به گزارش مشرق به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، کم تر از دو هفته مانده تا انتخابات ریاست جمهوری در ایتالیا، "سیلویو برلوسکونی"، نخست وزیر سابق این کشور که اخیرا برای نامزدی ریاست جمهوری ابراز تمایل کرده "ماریو دراگی"، نخست وزیر فعلی را به چالش کشیده است.
برلوسکونی شامگاه دوشنبه خبری را به بیرون درز داد مبنی بر اینکه حزب دموکرات مسیحی وی (حزب فوزرای ایتالیا) ائتلاف دولتی فعلی را ترک خواهد کرد و دولت را مجبور به برگزاری انتخابات زودتر از موعد می کند اگر دراگی بخواهد از مسئولیت نخست وزیری به ریاست جمهوری روی آورد.
به این ترتیب برلوسکونی ۸۵ ساله با هشدار صریح به "دراگی" بر طبل جاه طلبی های خود برای تصاحب سمت ریاست جمهوری در این کشور می کوبد.
ماریو دراگی که حدود ۱۱ سال از برلوسکونی جوان تر است هم البته برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری در این کشور تلاش می کند، اما تا به حال علنی در این باره اظهار نظری نکرده است.
موقعیت سیاسی "دراگی" در صورت بالا گرفتن مناقشات بین احزاب مختلف در دولت ائتلافی که وی رهبری آن را در دست دارد تضعیف می شود.
تحلیگران سیاسی در ایتالیا بر این عقیده اند که دراگی، رئیس سابق بانک مرکزی اروپا سرمایه سیاسی خود را مصرف کرده و با بالا گرفتن اختلافات در یک اتحاد دولتی شکننده بیش از پیش تضعیف می شود. دراگی حزبی ندارد و در نتیجه قدرت سیاسی ندارد. قدرت وی صرفا به اعتبار بالای او در بین مردم و در اروپا و همچنین حمایت سرجیو ماتادرلا، رئیس جمهور فعلی ایتالیا از وی است که در فوریه ساال ۲۰۲۱ او را به سمت نخست وزیری منصوب کرد.
برلوسکونی این طور استدلال می کند که تنها وی به عنوان رئیس جمهور جدید ایتالیا می تواند ادامه حیات ائتلاف به رهبری دراگی را تضمین کند.
"سیلویو برلوسکونی" ۸۵ ساله که رسوایی ها و پرونده های قضائی متعددی علیه وی شکل گرفته برای نامزدی این سمت اعلام آمادگی کرده است. ۲۴ژانویه ( ۴ بهمن ماه) به عنوان اولین تاریخ رای گیری برای این منظور تعیین شده است.
این محافظه کار سالخورده که در ایتالیا به عنوان شوالیه معروف است، درباره خود این طور گفته است: من فکر می کنم سیلویو برلوسکونی می تواند برای کشور مفید باشد. من تسلیم نمی شوم و کاری را که کشورم به آن نیاز دارد انجام می دهم.
در اوایل دسامبر گذشته برلوسکونی تصویری از صورت خود که با جراحی زیبایی سفت شده بود و مجموعه ای از زیباترین سخنرانی های خود را برای نمایندگان پارلمان ایتالیا ارسال کرد. این اقدام به عنوان یک شلیک شروع برای مبارزات انتخاباتی محتاطانه ریاست جمهوری در ایتالیا تلقی شد.
کارشناسان معتقدند بدون "ماریو دراگی" در راس دولت و در سمت نخست وزیری، دولت این کشور به زودی سقوط می کند.
کابینه ائتلافی ماریو دراگی طیفهای گوناگونی از جریانهای سیاسی از حزب دموکرات و جریان راست افراطی به رهبری ماتئو سالوینی موسوم به «لگا» گرفته تا حزب راست میانه «فورزا ایتالیا» به رهبری سیلویو برلوسکونی را شامل میشود.
رئیس جمهور ایتالیا بر خلاف رئیس جمهور آلمان در جریان بحران های سیاسی در کشور نقش تعیین کننده ای دارد. وی می تواند نخست وزیر را تعیین و لیست کابینه را تصویب کند. این مقام در ایتالیا همچنین می تواند مجلس را منحل کند.
"سرجیو ماتارلا"، رئیس جمهور فعلی ایتالیا با برخورداری از این اختیارات، سال گذشته ماریو دراگی دوست خود را به عنوان نخست وزیر بر سر کار آورده و به بحران دولتی پایان داد.
دوره ریاست جمهوری ماتارلا بعد از هفت سال در فوریه به پایان می رسد.