کد خبر 1675759
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹
نان

کارشناس اداره کل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت مصرف «نان کامل» به «جای نان سفید»، ترویج فرهنگ استفاده از محصولات غلات کامل برای ارتقای سلامت عمومی را خواستار شد.

به گزارش مشرق، مهندس زهره پوراحمد - کارشناس اداره کل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، با اشاره به تفاوت‌های نان کامل و نان سفید، اهمیت مصرف نان کامل را مورد تأکید قرار داد.

وی اظهار داشت: نان سفید فاقد سبوس و جوانه گندم است و به همین دلیل، از نظر ویتامین‌های گروه B بسیار فقیر است. مصرف این نوع نان می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش داده و با ایجاد سیری کوتاه‌مدت، منجر به گرسنگی زودرس شود. همچنین ارزش تغذیه‌ای پایین نان سفید می‌تواند در افزایش وزن و چاقی نقش داشته باشد.

وی در ادامه افزود: در مقابل، نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می‌شود، سرشار از ویتامین‌های گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند از سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری کند. مصرف نان کامل مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های مزمن، به‌ویژه سرطان، افزایش می‌دهد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، پوراحمد همچنین خاطرنشان کرد که نان کامل، به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بیشتر، رنگی تیره‌تر از نان سفید دارد.

وی تاکید کرد: مصرف نان کامل گامی مؤثر در ارتقای سلامت فردی و پیشگیری از بیماری‌های مزمن است. استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم.

وی در پایان از مردم خواست تا با انتخاب آگاهانه محصولات غذایی، به سلامت فردی و اجتماعی کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
    2 1
    دلار 82، دولت بی خیال، مجلس تعطیل، مشرق در حال گول زدن مردم
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
    4 0
    خب این کیفیت آرد که بیشتر بستگی به کارخانجات آرد و نظارت دولت دارد ! ... مردم زیاد نقشی ندارند !! ... البته آگاهی مردم اثر دارد اما عوامل اصلی در کیفیت آرد ، کارخانجات آرد و دولت هستند !!
  • IR ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
    0 0
    سلام. خب اینا باید تبدیل به قانون و اجرایی بشه. یعنی برای ارتقای سطح سلامت جامعه، دولت تولید آرد کامل رو اجرایی کنه و نانوایی ها ملزم به استفاده از اون بشن. وگرنه خرید نون با آرد کامل به قیمت آزاد برای خیلی از مردم مقدور نیست. بخشی از مشکلات فعلی از جمله شیوع دیابت و مشکلات گوارشی بخاطر سبوس گیری زیاد و رواج آرد سفیده.
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
    1 0
    به درک به دولت بگین مردم مگه آسیاب دستشونه
  • نرگس مهاجر IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
    0 0
    تأکید، دردی را دوا نمیکند. فرآیند تولید آرد را اصلاح کنید.
  • ناشناس IR ۰۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    0 0
    با سلام بهترنیست مسئولین جلوی پخت نان سفید را بگیرند/
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    0 0
    قیمت نان کامل چقدره خبر داری؟ نان جو معمولی 40 هزار تومن شده
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    0 0
    سالانه هزاران تن آرد فقط در کارخانجات به دلیل قدیمی بودن ماشین آلات هدر میره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس