رزم ناو واریاگ

روسیه با اعزام سه شناور سنگین، شامل دو ناو رزمی و یک کشتی پشتیبانی، در رزمایش مشترک روزهای آینده با ایران و چین شرکت خواهد کرد که نوع شناورهای انتخاب شده، نشان از ارسال پیامی مهم به سایر کشورها دارد.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، در ادامه روند افزایش همکاری های دفاعی بین سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین و فدراسیون روسیه به عنوان سه قدرت مهم دریایی، قرار است در روزهای آینده یک رزمایش دریایی مشترک و مهم بین سه کشور به میزبانی نیروهای مسلح کشورمان در منطقه عمومی بندر چابهار و سواحل مکران به انجام برسد. در حال حاضر ناوگروه روسی حاضر در این رزمایش، رسما مشخص شده که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید:

رقابت جالب ناوچه‌های بومی ایران، روسیه و قزاقستان در «جام دریا» / «بویان» روسی یا «پیکان» ایرانی؛ کدام شلیک دقیق‌تر و مهیب‌تر است!؟ +عکس

آشنایی با شناورهای روسی و هندی که به رزمایش مشترک با ایران آمدند/ حضور جوان پنهانکار روسی با «S-۳۵۰ دریایی» و غول هندی با انبوهی از سامانه‌های آفندی و پدافندی +عکس

آشنایی با غول‌های تازه‌نفس ارتش روسیه که مهمان نیروی دریایی ایران هستند +عکس

ناوگان اعزامی روس‌ها شامل سه کشتی است که جلودار آن ها، رزم ناو واریاگ از کلاس اسلاوا به حساب می‌آید. این شناور ناو پرچمدار و سرفرماندهی ناوگان اقیانوس آرام روسیه است که از مدتی پیش حرکت به سمت منطقه ما را آغاز کرده و در نهایت برای تمرین به ایران خواهد آمد. این رزم ناو روسی در حقیقت آخرین فروند از سه شناور ساخته شده کلاس اسلاوا به حساب می آید که در سال ۱۹۸۹ میلادی وارد خدمت شده است. در کل سه فروند از این رزم ناو ساخته شده که یکی از آنها در ناوگان شمال، دیگری در ناوگان دریای سیاه و دیگر یعنی واریاگ در ناوگان اقیانوس آرام حضور دارد.

فعالیت کلی این رزم ناوهای مهم و مشهور، انجام طیف کاملی از ماموریت‌های دریایی شامل رزم ضد کشتی، رزم ضد هوایی و ایجاد چتر هوایی برای ناوگان خودی در کنار بحث جنگ ضد زیردریایی است. شناور مورد نظر با وزنی در حدود بیش از ۱۱ هزار تن و ۱۸۴ متر طول از سیستم پیشران توربین گازی ترکیبی بهره برده و می تواند به سرعت نهایی ۵۹ کیلومتر در ساعت برسد. این شناور با داشتن سرعت استاندارد ۳۰ کیلومتر بر ساعت، توان رسیدن به برد ۱۹ هزار کیلومتر را دارد. رزم ناو روسی مورد نظر دارای ۴۸۰ نفر خدمه است و به طیف کاملی از سیستم های راداری برای جستجو و پایش فضای اطراف خود در هوا و سطح دریا و همچنین سیستم های سونار برای پایش محیط زیر آبی مجهز شده است.

پرچم‌دار ناوگان روسیه در اقیانوس آرام میهمان سواحل مکران می‌شود/ تمرین مشترک نیروهای سپاه و ارتش با متخصص شکار زیردریایی‌های آمریکایی +عکس

در کنار این سامانه‌ها به بحث تسلیحات این رزم ناو می‌رسیم. واریاگ از ۱۶ تیر موشک ضد کشتی سری P ۱۰۰۰ ولکان بهره می‌برد. این موشک ها در دهه ۱۹۷۰ میلادی برای مقابله با ناو گروه‌های هواپیمابر آمریکایی توسعه پیدا کردند و در حقیقت نمونه ارتقاء یافته سری P ۵۰۰ است. این موشک از شتاب دهنده‌های سوخت جامد بهره برده ولی پیشران اصلی آن از نوع موتورهای توربوجت سوخت مایع است. این موشک توان رسیدن به برد ۷۰۰ کیلومتر با سرعتی در حدود ۲.۸ برابر سرعت صوت را دارد. در دوره جنگ سرد سر جنگی اتمی ۳۵۰ کیلوتنی نیز برای این موشک‌ها در نظر گرفته شده بود و البته در کنار آن امکان نصب سر جنگی متعارف ۱ تنی یا ۵۰۰ کیلویی نیز وجود دارد.

