به گزارش مشرق به نقل از اسپوتنیک، «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو روز یکشنبه با انتقاد از درخواستهای مورد نظر روسیه برای توقف گسترش و توسعه سازمان ناتو گفت: «این سازمان نظامی هرگز کشورهایی را که پس از سال ۱۹۹۷ به آن پیوستهاند، از عضویت خارج نخواهد کرد، اما آماده است با روسیه درباره کاهش تسلیحات گفتگو کند.»
بیشتر بخوانید:
روسیه نمیخواهد تجربه حاکمیت غربگراها را در مسکو تکرار کند
او در مصاحبهای با سی بی سی نیوز گفت: «البته، ما نمیتوانیم توافق کنیم که در همه کشورهایی که از سال ۱۹۹۷ به ناتو پیوستهاند، هیچ نیروی ناتو نداشته باشیم. این کشورها در واقع نیمی از اعضای ما هستند.»
استولتنبرگ گفت: «ما آماده هستیم تا اقدامات متعادل و قابل راستیآزمایی را برای کاهش تسلیحات، موشکهای هستهای متعارف و مواردی از این دست انجام دهیم. این برای روسیه و برای ناتو خوب است.»
هفته گذشته روسیه و ایالات متحده یک نشست گفتگوی ثبات راهبردی در ژنو برگزار کردند. همچنین نشست شورای ناتو و روسیه برای اولین بار از سال ۲۰۱۹ هفته گذشته در وین برگزار شد.
به گفته «آناتولی آنتونوف»، سفیر روسیه در ایالات متحده، این مذاکرات با هدف حفظ صلح و ثبات در اروپا از طریق روی کاغذ آوردن ضمانتهای الزام آور قانونی انجام شده است.
پیشتر روسیه پیشنویس پیشنهادات امنیتی خود را به ایالات متحده و ناتو داده بود که شامل تضمینهای امنیتی متقابل در اروپا، عدم استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهبرد در دسترس قلمرو یکدیگر و عدم گسترش ناتو به سمت شرق و جمهوریهای شوروی سابق بود.
آمریکا و متحدان اروپایی تاکید دارند که سیاست درهای باز ناتو و عضویت کشورهای جدید موضوع قابل بحثی نیست، اما آمادگی خود را برای گفتگو در مورد موضوعاتی که در آن پیشرفت ممکن است، ابراز کردهاند. روسیه معتقد است که بسته پیشنهادیاش «یک منوی غذا نیست» و عدم گسترش ناتو محور اصلی این بسته پیشنهادی است.
تا کنون برخی اعضای سابق پیمان ورشو شامل مجارستان، لهستان و جمهوری چک در سال ۱۹۹۹ و پس از آن بلغارستان، رومانی و اسلواکی و همچنین لتونی، لیتوانی، استونی و اسلوونی نیز در سال ۲۰۰۴ به ناتو پیوستهاند. وزارت خارجه روسیه تاکید کرده که تقویت پتانسیل نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه یک تهدید امنیت ملی علیه مسکو است.