به گزارش مشرق، سویه جدید کرونا با نام «اومیکرون» که احتمالا در حال حاضر در همه قارهها گسترش یافته، شماری از سران جهانی را که امیدوار به لغو قرنطینه و ممنوعیتهای مسافرتی بودند، بیش از پیش ترسانده است.
به گزارش پایگاه «gzeromedia»، اختلال تقریبا دو ساله در زندگی و اقتصاد به دلیل شیوع کرونا، مخاطرات زیادی را متوجه سران جهانی کرده است اما کدام یک از سران جهانی بیش از دیگران در معرض پیامدهای سیاسی ناشی از موج جدید کرونا و اقدامهای احتیاطی پر هزینه، قرار دارند؟
ماریو دراگی: نخست وزیر ایتالیا، که کشورش یکی از بدترین موجهای اولیه شیوع کرونا را در سال ۲۰۲۰ متحمل شد، از زمان به قدرت رسیدنش در ۱۰ ماه پیش، موفق شد دوره بی سابقهای از ثبات را در کشور درگیر نوسانهای سیاسی طولانی و گسترده، ایجاد کرد.
«ماریو دراگی» بانکدار، به دلیل هدایت کشور کرونا زده اش و مقابله با این همه گیری مورد تحسین قرار داشت، اکنون به دلیل اجرای برخی از محدودیتهای سختگیرانه کرونایی هدف احساسهای داخلی منفی قرار گرفته است.
وی که چشم به دو گزینه تداوم نخست وزیری یا جایگزینی رئیس جمهور دارد، در صورت تداوم قرنطینه یا اختلال بیشتر اقتصادی، شاهد پایان دوره ماه عسل سیاسی خود خواهد بود.
جو بایدن: تورم فزاینده و هرج و مرج در زنجیره تامین در ماههای اخیر به دردسر بزرگی برای دولت «بایدن» تبدیل شده است؛ این در حالی است که انتخابات میاندورهای نوامبر در راه است.
همزمان محبوبیت رئیس جمهور آمریکا، شاهد کاهش به دلایلی مانند تزلزل اقتصادی، ناکامی در مدیریت شیوع کرونا و خروج غیرمنتظره نیروهای آمریکایی از افغانستان است.
بوریس جانسون: نخست وزیر انگلیس در نقطه بسیار آسیب پذیر سیاسی از زمان آغاز شیوع کرونا قرار دارد.
وی که به دلیل ناکامی در مدیریت طیفی از مشکلات از جمله «برگزیت»، با واکنشهای شدید حزبی مواجه شده، اکنون با وجود ابراز نگرانی درباره «اومیکرون» قادر به بازگرداندن محدودیتهای کرونایی نیست؛ زیرا انگلیسیها، کریسمس گذشته را نیز در قرنطینه گذراندند.
شی جین پینگ: رئیس جمهور چین در صورتی که «اومیکرون» انتقال پذیری بیشتری نسبت به دیگر سویهها داشته باشد، با چالشهایی روبرو خواهد شد.