این موشک‌ها بر خلاف موشک‌های فعلی ضد کشتی در بسیاری از مدت پرواز در ارتفاعی بین ۲ تا ۷ کیلومتر بسته به شرایط عملیاتی پرواز می کنند و در فاز نهایی می‌توانند به ارتفاع ۱۰ تا ۴۰ متری برسند. یکی از تاکتیک‌های معمول روس‌ها در دوره جنگ سرد شلیک چند فروند از این موشک‌ها به صورت پشت سر هم و ایجاد یک دسته مهاجم برای نابودی هدف بود. در این شرایط یکی از موشک‌ها در نقش دیده‌بان ظاهر شده و اطلاعات را به موشک‌های دیگر منتقل می‌کند.

۶۴ تیر از موشک اس ۳۰۰ مدل اف با برد ۹۰ کیلومتر و ۴۰ تیر موشک اوزا ام با برد ۱۵ بخش موشک های پدافندی این شناور را تشکیل می دهند. در حوزه ضد زیردریایی نیز ۲ پرتابگر ۱۲ تایی سری RBU-۶۰۰۰ و ۲ پرتابگر ۵ تایی ۵۳۳ میلی متری اژدر جزو تسلیحات این رزم ناو است. یک قبضه توپ ۱۳۰ میلی متری و ۶ سامانه دفاع نزدیک AK۶۳۰ نیز دیگر تسلیحات این شناور را تشکیل می دهد. در بخش بالگردی نیز یک بالگرد چند ماموریتی کاموف ۲۵ یا ۲۷ توسط این رزم ناو حمل می شود.

آدمیرال تریبوتس؛ متخصص کشف و شکار زیردریایی

ناو دیگر همراه گروه رزمی روس‌ها برای این رزمایش ناوشکن تخصصی ضد زیردریایی آدمیرال تریبوتس از کلاس Udaloy است که به سال ۱۹۸۵ وارد خدمت نیروی دریایی شوروی شده و امروز نیز در خدمت ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی روسیه است. این ناوشکن دارای وزنی در حدود ۷۵۰۰ تن در حالت بارگیری کامل  و طول ۱۶۳ متربوده و به لطف دو توربین ترکیبی گازی توان رسیدن به سرعت ۶۵ کیلومتر بر ساعت را دارد. این ناوشکن دارای ۳۰۰ نفر خدمه بوده و می تواند با سرعت استاندارد ۲۴ کیلومتر در ساعت به برد بیش از ۱۹ هزار کیلومتر برسد. در حال حاضر در مجموع ۸ فروند از این ناوشکن ها در نیروی دریایی روسیه عملیاتی است.

در این زیردریایی سیستم های راداری جستجوگر هوایی و سطحی به نسبت ساده‌تر بوده و اولویت بیشتری بر روی سیستم های سونار قرار گرفته است. این ناوشکن فاقد موشک‌های ضد کشتی و یا سیستم‌های دفاع هوایی برد بلند است و معمولا در چیدمان نیروی دریایی شوروی سابق یا روسیه فعلی در کنار شناورهای دیگر به حرکت در آمده و دیگر ناوها بحث دفاع هوایی سنگین یا مقابله با تهدیدات سطح پایه بر علیه این ناوها را بر عهده می گیرند.

