به گزارش مشرق، در این مراسم که به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم برگزار شد، احمد معصومیفر سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوئد طی سخنانی خاطرات خود را از حاج قاسم در دیدار حضوری با ایشان نقل کرد. وی نگاه نافذ و تحلیل دقیق ایشان را نسبت به مسائل ملی و بین لمللی تشریح و با استناد به اظهارات کارشناسان آمریکایی، ایشان را بزرگترین استراتژیست نظامی-امنیتی منطقه معرفی کرد که سیاستها و راهبرهای نظامی آمریکاییها در منطقه را به شکست کشانده و آنان را ناچار به تغییر رویه سنتی خود در منطقه غرب آسیا کرد؛ رویهای که همواره مبتنی بر بکارگیری زور و قدرت نظامی برای پیشبرد اهداف سیاسی آمریکا در منطقه بوده است.
سید ضیاء هاشمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسکاندیناوی نیز با ایراد سخنانی حیات و شهادت حاج قاسم سلیمانی را منشا برکاتی برای جامعه اسلامی دانست که پس از شهادت ایشان هم در سطح ایران و جهان تداوم یافته است. وی شهادت ایشان در جوار بقاع متبرکه عراق آنهم به دستور یکی از منفورترین اشرار تاریخ که حتی در میان اغلب فرهیختگان جامعه آمریکا هم منفور است، الهامبخش دانسته و تشییع جنازه دهها میلیونی شهید سلیمانی را نمونه بارزی از قدرت جریانسازی ایشان به عنوان یک شخصیت انقلابی، ملی، تاریخی و تاریخساز معرفی کرد.
همچنین مسعودحسینچاری که در حال حاضر استاد دانشگاه شیراز و در دوران دفاع مقدس از فرماندهان لشکر ثارالله و دوست نزدیک شهید سلیمانی است، به ذکر خاطرات خود با آن شهید سرافراز در دوران دفاع مقدس و نیز تحلیل خلقیات و مکتب و منش حاج قاسم پرداخت. وی حاجقاسم را نمونه اعلای ایثارگری و فداکاری معرفی کرد و با ذکر خاطراتی نافذ و اثرگذار، روش و منش ایشان را در تعامل با رزمندگان، همکاران، عموم مردم و حتی مخالفان، مبتنی بر اخلاق حسنه، ازخود گذشتگی و تقید به مبانی و آداب دینی و اخلاقی برشمرد.
حسینچاری که خود همشهری حاج قاسم است و در دوران دفاع مقدس مسئولیت فرماندهی گردان را در لشکر ثارالله بر عهده داشته و هماکنون متخصصص علوم تربیتی است، توجه ویژه حاجقاسم به علم، آموزش و دانشگاه را آموزنده و راهبردی توصیف و در خاطرات خود گفت: هرگاه من یا دوستان دیگر تصمیم به شرکت در آزمون ورودی دانشگاه داشتیم یا در دانشگاه قبول شده و از ایشان مشورت و راهنمایی میخواستیم، ایشان نه تنها ما را تشویق به ادامه تحصیل میکرد بلکه پس از فراغت از تحصیل نیز برای جذب در دانشگاه به عنوان عضو هیئت علمی بطور جدی تشویق و حمایت میکرد.
وی در بخشی دیگر از خاطرات خود از دوران فرماندهی حاجقاسم در سپاه کرمان، با اشاره به اقتدار و شهامت مثالزدنی ایشان در برخورد قاطع با اشرار و قاچاقچیان، به تحلیل رویکرد و عنایت رئوفانه ایشان به خانوادههای عناصر فریبخورده پرداخت و آثار این شیوه را بسیار ماندگار توصیف کرد. وی شهید سلیمانی را الگو و نمونهای تکرارنشدنی توصیف و شهادت او را ثلمهای غیرقابل جبران برای جامعه اسلامی دانست.
سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهانش از جمله ابومهدی المهندس بامداد سوم ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳ دی ماه ۱۳۹۸)، در فرودگاه بین المللی بغداد، متعاقب حمله پهپادی آمریکا با دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت این کشور، به شهادت رسیدند.