به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: نشریه فارنپالیسی در یادداشتی با اشاره به حوادث اخیر قزاقستان، سه مؤلفه توان نظامی مخالفان، تحریمهای سیاسی و اقتصادی غرب و امکانسنجی فنی مداخله را در ورود روسیه به یک منازعه داخلی مؤثر دانسته است.
در این یادداشت آمده است بروز ناآرامی و خشونت مسلحانه، انگیزه ورود روسیه بود. پشتیبانی از دولت مستقر، توان نظامی نسبتاً ضعیف مخالفان، واکنش ضعیف غرب در قبال چنین مداخلهای و امکان ورود در قالب سازمان امنیت جمعی و مقابله با معترضان، مسکو را مجاب به مداخله نمود.
نویسنده ورود روسیه به درخواست دولت مستقر و همچنین در قالب «سازمان امنیت جمعی» را دو تفاوت مداخله روسیه در قزاقستان با مداخلات پیشین در گرجستان و اوکراین قلمداد کرده است. گرچه عمده نیروهای این سازمان از روسیه و تعداد اندکی از بلاروس، قرقیزستان، تاجیکستان و ارمنستان هستند.
مداخلات روسیه از گرجستان و اوکراین تا قزاقستان دلایل ژئوپلتیک مشابهی دارد: حفظ و تحکیم قدرت سیاسی در داخل، محافظت از خود در برابر همسایگان نامطلوب یا قدرتهای خارجی، تقویت نفوذ در منطقه و در عین حال محدود کردن نفوذ بازیگران رقیب.
روسیه میخواهد این پیام را ارسال کند که مایل است برای جلوگیری از بروز چنین ناآرامی خشونتآمیز و نابسامانی سیاسی ناشی از آن در سایر کشورهای همسو با مسکو، اقدام کند و بدین ترتیب نوعی بازدارندگی ایجاد نماید.
احتمالاً چنین ناآرامیهایی در کوتاهمدت با ورود روسیه متوقف خواهد شد. ولی در صورت تداوم ناآرامی و اعتراضها، نهتنها اعتبار سیاسی روسیه کاهش خواهد یافت، بلکه به نظر میرسد دیگر کشورهای عضو سازمان امنیت جمعی از جمله ارمنستان و بلاروس نیز مستعد بروز اعتراضهای بیشتری خواهند شد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.