پرچم‌دار ناوگان روسیه در اقیانوس آرام میهمان سواحل مکران می‌شود/ تمرین مشترک نیروهای سپاه و ارتش با متخصص شکار زیردریایی‌های آمریکایی +عکس

سلاح اصلی این ناوشکن ها سامانه موشک انداز Metel است. در این سامانه می‌توان اژدرهایی موشکی را نصب و پرتاب کرد. اساس کار این سامانه به این صورت است که بعد از کشف زیردریایی هدف، اژدر مورد نظر که با همراه یک حامل موشکی ساخته شده به سمت منطقه کلی هدف پرتاب شده و در نقطه مورد نظر، اژدر به آب پرتاب و بعد از وارد شدن به زیر سطح پروسه هدف‌یابی و حرکت به سمت زیردریایی دشمن را آغاز می‌کند. در ناوشکن‌های سری Udaloy معمولا از پرتابه‌های سری URPK-۴ بهره می برد که توسط پیشران موشکی تا فاصله ۵۰ کیلومتری رفته و سپس در آب رها می شود. اژدرهای به کار رفته در آنها توان رسیدن به عمق ۵۰۰ متری آب را نیز دارد.

دو پرتابگر ۴ تایی برای اژدرهای ۵۳۳ میلی متری و ۲ پرتابگر ۱۲ تایی راکتهای ضد زیردریایی RBU-۶۰۰۰ دیگر تسلیحات ضد زیردیایی این ناوشکن است. در بخش پدافندی این شناور به ۶۴ تیر از مدل دریایی موشک تور مجهز است و در حوزه توپخانه ای نیز ۲ قبضه توپ ۱۰۰ میلی متری و ۴ قبضه سیستم دفاع نزدیک AK ۶۳۰ مجهز شده است. این ناوشکن ها توان حمل تا دو فروند بالگرد چند منظوره کاموف ۲۷ را نیز دارند.

یک پشتیبان سنگین برای حمایت از ناو گروه روسی

اما برای حمایت از دو ناو رزمی روسی و ممکن کردن عملیات دوربرد آنها از اقیانوس آرام تا شمال اقیانوس هند و دریای عمان، شناور پشتیانی و سوخت رسانی Boris Butoma از کلاس Boris Chilikin همراه این ناو گروه شده است. این شناور پشتیبانی توان حمل انواع محموله های لازم برای ماموریت‌های برد بلند مثل مواد غذایی و سوخت را داشته و در میان دریا امکان ارسال این موارد به کشتی های هدف را دارد. شناور مورد نظر وزنی در حدود ۲۲ هزار تن داشته و طول آن نیز ۱۶۲ متر است. در حال حاضر ۳ فروند از این کشتی ها در خدمت نیروی دریایی روسیه است.

پرچم‌دار ناوگان روسیه در اقیانوس آرام میهمان سواحل مکران می‌شود/ تمرین مشترک نیروهای سپاه و ارتش با متخصص شکار زیردریایی‌های آمریکایی +عکس

 این شناور ۹۳ نفر خدمه بوده و می تواند محموله هایی با وزن نهایی ۱۳ هزار تن را حمل کند. این شناورها مشخصا توان تسلیحاتی خاصی نداشته و برای امور حفاظتی به دیگر ناوهای موجود در اطراف خود وابسته هستند ولی امکان نصب دو قبضه توپ ۵۷ میلی متری و دو قبضه سامانه دفاع نزدیک AK ۶۳۰ نیز روی آنها وجود دارد.

چنین استعدادی از نیروی دریایی روسیه برای ورود به یک رزمایش مشترک با نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد روس‌ها و البته چینی‌ها، این تمرینات مشترک را کاملا جدی فرض کرده و تلاش دارند با قدرتی بالا در آن شرکت کنند چراکه نوع شناورهای حاضر در این رزمایش ۳ جانبه، نشان دهنده میزان اهمیت و احترام کشورهای شرکت کننده به میزبان است که این موضوع با توجه به سفر روز چهارشنبه رییس جمهور کشورمان به روسیه و دیدار با مسئولان ارشد این کشور، اهمیتی دوچندان پیدا خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 20
  • NL ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    30 10
    درود.به کوری چشم آمریکا و آمریکا پرستها که دنبال زانو زدن ایران هستن باید یک اتحاد قوی نظامی اقتصادی فرهنگی بین سه کشور قدرتمند مشرق زمین ایران و چین و روسیه تشکیل بشه.به امید حق وتو داشتن ایران در شورای امنیت.پاینده ایران اسلامی
  • IR ۰۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    24 3
    انشاءالله در آینده نه چندان دور ایران نیز وارد ساخت انواع شناورهای سطحی و زیر سطحی با تناژ بالا تر . برای پیمودن اقیانوس ها برای دفاع و حراست منافع راهبردی کشورمان در اقصی نقاط عالم میشود را شاهد باشیم . الحمدالله بیاری خدا و با همت توانگران کشور عزیزمان . از توانائی مناسبی برخورداریم . و حتما با همکاری این دولت انقلابی . پیشرفت های خجسته ای در حوزه دفاعی و امنیتی را شاهد خواهیم بود
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    18 6
    اهمیت چنین رزمایش هائی . جمع کشورهای قدر در حالیکه رفتار جدید آمریکا را در سطح بین المللی خاصه در مواجهه با شرق خاصه آسیا که تاثیرات بسزائی در اقتصاد آینده جهان دارد . شاهدیم . نمود بیشتری پیدا میکند .
  • IR ۰۴:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    15 22
    حالا درسته این دو کشور با ایران مانور مشترک برگزار کردند ولی ایران قدرت دریایی نیست ، با چند ناو محافظ و یک نفتکش تغییر کاربری داده شده و چند ناو پشتیبان از رده خارج کشوری قدرت دریایی نمیشه ، بحث قایق های تندرو سپاه هم که کلا متفاوت هست چون فقط برای دفاع از سواحل و آبهای نزدیک به جزایر و منطقه خوبه
    • سجاد IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      8 4
      خود تحقیر عزیز تا کی می خواهی خود تحقیری کنی ما باهمون قایق ها و ناو هایی که شما بهش می گی از رده خارجه جلو امریکا رو گرفتیم همین چند ماه پیش بود که نفت کش مون رو از چنگ امریکا ازاد کردیم شما هم به خود تحقیرت ادامه ببینم کجارو می خوای بگیری
    • کاتب IR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      6 2
      خود تحقیری شما جماعت باعث رشد سریع اسفناج در چند نقطه استراتژیک میشه...
    • افشین IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      5 2
      اولا اگر دو کشور قدرتمند شورای امنييت در طرف سوم قدرتی نبینن هیچوقت نمیان رزمایش مشترک برگزار کنند. نیروی دریایی ما هدفگذاريش راهبردی شدن هست و به همان سمت داره حرکت میکنه. اما اولین موردی که در توجه قرار گرفته و بعد از جنگ در حال تکمیل شدن این ضعف هستند بخش زیر سطحی هستکه از همه بخشها بخاطر اهمييت و استواری که داره مهمتر هست. بخشی از این مورد با خرید زیر درياييهاي کلاس کیلو که خیلی مهمتر از ناو شکن هستند جبران شده و بخش دیگه با محصولات بومی. و الان رسیدن به محصولات بومی سنگین که تا چند سال دیگه مثل کلاس فاتح که زمانبرد شاهدش خواهیم بود. قایقهای تند رو سپاه هم فقط برای دفاع ساحلی نیستند و جنبه تهاجمی هم دارند و براشون بیش از پانصد کیلومتر هستکه در منطقه خلیج فارس و دریای عمان برد خوبی هست. سپاه هم کم کم دنبال راهبردی شدن هست و با ناو شهید رودکی و شهید ناظری شروع کرده و کروتهاي شهید سلیمانی که فوق العاده هستند تا چند وقت دیگه عملیاتی خواهند شد. برای راهبردی شدن کامل با توجه به بودجه پایین دفاعی نیاز به زمان داریم ولی آنچه مهم هست استعداد و توان دریا نوردی و اقیانوس پیمایی هستکه در نیروهای ما اثبات شده هست.
  • رحمت عیدی IR ۰۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    19 8
    دنیا باید به ابرقدرت نوظهور جمهوری اسلامی ایران سلام کند، هرچند هنوز ابتدای راه ابر قدرتی هستیم ولی زمینه سازی ها انجام شده و در حال برطرف سازی یکی دو نقطه ضعف هستیم و به زودیِ زود رسما اولین قدم را استوار بر میداریم، البته با توجه به ایدئولوژی و دکترین سیاسی نظامی خاص خودمان که احتمالا نیاز به اصلاح در جهت شرایط یک ابر قدرت دارد نیاز به احیاء و ساخت یک نیروی دریایی طراز داریم که انشاءالله امیدواریم با برطرف شدن نقطه ضعفها هرچه زودتر بازسازی را شروع کنیم
  • IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    0 12
    سلام - تقسيم آب ميان مردم و شتر، يك آزمايش مهم الهى بود كه مردم بايد اين قانون را مراعات كرده و فقط روزى كه حق بهره گيرى از آب را دارند، سر آب حاضر شوند. در آيه ى 155 سوره شعراء مى خوانيم كه حضرت صالح فرمود: يك روز آب قريه براى ناقه و يك روز براى شما. «لها شِربٌ و لكم شرب يوم معلوم» «شرب» به معناى قسمت و نصيب است كه در مورد سهم آب گفته مى شود. «تعاطى » به معناى برگرفتن چيزى يا انجام دادن كارى است كه سزاوار نيست و جرأت مى خواهد. چون كلمه «تعاطى » در قالب تفاعل است، گويا ميان قوم ثمود و قاتل شتر مبادله و تفاهمى صورت گرفته است. «عقر» به معناى از پاى درآوردن ناقه است. «هشيم» به معناى گياه خشك و خرد شده است. «مُحتظِر» كسى است كه براى چهار پايان خود گياهان خشك را جمع آورى مى كند. با اينكه كشنده ناقه يك نفر بيشتر نبوده، ولى در آيات ديگر قرآن به همه مردم نسبت داده است، «فعَقروها»(12) يا «فعقروا النّاقة»(13) كه به فرموده روايات به دليل هم فكرى و رضايت ديگران بر كار قاتل بوده و اين گناه به حساب آنان نيز محاسبه مى شود.(14) ----- 12) شعراء،157؛ شمس،14. 13) اعراف، 77. 14) وسائل، ج 11، ص 409.
  • IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    12 14
    همینکه ما برای رزمایش مشترک به دریای چین یا دریای سیاه نمیریم و اونا میان خلیج فارس بیانگر خیلی چیزاست همانگونه که‌ آمریکا بعنوان گرند فادر برای حمایت از فرزندان عرب خود به خلیج فارس می آید
    • GB ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      3 5
      مجید جان معلوم هست متوجه نیستی راجع چه چیزی نظر می‌دهی
    • افشین IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      4 1
      رزمایش در نقاط حساس و راهبردی انجام میشه نه وسط اقیانوس و برای دلفین ها. سطح فهم شما از نکات نظامی بسیار نازل هست. سعی کنید اول اطلاعات کسب کنید بعدا نظر بدید.دوم مسئله میزبانی هست. خیلی وقتها ما به نقاط حساس دریای چین برای رزمایش ميريم و یا با روسیه در دریای خزر رزمایش برگزار میکنیم. این به معنی گرند قادر شدن ما در دریای چین نیست. میزبان و درخواست کننده ما هستيم.
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    3 1
    خوشحال کننده است
  • افشین IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    2 2
    با توجه به رشد اقتصادی و اهمييت تجارت دریایی ما باید سرعت راهبردی شدن نیروی دریایی کشور رو چه در ارتش و چه در سپاه تقویت کنیم و این نیازمند توجه دولت و مجلس هست تا منابع مورد نیاز در بودجه دفاعی رو تامین و بالا ببرند. ساخت ناوشنکهايي با تناژ بالاتر و تجهييزات بیشتر و پیشرفته تر باید شروع بشه و با سرعت هم پیش بره. بعضی وقتها برای سرعت گرفتن کار و همچنین دسترسی به فناوریهای جدیدتر باید بخریم و یا با تولید مشترک به این هدف برسیم. در اینکه الان در دریای عمان و خلیج فارس قدرت شماره یک منطقه ای هستیم شکی نیست ولی باید برای حفظ منافع برد راهبردی رو افزایش داد تا نزدیک سواحل آمریکا. لازمه اینکار هم داشتن تجهييزات سنگینتر هست. کلا نیروی دریایی یک نیروی تجهييزات محور هست.
  • سیدمرتضی IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
    0 0
    میدونم ربطی به این موضوع نداره اما برخلاف انتظارم نه سردار باقری نه وزیر دفاع هیچ یک با اقای رئیسی سفر نکردن خبری از خرید جنگنده نیست ما با تولید سالانه یک یا چند کوثر نمیتونیم نیرو هواییمونو دباره زنده کنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس