به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری رویترز، منافع متفاوت ۲۷ کشور اتحادیه اروپا ممکن است در تلاشهای مقامهای این اتحادیه برای توافق بر سر موضعی مشترک اخلال ایجاد کند، در حالی که اتحادیه اروپا به سبب مذاکرات مستقیم روسیه و آمریکا به حاشیه رفته است. با این حال وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفتتند که یافتن اتحاد ضروری است.
گابریلیوس لندسبرگیس، وزیر امور خارجه لیتوانی، در ضمن گردهمایی این وزرای امور خارجه برای گفتگوهای منظم در بروکسل گفت: با شناختی که از تاکتیکهای روسیه دارم مطمئن هستم که یکی از اهداف آنها انشعاب افکندن در غرب است. ما نمیتوانیم چنین پیروزیای به روسها بدهیم.
جپه کوفود، وزیر امور خارجه دانمارک هم به خبرنگاران گفت: بدون شک ما آمادهایم در صورت حمله مجدد روسیه به اوکراین، با تحریمهای جامع و بی سابقه واکنش نشان دهیم.
او از بیان اینکه چه بخشهایی هدف چنین تحریمهایی قرار خواهند گرفت خودداری کرد.
وی ادامه داد: روسیه باید بداند و پوتین (رئیس جمهور روسیه) باید بداند که بهای استفاده از اقدامات تحریک آمیز و نیروهای نظامی برای تغییر مرزها در اروپا بسیار بسیار بالا خواهد بود... ما آمادهایم شدیدترین تحریمها را حتی شدیدتر از تحریمهای سال ۲۰۱۴ اتخاذ کنیم.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز از اروپا و آمریکا خواست هنگام در نظر گرفتن تحریمها با دقت فکر کنند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در بروکسل در پاسخ به این سوال که آیا قطع ارتباط روسیه با سیستم جهانی "سوئیفت" باید یک گزینه باشد یا خیر گفت که "سختترین چوب دستی" ممکن است همیشه بهترین راه برای مقابله با چنین وضعیتی نباشد.
آلکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش هم تاکید کرد که همه چیز روی میز است، اما همچنین به وابستگی اتریش به روسیه برای تامین ۴۰ درصد از گاز خود اشاره کرد.
او در پاسخ به سوالی درباره اعمال تحریمهای بالقوه علیه خط لوله انتقال گازنورد استریم ۲ از روسیه به آلمان که هنوز تأییدیههای نهادهای تنظیمی را دریافت نکرده است، گفت که تحریم پروژهای که هنوز عملیاتی نشده تهدید معتبری نیست.
به گزارش اسپوتنیک، وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر اساس بیانیه مشترکی که امروز دوشنبه منتشر کردند از روسیه خواستند در چارچوب مکانیسمهای بینالمللی موجود وارد گفتگویی سازنده شود.
در این بیانیه آمده است: شورای امور خارجه اروپا تداوم اقدامات تهاجمی و تهدیدهای روسیه علیه اوکراین را محکوم کرده و از روسیه میخواهد که تنشزدایی کرده، به قوانین بینالمللی پایبند باشد و از طریق مکانیسمهای بینالمللی ایجادشده به طور سازنده وارد گفتگو شود.
این بیانیه افزود: اتحادیه اروپا کارهای مقدماتی را برای تدابیر محدودیت آمیز بالقوه علیه روسیه تسریع کرده است.
اتحادیه اروپا همچنین تاکید کرد که از کییف در زمینه مبارزه با تهدیدات سایبری و هیبریدی حمایت کرده و افزود که همچنین به آماده سازی ارتش اوکراین نیز کمک خواهد کرد.
شورای امور خارجه اروپا همچنین بر اهمیت تقویت بیشتر توانمندیهای مربوط به انعطافپذیری و پاسخ نزد اتحادیه اروپا و شرکای نزدیک ما در برابر حملات سایبری و هیبریدی، دستکاری و اخلالگری در اطلاع رسانی خارجی از جمله با انتشار اطلاعات دروغ تاکید میکند. شورا از نماینده عالی و کمیسیون اروپا میخواهد کار به روی این منظور را تشدید کنند.
در ادامه بیانیه این نهاد آمده است که اتحادیه اروپا در حال "تعریف شیوهها" برای حمایت از کییف در زمینه آموزش حرفهای نیروهای مسلح است.