به گزارش ایلنا، یوسف داوودی ضمن ابراز مخالفت با قیمتگذاری دستوری که تبعات منفی برای صنعت و بازار خودرو در بردارد، اظهار داشت: عمده مذاکرات نمایندگان در کمیسیون صنایع حول محور قیمتگذاری خودرو مبتنی بر میزان عرضه و تقاضا، صادرات و واردات خودرو است و این مولفهها میبایست تعیین کننده قیمت خودرو باشند.
وی افزود: گزارشات ارائه شده از سوی دو خودروساز بزرگ داخلی نشان میدهد، خودروسازان در جهت افزایش تیراژ تولید به ویژه تولید خودروهای جدید به منظور تامین تقاضای بازار داخلی در حال حرکت هستند.
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی در خصوص برنامههای خودروسازان و بحث و بررسیهای انجام شده پیرامون موضوع قیمتگذاری خودرو در کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: تعیین قیمت خودرو میبایست بر اساس پارامترهای مختلف و اصول و قوانین قیمتگذاری که در کشور وجود دارد، با لحاظ قیمت تمام شده تولید و با سودی متعارف و متعادل برای خودروساز همراه باشد. زیرا تا زمانی که تولید برای خودروسازان سودده نبوده بلکه زیانده باشد، ادامه تولید مقدور نخواهد بود، ضمن اینکه قیمت میبایست متناسب با قدرت خرید مصرفکنندگان باشد تا ترغیب به خرید خودرو شوند.
داوودی در ادامه با تاکید بر ضرورت افزایش تیراژ تولید خودرو با هدف تنظیم بازار و همچنین کاهش مابهالتفاوت قیمت کارخانه و بازار گفت: رعایت استانداردهای 85 گانه بینالمللی در جهت ارتقای کیفیت خودرو و همچنین حرکت در جهت کاهش مصرف سوخت و استفاده از سوخت برقی الزامی است، موضوع دیگری که در زمره برنامهها و اهداف مورد نظر خودروسازان و مورد تاکید مجلس قرار گرفته، استفاده حداکثری از توان قطعهسازان داخلی و حمایت از صنعت قطعهسازی است به منظور افزایش تیراژ قطعات داخلی و کاهش وابستگی به واردات است.
وی در پایان همچنین با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه بر لزوم برقراری تعادل در قیمت مواد اولیه موردنیاز برای تولید خودرو از جمله فولاد، مس و آلومینیوم اشاره و خاطرنشان کرد: هزینه تولید میبایست با تبعیت از روشهای جدید حتیالامکان کاهش بیابد تا بدین ترتیب قیمت بازار آزاد و کارخانه نیز به تعادل برسد و مجموعه این عوامل قیمت خودرو را مشخص خواهد کرد.