کد خبر 1336074
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۸
گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون به دلیل وجود نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در درمان افراد مبتلا به افسردگی بسیار موثر است و همچنین برای از بین بردن کم‌خونی معجزه می‌کند.

به گزارش مشرق، مصرف‌کنندگان استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمی‌آورند و برای توجیه این امر فرهنگ تغذیه‌ای و گران بودن گوشت بوقلمون را ذکر می‌کنند. در سال‌های اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا از یک روند افزایشی برخوردار بوده است.

پروتئین موجود در گوشت بوقلمون از هر گوشتی بیشتر است

رئیس اسبق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به مزیت گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌ها، اظهار داشت: گوشت بوقلمون به علت عدم وجود چربی میان بافتی در هنگام پخت از نظر حجم بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمی‌شود.

وی افزود: بوقلمون‌های تحت مطالعه و پرورش شامل چهار رنگ سیاه، الوان، سفید و طلایی است که از استان‌های اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی جمع‌آوری‌شده و موردمطالعه و بررسی و رکورد برداری انفرادی در طول سالیان متمادی قرارگرفته است.

حسین لطفعلی زاده، خاطرنشان کرد: مردم روستاها نیز به دلایل مختلف از جمله بومی و اقتصادی بودن پرورش بوقلمون در منطقه و داشتن شرایط خاص فیزیولوژیکی دستگاه گوارش برای استفاده از علوفه مرتعی و پَس چَر مزارع مبادرت به نگهداری این حیوان به‌صورت گله‌ای در جوار فعالیت‌های کشاورزی و دامداری می‌کنند.

فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است

وی با اشاره به میزان فسفر موجود در گوشت بوقلمون، یادآور شد: فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است (۸۰% عامل تشکیل کلسیم در استخوان‌های بدن فسفر است) و میزان فسفر در بوقلمون ۲۳۸ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم است که این مسئله با توجه به  پروتئین  ۸۱/۲۸ درصدی موجود در گوشت بوقلمون بدین معنی است که پروتئین آن از هر گوشتی بیشتر است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت‌های مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیت‌های زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده است، گفت: در کنار کارهای تحقیقاتی پرورش‌دهندگان بی‌شماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یک‌ماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان می‌دهند.

در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد

رئیس اسبق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمون‌های بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمون‌های ایستگاه تاتار و همین‌طور تأثیر برنامه‌های مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان تولید تخم و جوجه درآوری در بوقلمون‌های بومی ایستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند قلمداد می‌شوند.

علیرضا فانی با اشاره به مزایای گوشت بوقلمون ادامه داد: در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول می‌شود و از مزمن شدن بیماری‌ها جلوگیری می‌کند،.

وی افزود: بوقلمون دارای انواع ویتامین B ازجمله ۱B، ۳B، ۶B و ۱۲B به میزان ۷/۷ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم است و برای جلوگیری از افسردگی و بیماری MS و از بین بردن کم‌خونی مؤثر است و سدیم موجود در گوشت بوقلمون ۳۳ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم است که از بیماری‌های قلبی جلوگیری کرده و باعث تنظیم فشارخون می‌شود.

رئیس سابق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، با اشاره به پروژه‌های تحقیقاتی مصوب و اجراشده مرتبط با بوقلمون در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: بررسی دامنه پراکندگی و خصوصیات فنوتیپی بوقلمون‌های بومی آذربایجان، بررسی توان تولید و پتانسیل ژنتیکی بوقلمون‌های آذربایجان، بررسی اثر وزن تخم بر روی میزان جوجه‌درآوری، زمان تفریخ و افزایش وزن بدن در بوقلمون‌های آذربایجان شرقی، اثرات هم‌خونی بر صفات تولیدی و تولیدمثلی در بوقلمون‌های بومی آذربایجان و بررسی پتانسیل ژنتیکی خصوصیات لاشه بوقلمون‌های بومی آذربایجان از پروژه‌های تحقیقاتی مصوب و اجرا شده مرتبط با بوقلمون در ایستگاه محسوب می‌شوند.

وی یادآور شد: طبق برآوردهای انجام‌شده می‌توان گفت مصرف گوشت بوقلمون در طی ۲۵ سال گذشته در دنیا به‌طور تقریبی دو برابر افزایش‌یافته است.

فانی با اشاره به افزایش مصرف گوشت بوقلمون در کشور اظهار داشت: گوشت بوقلمون به‌عنوان یکی از ۱۴ ماده غذایی معجزه‌گر معرفی‌شده است و این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک، با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور، شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآورده‌های جنبی آن در سبد مصرفی خانواده‌های ایرانی باشیم.

مصرف گوشت بوقلمون به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از طرف دیگر به دلیل وجود نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، توصیه می‌شود تا از این ماده غذایی مصرف کنند، چراکه به‌صورت گذرا و کوتاه‌مدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد می‌شود.

منبع: برنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • سید IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    13 23
    حضرت علی علیه السلام: شکم خود را گورستان حیوانات نکنید!
    • IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      7 1
      گیاهخوارا و البته شما جناب گیاهخوار این حدیث رو بد فهمیدید یا تنها برای اثبات دیدگاه غلط خودتون اون رو ترویج می کنید اصولا این حدیث برای تاکید بر اینه که مداوم و هر روز یا در هر وعده غذایی گوشت نخوری نه اینکه خوردن گوشت رو کلا کنار بذاری وگرنه احادیث زیادی هم هست که به خوردن گوشت توصیه می کنن حتی خوردن گوشت گوسفند هم استحباب داره
    • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      9 0
      این فرمایش مولا علی علیه السلام دلالت بر این است که انسان مؤمن باید اعتدال را در همه امور منجمله در خورد و خوراک رعایت کند نه اینکه اصلا" گوشت نخورد.
    • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      0 0
      فهم حدیث خیلی مهمه و اینکه همه احادیث رو باید در کنار هم دید نه فقط حدیثی که به مراد و مقصود ما دلالت کنه تازه اگه معنای روایت رو درست فهمیده باشیم
    • DE ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      0 1
      اگر یک قبر جایی باشد به آنجا گورستان تلقی نمیشود .گورستان محل تجمع است. یعنی پرخوری . وگرنه در کلام خدا و قرآن کریم خداوند متعال حتی ذبح شرعی و خوردن گوشت و حلال و حرام را بیان و اعتدال را گوشزد فرموده. حالا شما گیاهخوار بمان خیلی هم خوبه. بیشتر گوشت گیر ملت میاد.
    • سید IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      1 0
      عزیز 11:14 ــ زود قضاوت کردی و البته بر خطا ! شاید منظور مولا این است که هرچند جانوران حلال گوشت متنوع هستند، اما واجب و شاید نیازی نیست که ما هم برای مزه مزه کردن همه جانوران این اندازه تنوع خوری در گوشت داشته باشیم ! مضرات تنوع خوری هم در طب جدید مورد تصدییق است و هم در طب سنتی ایرانی تأکید شده است و هم کراهت آن در احادیث معصومین آمده است!
  • CA ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    3 9
    گوشت بوقلمون در ایران بوی گند میده اما در آمریکای شمالی و اروپا بوی بد ندارن و طعم دلپذیری پس از پخت دارند، اصلا در ایران کسی این مسیله را پیگیری نمیکنه، در ضمن در لاهیجان چندبار مرغ خریدم اصلا بوی گند نمی‌داد اما در اصفهان باید در دماغت را بگیری تا بتونی گوشت مرغ و یا تخم مرغ بخوری
    • FR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      2 2
      بستگی به نوع تغذیه داره در ضمن این گوشت در فرانسه برای فقراست ولی در ایران مردم تصویر اشرافیت از ان دارن گوشت مرغوبی هم نیست چندان
    • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      6 1
      نه اینطور نیست من سالهاست گوشت بوقلمون استفاده میکنم اصلا هم بوی بد نمیده، هنگام پخت باید دقت کنید در کنارش حتمآ از ساقه کرفس، یا فلفل دلمه ای استفاده کنید تا عالی بشه، حالا شما بوقلمون کهنه خریدی بقیه رو کهنه وبد نبین
    • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      0 0
      نرها بوی بیشتر دارند از قسمت سینه بگیرید
  • رضا IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    0 0
    به مرغها پودر ماهی میدن به این دلیل مرغ وتخم مرغ بوی بد میده
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    2 2
    گوشت کبک غیر پرورشی بیشترین پروتئین رو داره حدود 120 درصد
  • دکتر توکلی IR ۲۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    0 0
    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، آقای دکتر احمد بای‌بوردی هستند نه حسین لطفعلی زاده. اصلاح نمایید
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    0 0
    باسلام، بوقلمون جزو ماکیان(مرغ وخروس خانگی) محسوب شده و دردسته پرندگان قرارنمی گیرد هرچند می تواند مسافت خیلی کوتاهی را در ارتفاع کم به صورت جهشی پرواز کند.ضمنا" گوشت بوقلمون برای بیماران فشارخونی مناسب نبوده واین بیماران بایستی درمصرف گوشت آن جانب احتیاط را رعایت کنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس