به گزارش سرویس جهان مشرق، رادیو ملی آمریکا(NPR)، در گزارشی به تاثیر احتمالی افکار افراطی مذهبی برخی اعضای تیم ترامپ، بر مسایل غرب آسیا و به ویژه موضوع مناقشه فلسطین و رژیم اسراییل پرداخته است. نکتهی قابلتامل این گزارش، معرفی جریان صهیونیزم مسیحی است که از نظر نویسنده مقاله، حتی یهودیان عادی اسراییل نیز، دانسته یا نادانسته، آلت دست آن شدهاند.
انتخاب دونالد ترامپ برای پست سفیر ایالات متحده در اسرائیل، مایک هاکابی، و گزینهی وزارت دفاع، پیت هگست ، باورهای آشکاری به صهیونیسم مسیحی دارند. و این باعث نگرانی است که این نوع انتصابات می تواند چه معنایی برای جنگ اسرائیل و حماس و چشم انداز صلح چه معنایی داشته باشد.
به طور خلاصه، صهیونیسم مسیحی شامل این این اعتقاد است که خدا سرزمین مقدس را به یهودیان داده است. برخی از صهیونیستهای مسیحی می گویند که کتاب مقدس پیش بینی می کند که یهودیان باید این سرزمین را کنترل کنند تا ظهور دوم مسیح اتفاق بیافتد. و نسخههای افراطیتر این نحله، این باور را آموزش می دهند که در طول یک نبرد آخرالزمانی، یهودیان یا کشته می شوند یا به مسیحی تبدیل می شوند. اما صهیونیسم مسیحی فقط یک باور مذهبی نیست، بلکه همچنین یک سیاست است. برخی در ایالات متحده از آن برای توجیه حمایت از اسرائیل و دفاع از اقدامات دولت اسراییل نسبت به فلسطینی ها استفاده می کنند. برای مثال، آنها از اصطلاحات کتاب مقدس، همچون «یهودیه» و «سامره» به جای کرانه باختری استفاده می کنند. و بسیاری از صهیونیستهای مسیحی معتقدند که سومین معبد یهودی در اورشلیم در محل گنبد صخره ساخته خواهد شد.
این که هاکابی و هگست باورهای اینچنینی دارند، قرائنی روشن در سوابق این دو دارد. مایک هاکابی در سال 2017 با گروهی از خبرنگاران صحبت کرد. در فایل صوتی این جلسه، می شنویم که هاکابی می گوید:
"کلمات خاصی وجود دارند که من از استفاده از آنها امتناع می کنم. چیزی به اسم کرانه باختری وجود ندارد. نام آن یهودیه و سامره است. چیزی به اسم «شهرک»{اسراییلی} وجود ندارد. آنها اجتماعات هستند. آنها محلات هستند. آنها شهر هستند. چیزی به اسم اِشغال وجود ندارد."
این هم بخشی از صحبتهای چندسال پیش پیت هگست در اورشلیم است:
"هیچ دلیلی وجود ندارد که معجزهی بازسازی معبد در کوه معبد امکان پذیر نباشد. "
او به صراحت می گوید که یک مسجد باید برداشته شود، و در عوض، یک معبد یهودی در آنجا برپا شود. و لازم به تاکید نیست که خروجی چنین باور و اظهاراتی چقدر بر التهاب اوضاع خواهد افزود. هگست همچنین به خاطر خالکوبیهای روی بدنش، که شامل نمادهای جنگ های صلیبی مسیحی قرون وسطی است، از جمله صلیب اورشلیم و شعار صلیبی ها، «اراده خدا چنان است»، مورد انتقاد قرار گرفته است.
چنین باورهایی به شدت در میان بسیاری از مسیحیان انجیلی وجود دارد، و این گروهی است که بخش مهمی از طرفداران سرسخت دونالد ترامپ را شکل می دهد. ترامپ به ندرت بدون در نظر گرفتن معنای یک اقدام برای این سنخ از طرفدارانش، دست به آن می زند. اما با این حال ، مسیحیان زیادی هستند که به صهیونیسم مسیحی اعتقاد ندارند.
با این حال، نگرانی عمیق منتقدان و ناظران از معرفی این دو فرد(به عنوان مصادیق عیان)، برای این پستهای دولتی، کاملا قابلدرک است. وارد کردن «خدا» به یک درگیری سیاسی باعث افزایش تنش در همه طرفهای دخیل می شود. و البته تاریخ سرزمین مقدس پر از نبردها بر سر دین است. نگرانی بزرگ این است که این الهیات می تواند منجر به حذف مردم فلسطین شود. مونتر اسحاق، کشیش مسیحی و متالّه فلسطینی و متاله، که یک جماعت در بیت لحم در کرانه غربی اشغالی را رهبری می کند، کاملا منتقد افکار و باورهای هاکابی و هگست است.از نظر این کشیش مسیحی، "وقتی هکابی می گوید که هیچ «اِشغالی» وجود ندارد، من واقعا می خواهم از او بپرسم، پس چگونه می توان سربازی را توجیه کرد که، هر روز که بچه هایم را به مدرسه می برم، اسلحهاش را به سمت من نشانه می رود؟"
اسحاق تاکید می کند که صهیونیسم مسیحی در واقع علیه آرزوی خدا برای صلح کار می کند. اسحاق ایدئولوژی صهیونیسم مسیحی را حتی «ضدیهودی» می نامد. باید به یاد داشت که رهبران و افراد مهم جریان صهیونیزم مسیحی، نه یهودی، که مسیحی هستند. این ایدئولوژی یک برداشت خاص از رجعت دوباره مسیح است. از نظر اسحاق، حتی اهالی یهودی اسراییل نیز در جهت دیدگاه صهیونیز مسیحی به کار گرفته شدهاند.