توسعه روابط با چین و روسیه از اضلاع مهم دیپلماسی بین‌المللی دولت انقلابی است

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه دور زدن تحریم‌ها، راهبرد اصلی دیپلماسی اقتصادی دولت انقلابی است، گفت: توسعه روابط با چین و روسیه، از اضلاع مهم دیپلماسی دولت انقلابی است.

به گزارش مشرق، سید مصطفی خوش‌چشم، با اشاره به مذاکرات وین، بر لغو کامل تحریم‌ها به‌عنوان پایه و اساس اصلی مذاکرات تأکید کرد و گفت: اکنون به اوج چالش‌ها و دوره اصلی مذاکرات رسیدیم، آمریکایی‌ها باید تصمیم بگیرند آیا می‌خواهند به توافق برسند یا خیر.

*لغو کامل تحریم‌ها پایه و اساس اصلی مذاکرات است

کارشناس مسائل بین‌الملل برداشته شدن کامل تحریم‌های برجامی و پسابرجام ناقض برجام، را موضع اصلی ایران در جریان مذاکرات دانست و با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها تا الآن دنبال نمایش مذاکره در برجام بودند، تصریح کرد: آمریکایی‌ها به این خواسته جمهوری اسلامی ایران تن درنداده‌اند، آن‌ها باید انتخاب کنند که آیا می‌خواهند به تعهدات خود عمل کنند یا خیر؟.

*طرف‌های مذاکره با ایران در مذاکرات، سیاسی‌کاری کردند

خوش چشم در تشریح موضع آمریکایی‌ها در جریان برجام، افزود: آمریکا، هیچ‌گاه در رابطه با مذاکرات طرح‌های خود را ارائه نداد و ابتکار عملی هم در راستای تحقق برجام نداشت، ولی در مقابل جمهوری اسلامی ایران ابتکار عمل متعددی را نشان داد، طرف‌های مذاکره با ایران، بجای فنی عمل کردن، سیاسی‌کاری کردند.

*غربی‌ها در مذاکره، دنبال سیاست جاروجنجال با اعمال فشار بروی ایران

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه غربی‌ها در مذاکره، دنبال سیاست تبلیغات و جاروجنجال با اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران بودند، تصریح کرد: غربی‌ها می‌خواهند با هدر دادن زمان و یک ضرب‌الاجل ساختگی و خودخوانده ایران را مجبور به‌صرف نظر از شروط خود در مذاکرات کنند که امری غیرممکن است.

*تیم مذاکره‌کننده دولت انقلابی در مذاکرات، منافع ملی را در نظر دارد

خوش چشم بابیان اینکه تیم مذاکره‌کننده دولت انقلابی در مذاکرات، منافع ملی را در نظر دارد، اضافه کرد: غربی‌ها باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را بردارند یا خیر.

*پایه اصلی مواضع ایران درروند مذاکرات برداشته شدن تحریم‌هاست

کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه پایه اصلی مواضع جمهوری اسلامی ایران درروند مذاکرات برداشته شدن تحریم‌هاست، راستی آزمایی و تضمین را در این مقطع اصلی و حساس برای رسیدن به نقطه نهایی مذاکرات چاره‌ساز ندانست و با اشاره به اینکه غربی‌ها هنوز مکانیسم کشورمان را در لغو کامل تحریم‌ها تمام و کمال نپذیرفته‌اند، گفت: موضع اول و آخر ایران برداشته شدن کامل تحریم‌هاست.

خوش چشم با اشاره به دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم، با بیان اینکه آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور دولت انقلابی کشورمان در راستای توسعه تعاملات با همسایگان، دنبال تقویت بنیه اقتصادی کشور است، کاهش تأثیرگذاری و دور زدن تحریم‌های ناجوانمردانه دشمن را راهبرد اصلی دولت انقلابی در توسعه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه برشمرد و افزود: دولت تلاش‌های زیادی در این رابطه انجام داده است.

*چین و روسیه، ایستگاه‌های مهم توقف قطار دیپلماسی اقتصادی دولت انقلابی

کارشناس مسائل بین‌الملل، چین و روسیه را از ایستگاه‌های مهم توقف قطار دیپلماسی اقتصادی دولت انقلابی با سوخت شکوفایی اقتصاد در مسیر گذر از گردنه تحریم‌های ناجوانمردانه استکبار جهانی علیه نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران دانست و گفت: گسترش روابط با چین و روسیه، اقدام مهم از سوی دولت انقلابی در کاهش مشکلات اقتصادی کشور است و دولت در این راستا قدم‌های خوبی برداشته است.

*ایران در جریان مذاکره با عربستان سعودی، دنبال کاهش تنش‌هاست

خوش چشم با اشاره‌ به روند مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با عربستان سعودی، آن را پیش‌نیاز گسترش روابط در ابعاد مختلف با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برشمرد و بر راهبرد مهم دولت انقلابی در مسیر مذاکره با عربستان باهدف کاهش تنش‌ها، تأکید و تصریح کرد: رئیس‌جمهور توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرا منطقه‌ای را در نظر دارد.

*سفر امیر عبداللهیان به چین بسیار مثبت است

کارشناس مسائل بین‌الملل بابیان برخی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم در حوزه سیاست‌های خارجی، سفر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به چین را بسیار مثبت دانست و اظهار کرد: توسعه روابط با چین، می‌تواند یک امتیاز برای دیپلماسی اقتصادی دولت باشد، قطعاً این تلاش‌ها برای رسیدن به هدف رونق اقتصاد کشور به شکل گسترده ادامه خواهد داشت.

*ظرفیت ایران برای توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی

خوش چشم بر سفر محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور به نیکاراگوئه به‌عنوان موج مثبت و تأثیرگذار دیگری در روند اقدامات مهم دولت سیزدهم در حوزه سیاست‌های خارجی، تأکید کرد و گفت: ایران از ظرفیت خوبی برای تقویت سیاست صادرات در راستای توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی برخوردار است. فعال‌سازی این پتانسیل‌ها، وضعیت اقتصادی کشور را بهبود خواهد بخشید و جهش تولید خروجی فعالیت‌های اقتصادی با این قبیل کشورهاست.

کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار داشت: دولت انقلابی آقای رئیسی استفاده از سیاست خارجی را برای رونق اقتصادی در دستور کار قرار داده است.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
    2 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس