به گزارش مشرق، در حالی که کشورهای پیشرفته جهان بحث رسیدن به سطح کربن صفر را مطرح میکنند، ۳ کشور بوتان، سورینام و پاناما از طریق قانونگذاری درست و توجه به اکوسیستمهای طبیعی، به تراز کربن منفی رسیدهاند، به این معنی که توانایی دفع کربن در آنها بیش از تولید آن است.
بوتان:
این کشور آسیایی متعهد به رسیدن به کربن صفر نیست چرا که به آن نیازی ندارد. تولید کربن در این کشور کمتر از ۴ میلیون تن در سال است در حالی که جنگلهای این کشور سالانه قابلیت جذب ۹.۵ میلیون تن کربن را دارند.
قانون این کشور حد مجاز بهرهبرداری از جنگلها را ۴۰ درصد اعلام کرده است اما این مقدار در بوتان فقط ۲۸ درصد است. بوتان بیشتر نیاز به انرژی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین میکند.
سورینام:
این کشور آمریکای جنوبی بیشترین اراضی جنگلی را دارد که مقدار آن به ۱.۶ میلیون هکتار میرسد و ۹۷ درصد این سرزمین سرسبز است. جنگلهای این کشور توانایی دفع میلیونها هکتار کربن را دارند و توانایی دفع کربن در سورینام میلیونها برابر بیشتر از تولید آن است.
پاناما:
۵۷ درصد از خاک کشور پاناما از اراضی جنگلی تشکیل شده است و این کشور قصد دارد مقدار این اراضی را تا سال ۲۰۵۰, ۵۰ هزار هکتار دیگر، افزایش دهد. مقدار تولید سوختهای فسیلی در این کشور همواره رو به کاهش است و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰ این مقدار به کمترین حد خود برسد.