کد خبر 1658850
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
سیر

«سیر» ماده غذایی مفیدی است که بلحاظ داشتن برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان برخی بیماری‌ها نظیر دیابت و بیماریهای قلبی نقش دارد.

به گزارش مشرق، محمدباقر مجنونی استادیار دانشکده داروسازی کرمانشاه در خصوص خواص سیر، گفت: گیاهان جنس سیر(آلیوم) از جمله موسیر، سیر، پیازچه، تره، والک، و تره کوهی دارای اثرات درمانی گوناگونی است که در مطالعات متعدد بالینی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه اثرات محافظت قلبی سیر به عنوان گیاه شاخص این جنس در مطالعات بالینی متعدد مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته، گفت: سیر دارای اثرات ضد تصلب شرائین یا گرفتگی عروق، کاهنده فشار خون، ضد تجمع پلاکت‌ها، کاهندگی چربی و کلسترول خون می‌باشد که این اثرات کم و بیش در سایر گیاهان این جنس از جمله پیاز خوراکی و موسیر ایرانی نیز دیده می‌شود.

مجنونی اظهار کرد: سیر همچنین دارای اثرات محافظت کبدی نیز بوده و در کنترل و درمان کبد چرب غیرالکلی نیز می‌تواند مفید باشد.

به گفته این استادیار فارماکوگنوزی(گیاهان دارویی در داروسازی) از دیگر اثرات مفید درمانی سیر می‌توان به اثرات ضد دردی و ضد التهابی آن اشاره کرد که این موضوع سبب شده از این گیاه در کنترل علائم استئوآرتریت(آرتروز) استفاده شود.

مجنونی عنوان کرد: اثرات مفید درمانی و پیشگیری کننده سیر در کنترل انواع سرطان نیز در مطالعات مختلف بالینی به اثبات رسیده است.

وی افزود: اثرات ضد دیابتی، ضد ویروسی، خلط آوری، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی از دیگر اثرات مصرف سیر و گیاهان همجنس آن می‌باشد.

مجنونی با اشاره به بوی سیر و بلع آن توسط برخی افراد به دلیل آزار دهنده بودن بوی آن، عنوان کرد: بخش اعظم اثرات مفید سیر مربوط به ترکیبات گوگردی موجود در آن است و این ترکیبات فقط در اثر خرد کردن و یا جویدن سیر تولید و آزاد می‌شوند، لذا بلعیدن حبه‌های سیر نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند عوارض گوارشی نیز به همراه داشته باشد.

وی گفت: در صورتی که بوی ترکیبات گوگرددار سیر شما را آزار می‌دهد، می توانید از مکمل‌های گیاهی تهیه شده از سیر که دارای روکش روده‌ایی (اینتریک کوتد) هستند و در داروخانه‌ها قابل تهیه است، استفاده کنید.

منبع:ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۰۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
    5 0
    جالب بود
  • امیررضا مقبل IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
    1 0
    جمله آخر نشان دهنده انتفاعی بودن این مطلب به نفع داروسازان است. چون نویسنده مطلب هم از صنف داروسازان می باشد. در تکمیل این بخث باید گفت یکی از بهترین روش های مصرف سیر، سیر پخته می باشد. مثلاٌ بصورت تکه تکه یا پودر در غذا استفاده شود.
    • محمد IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
      2 0
      سیر پخته اکثر خواصش رو از دست میده بهتره یک حبه سیر له شده قبل از غذا در یک قاشق ماست مخلوط بشه و یکباره بلعیده بشه و پشت سرش غذا میل بشه تا اثر بوی بدش تا حد زیادی کم بشه
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    من آزمایش کردم مقداری سیر را آخر شب بجوید بدون آب کمی تلخی و تندی حس میکنید اما تا صبح بسیاری از بیماری های شدید و بزرگ شما را درمان میکند اگر فکر میکنید شوخی کردم یکبار آزمایش کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس