کد خبر 1329280
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵
جنیفر ساکی

سخنگوی کاخ سفید به سوالی در خصوص اظهارات اخیر جو بایدن درباره مذاکرات وین که گفته بود «زمان دست کشیدن از مذاکره با ایران نیست» پاسخ داد.

به گزارش مشرق، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری دیروز پنجشنبه (۲۰ ژانویه) به سوالی در خصوص اظهارات اخیر جو بایدن درباره مذاکرات وین پاسخ داد.

 طبق گزارش پایگاه اینترنتی کاخ سفید، او در پاسخ به سوالی درباره «خوشبینی بایدن» و این که آیا ایالات متحده قصد دارد تضمین‌هایی را که تهران به دنبال آن است ارائه دهد، پاسخ داد: خوب، فکر می‌کنم بستگی به این دارد که ایران مایل است چه چیزی را به میز مذاکره بیاورد. بنابراین، رئیس‌جمهور همیشه قصد دارد - می‌دانید، او معتقد است که دیپلماسی بهترین و اولین گزینه است. و ما مشغول (مذاکرات) هستیم - فکر می‌کنم اکنون هشتمین دور مذاکرات است و ما خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.
 
وی در ادامه گفت: او (بایدن) همچنین چند هفته پیش از تیمش خواست تا مجموعه‌ای از گزینه‌ها را (در صورت شکست مذاکرات وین) آماده کند. بنابراین، این هم اتفاق افتاده است. منظورم این است که واقعیت‌هایی وجود دارد، اما در اینجا به دلیل تصمیم آخرین رئیس‌جمهور برای خروج از توافق هسته‌ای ایران به آن نگاه می‌کنیم که به این معنی است که ایران به تولید مواد شکافت‌پذیر مورد نیاز خود بسیار نزدیک‌تر است. ما شفافیت یا قابلیت دید مانند زمانی که در توافق بودیم را نداریم. حملات بیشتری در سراسر جهان به متحدان و شرکای ما صورت گرفته است.
 
سخنگوی کاخ سفید افزود: بنابراین، برخی واقعیت‌ها از شرایط چالش برانگیزی که در آن به دلیل تصمیم رئیس‌جمهور سابق هستیم، وجود دارد. و تیم او در آن زمان، به همه یادآوری می‌کنم، قول دادند که در مورد یک توافق قوی‌تر مذاکره کنند، که این اتفاقات رخ ندهد. این درست نبود (به قولشان عمل نکردند). بنابراین، ما اینجا هستیم. در مذاکرات دیپلماتیک هستیم و در مورد جایی که ایستاده‌ایم و آنچه که با آن موافقت می‌کنیم کاملاً روشن بوده‌ایم.

 جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه در کنفرانس خبری برای تشریح سال اول ریاست‌جمهوری خود، حصول پیشرفت‌هایی در مذاکرات وین را تایید کرد.

وی گفت: زمان تسلیم شدن نرسیده است. پیشرفت‌هایی در حال انجام است اما باید دید [که چه می‌شود].

وی در پاسخ به سوال خبرنگار «رویترز» که پرسید آیا می‌توان امید داشت که در مذاکرات وین به توافقی برای بازگشت دو طرف به پایبندی به توافق هسته‌ای رسید یا اینکه باید تسلیم شد، توضیح داد: «اتفاقا برعکس، نباید تسلیم شد... آمریکا و کشورهای مذاکره‌کننده با ایران، متفق‌القول هستند».

هشتمین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند هفته پیش آغاز شده است. مقام‌های آمریکایی و اروپایی با اذعان به این که پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته، مدعی هستند اندازه این پیشرفت‌ها به اندازه‌ای نیست که بتوان امیدوار بود توافق در دسترس است.

دیپلمات‌های غربی همچنین همواره روی عنصر زمان مانور داده و تلاش کرده‌اند با ارائه چارچوب‌های زمانی تیم مذاکره‌کننده ایران را تحت فشار قرار دهند. تحلیلگران می‌گویند هدف طرف‌های غربی از توسل به این تاکتیک، تحت فشار قرار دادن تیم مذاکره‌کننده ایران و وادار کردن آن‌ها به عقب‌نشینی از خواسته‌های خود برای اخذ تضمین و راستی‌آزمایی از طرف غربی است.

با این حال، نمایندگان ایران در مذاکرات وین تصریح کرده‌اند برای تهران نتیجه مهم‌تر از زمان است. تهران در تلاش است برجام را که از نخستین روزهای اجرایی شدن بر اثر برخی سیاست‌های آمریکا و کشورهای غربی به توافقی تهی از منافع اقتصادی برای طرف ایرانی تبدیل شد به سمت توافقی دوجانبه و متوازن پیش ببرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۲
    0 0
    جناب انتونی وزیر خارجه امریکا.جنابعالی چون یهودی هستی و مسیحی نیستی به جای انکه به فکر منافع امریکا در برجام باشی بیشتر به فکر منافع اسرائیل هستی.به نگرانی های ودرخواستهای منطقی وتجربی ایران هم در خروج دوباره امریکا از برجام و پاره کردن برجام توجهی نداری .این که نشد تعامل ومذاکره .با این روشی که جنابعالی در پیش گرفتی شکست مذاکرات قطعیست
  • IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۲
    2 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس