کد خبر 1318910
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۸
باقری: به نتیجه مذاکرات وین خوش‌بینم

علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام اظهار داشت که به نتیجه گفت‌وگوهایی که درباره رفع تحریم ها در وین جریان دارد خوش‌بین است.

به گزارش مشرق، باقری این مطلب را پیش از عزیمت به سمت هتل کوبورگ محل برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام بگفت. وی در پاسخ به این سوال که چقدر نسبت به نتیجه گفت‌وگوها خوش‌بین است افزود که اگر غیر از این بود، برای مذاکرات به وین سفر نمی‌کرد.

ساعتی پیش نیز شبکه اسکای نیوز به نقل از وانگ کوان نماینده چین در مذاکرات وین گزارش داد که موارد اختلاف میان طرف های ایرانی و سه کشور اروپایی در حال کاهش یافتن است و امکان حصول توافق تا پیش از فوریه ۲۰۲۰(ظرف کمتر از یک ماه) وجود دارد.

دقایقی قبل هم میخائیل اولیانوف رئیس هیات مذاکره کننده روسیه در روند مذاکرات وین، ضمن اشاره به ملاقات امروز خود با نماینده اتحادیه اروپا در این مذاکرات، گفت که دور کنونی (هشتم)، احتمالا دور نهایی این مذاکرات باشد.

نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام تا دقایقی دیگر در سطح معاونان وزیر و مدیران سیاسی وزارت امور خارجه ایران و گروه ۱+۴، به ریاست مشترک علی باقری و انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.

باقری که صبح امروز وارد وین شد ساعاتی پیش در چارچوب جلسات دوجانبه و چند جانبه با روسای هیات‌های روس، چین، فرانسه و همچنین نماینده اتحادیه اروپا دیدار کرد.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام کرده بود که به دنبال یک توافق در کمترین زمان ممکن است، حتی با مطرح شدن ضرب الاجل هایی که کشورهای غربی تلاش داشتند از طریق آن بر ایران فشار ایجاد کنند، مقامات کشورمان اعلام کردند که هیچ اضطراری را نمی پذیرند و اگر غرب نگران زمان است، تلاش کند که رفتار و گفتارش در مذاکرات را منطقی و سازنده کرده و به تعهدات پذیرفته شده خود در برجام برگردد.

تعهد و جدیت جمهوری اسلامی ایران در مورد برجام حتی قبل از آغاز مذاکرات نیز اثبات شده است، بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام ایران با صبر راهبردی و با وجود فشارها و تحریم‌های ایالات متحده به تنهایی سند برجام را به مدت چند سال زنده نگه داشت.

به گفته تحلیلگران این مرحله از مذاکرات به دلیل اهمیت بالای آن در تعیین اصول گفت وگوها مهمترین و سخت‌ترین مرحله است و به همین دلیل آزمون مناسبی برای مشخص شدن اراده هر یک از طرفین مذاکره برای دستیابی به توافق خوب است. به نظر می‌رسد دور جدید گفت و گوها جدیت و فشردگی بیشتری خواهد داشت.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • م ک IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
    1 0
    فوریه ۲۰۲۰ چیه دیگه؟! ۲۰۲۲.
  • IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
    2 1
    دمتون گرم، سعی کنید کوتاه نیاین مثل قبلیها، ممنون!!
    • آدریان دریا IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
      5 0
      خوبه که خوش بینید فقط خوش خیال نباشید. بدونید اگر نتیجه ای هم می گیرید مرهون اتحاد ملت و موشک ها و پهپادهای سپاهید.
    • DE ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
      1 0
      باشه !!!
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
    3 0
    خیلی قشنگ معلومه راه اومدین.. هیچوقت امریکای جنایتکار تضمین نمیده..
  • IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
    2 0
    اینو باید اسمشو میذاشتن خوشبین!بابا آخه مگر میشه به استکبار غارتگر اشغالگر تروریست مداخله جو.....خوشبین بود!؟اینها فقط زبان زور میفهند چون خودشون با زور کشورها را استثمار کردنند-منافع وپایگاه ها وتاسیسات وسربازانشان را تا درتهدید قرار ندهیم غیر ممکنه تحریمها را بردارند مگر بالستیک وکلاهک هسته ایمان را بتن کنیم وتنام استقلال خودکفایی واقتدارمان را بهشون بدهیم وبقول اونها غلام حلقه گوششان ویک کشور عادی گاو شیرده بشویم
  • محمدایوب IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    2 0
    آقای باقری اینها نتیجه تلاش جواتی دیپلمات زبان دان ورییس حقوق دان اوست که با کری در تراس هتل کوبورگ سلفی گرفت با کری وتضمین امضای کری است وهدیه فرش ابریشم عراقچی به شرمن سلفی نمایندگان مجلس دهم با موگرینی آمدن حرابن بایدن روحانی. خریدن دسته بیل توسط روحانی با ارز 4200 ودرست کردن بیل کمر تحریم را شکست
  • IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    0 0
    آقا ما اصلا نخواهیم اسم(تله برجام،هتل کوبورگ،وین،اتریش،سوئیس،به اصطلاح سازمان میلی خودشان واستکبار غرب و....)نشنویم بایدچه کسی را ببینیم!ما نمیتوانیم مثل خودشان(انواع پیشرفت وپیشرفتهای نامحدود هسته ای،ارتباط با کشورهای مسلمان ودوست،مداخله وگسترش انقلاب واسلام،پیشرفتهای دفاعی ونطامی ...اقتدار استقلال خودکفایی واتحاد کشورهای شرقی...)داشته باشیم!؟
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    0 0
    اگر میخواهند ایران سلاح هسته ای بکار نگیره بایدسه شرط برایشان بذارید-۱-تمام تحریمها کاملا ویکدفعه رفع وراستی آزمایی کنیم-۲-مثل خودتان به انواع پیشرفتهای هسته ای نامحدود بدون حضور جاسوسان آژانس وانواع سلاحها مثل خودتان دسترسی داشته باشه-۳-هیچگونه فصولی،مداخله،غارت،اشغال وخیانت،ترور،جنایت وخرابکاری در(دفاع،تهاجم،سیاست،اقتصاد،اقتدار،استقلال وخودکفایی....)نداشته باشندمثل خودتان
  • محمد IR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    0 0
    چه شد که خوش بین شدید؟ اروپائیها تغییر کردند یا شما؟
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس