم داشت.

منبع: روزنامه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    27 0
    کلا تا نسل ایران و ایرانی را نابود نکنند دست بردار نیستند این دزدان سرگردنه
    • IR ۰۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      4 0
      دقیقا" همینطوره .. دولت حتما" باید خودش ورود کند تا مانع این دلال بازی ها در میادین تره و بار کشور شود، دلال ها هر طور دوست دارند بازار میوه و تره و بار رو بازی می‌دهند و باعث افزایش قیمت و فشار روی ملت خصوصا قشر ضعیف هستند ! میوه از مصرف اکثریت مردم خارج شده چون توان خرید با این قیمت ها رو ندارند ، دولت باید خودش مستقیم وارد این عرصه شود دست دلال ها رو از بازار قطع کند
    • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      5 0
      واقعأ باید همه این دلال‌ها رو نسلشون رو از رو زمین برداشت چه دلال میوه، چه دلال پژو و بوئینگ!!!!
  • IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    7 0
    ما به اتفاق خانواده دو روز یه بار تو سبزه میدون به تماشای میوه ها و گوشت و مرغ و غیره میریم.خیلی کیف داره.نون هم که 50درصد گرون شد.میمونه هوا که اونم قابل استنشاق نیست.
  • حسین IR ۰۶:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    3 0
    در بخش گوجه‌فرنگی‌های گلخانه صادرات هم انجام می‌شود و به دلیل افزایش نرخ دلار کشاورزان بیشتر به صادرات علاقه‌مند هستند...دولت به خاطر حقوق کارمنداش اجازه صادرات اقلامی رو میده ک نیازه و نبودش باعث دو و چند برابر شدن قیمت میشه تو بازار
  • IR ۰۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    5 0
    میوه های کیفیت پایین تر هم در سطح بازار و میادین تره وبار توزیع می‌شود که اینقدر قیمت ها بالاست که اکثریت مردم قدرت خرید ندارند به همین خاطر مصرف میوه پایین آمده مردم بیشتر به خرید های ضروری فکر می‌کنند تا میوه ..!
  • ناشناس IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    5 0
    کشاورزان گوجه فرنگی رو صادر میکنن یا دلال ؟
  • ایرانی IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    4 1
    نخرید تا خراب بشن رو دستشون بمونن کشاورزان با قیمت پایین میفروشن بعد مغازه داران گرون میفروشن
    • یه کارگر ساه IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
      3 0
      دقیقا...یادتونه پارسال پرتقالهارو انبار کردن عید به قیمت بالا به مردم بدن که مردم هم نخریدن اونهمه پرتقال گندید موند ضرر هم کردن ولی ما مردم باهم نیستیم اونها که توانایی دارن میخرن ماهم به آتش اونها میسوزیم
  • ریبار IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    1 0
    من مدت یکسال بیشتره میوه وسبزی جات وگوجه وشیر ولبنیات از سبد غذاییمون حذف شده ودچار مریضیهای جور واجور شدم فقط بخاطر گرانی چون قادر به خریدشون نیستم میوهشده فقط مال پولدارها خداروی باعثوبانیشو سیاه کنه
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    1 0
    باید نخرید تا بمونه خراب شه و برکت خدا رو که از بین میبرن خدا هم جوابشون رو بده
  • یه کارگر ساه IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    1 0
    مشکل فقط قیمتها نیست اصلا نظارتی به میادین نیست...همین امروز با چشم خودم دیدم میدان تره بار بزرگ 13 آبان منطقه 14 تهران که دوستان و آشناهاشون رو میبرن به قسمت انبار و کالاهای با کیفیت رو به اونها میدن بعد هرچی اونها نخواستند میریزن جلوی باقی مردم که تازه اجازه سوا کردن هم ندارن!!! کی باید رسیدگی کنه؟ به کجا باید بگیم؟ اصلا شکایت ما تاثیری داره؟؟؟!
  • IR ۰۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
    1 0
    اساتید دانشگاه و کارمندان شرکت نفت و گاز بارحقوق بالا میخرن
  • احمد IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
    0 0
    ملت خوب کاری میکنن که نمیخرن اونقدر باید تقاضا کاهش پیدا کنه که قیمت میوه به نصف کاهش پیدا کنه یا اینکه همش بگنده بریزن دور 2 دفعه که ملت اینطوری برخورد کنن قیمت میوه و سبزیجات درست میشه دست این دلالها هم باید شکسته بشه .درمورد سایر کالاها هم باید چنین رویه ای پیش بگیرن اگرم میخرن خیلی کم بخرن مثلا اگر می خوان دوسه کیلو بخرن به یک کیلو قناعت کنن
  • IR ۰۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
    0 0
    ترو خدا به آقای رضایی که مشاور اقتصادی دولته بگید پس کو اون وعده ای که قبل از انتخابات میزدی و میگفتی اگه انتخاب بشم این کارا رو میکنم پس کو؟؟؟؟؟؟؟!!!حسین فلاح از تهران باز نشسته زیر حداقل بگیر تأمین اجتماعی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس