به گزارش مشرق، طلعت مختاری آزاد در حاشیه پنجاه و چهارمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا اظهار داشت: اولین مورد سویه اومیکرون که در ایران شناسایی شد مسافری بود که از امارات آمده بود و سیستم کنترل امارات برای مسافران ورودی و خروجی، بسیار قوی است بنابراین یک مسافر میتواند در لحظه ورود، تست منفی کرونا داشته باشد اما پس از چند روز و تکثیر ویروس، تست او، مثبت شود.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در حال حاضر هنوز سویه غالب در ایران، دلتا است اما در مورد عفونتهای تنفسی، محدود کردن انتقال ویروس از یک منطقه به منطقه دیگر، غیرممکن است. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور، سویه اومیکرون را گزارش کردهاند.
وی افزود: ایران جدا از دنیا نیست، طبیعتاً ویروس اومیکرون در ایران وجود دارد و تعداد موارد ابتلا به آن در حال افزایش است اما با توجه به پیک پنجم و ابتلای تعداد زیادی از مردم و نیز با واکسیناسیون مناسبی که در کشور انجام شد، امیدواریم شرایطی همانند کشورهای اروپایی نداشته باشیم.
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: ویروس کرونا همانند آنفلوآنزا در حال تغییر است و دانشگاه علوم پزشکی در مورد ویروسهای مهم، توالییابی را انجام میدهد. سویه "دلمیکرون" تاکنون مورد تایید کمیته بینالمللی ویروسشناسی و سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته است.
مختاری آزاد تصریح کرد: برای کرونا و همه جهشهای آن، توصیه ها یکسان است. استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری و عدم حضور در تجمعات بزرگ و تزریق واکسن، بهترین راههای مقابله با کرونا است.