کد خبر 1337747
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۰
توزیع آنلاین گوشت قرمز از هفته آینده شروع می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: توزیع آنلاین گوشت قرمز از هفته آینده شروع می‌شود.

به گزارش مشرق، اسماعیل قادری فر، معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در حال برگزاری است در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه با توجه به التهابات بازار گوشت، توزیع این کالا نیز مانند برنج و برخی از کالاهای دیگر هوشمند و اینترنتی خواهد شد، گفت: در راستای تنظیم بازار گوشت از هفته آینده توزیع آنلاین و هوشمند این کالا آغاز می‌شود.

توزیع گوشت به صورت منجمد است

معاون وزیر جهاد کشاورزی ذخایر استراتژیک گوشت قرمز را بسیار مطلوب عنوان کرد و گفت: کمبودی را که در بازار ایجاد شده با ذخایر جبران خواهیم کرد.

قادری فر گفت: توزیع گوشت به صورت منجمد خواهد بود و فعلاً زیرساخت‌ها برای توزیع گوشت گرم وجود ندارد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم که برای ایام عید این زیرساخت‌ها فراهم و توزیع گوشت گرم نیز به صورت آنلاین و هوشمند انجام شود.

این مقام مسئول به این پرسش اینکه توزیع گوشت با چه قیمتی انجام می‌شود؟ گفت: هنوز قیمت مصوب برای این کالا تعیین نشده و امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار این قیمت تعیین و اعلام می‌شود.

قادری فر تصریح کرد: تاکید رئیس جمهور و معاون اول این است که افزایش قیمتی در حوزه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی نداشته باشیم.

قول می‌دهم سیب زمینی هفته آینده حداکثر ١٠ هزار تومان باشد

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش قیمت سیب زمینی تا ٢٠ هزار تومان در برخی از مناطق تهران، گفت: این اتفاق به دو دلیل رخ داد اول اینکه سیل در جنوب کرمان ۶٠ هزار تن سیب زمینی تولیدی را از بین برد همچنین سقف صادرات این محصول از کشور ۶٠٠ هزار تن است که این سقف تکمیل شده و همین مسائل منجر به افزایش قیمت محصول شد.

قادری فر با اشاره به اینکه به دنبال این اتفاق توزیع اینترنتی و هوشمند سیب زمینی به قیمت ٩٨٠٠ تومان آغاز شد، افزود: علاوه بر این توزیع این محصول در میادین میوه و تره بار نیز به قیمت کیلویی ١٠ هزار تومان آغاز شد و هم اکنون نرخ آن در بازار به ١٣ تا ١۴ هزار تومان رسیده است.

وی اضافه کرد: قول می‌دهم هفته آینده قیمت سیب‌زمینی در میادین به کمتر از ٨ هزار تومان برسد و در مغازه‌های خرده فروشی هم حداکثر ١٠ هزار تومان باشد.

قادری فر ادامه داد: ۵.۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود و ما جزو بزرگترین تولیدکنندگان این محصول هستیم.

جزئیات تنظیم بازار برنج

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به التهابات بازار برنج این مسئله را تا حدودی ناشی از کمبود تولید دانست و گفت: علاوه بر این احتکار برنج داخلی در برخی از استان‌ها توسط شبکه دلالی به کاهش عرضه این محصول دامن زده است و برخی از رسانه‌های زرد نیز در این زمینه تأثیرگذار بوده‌اند.
قادری فر احتکار برنج توسط کشاورزان را رد کرد و گفت: در این فصل برنج دست کشاورز نیست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توزیع هوشمند و آنلاین برنج گفت: در توزیع هوشمند، برنج تایلندی به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج پاکستانی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج شیرودی به قیمت ۴۲ هزار تومان عرضه می‌شود. همچنین طی یکی دو روز آینده یک نوع برنج ایرانی دیگر (برنج فجر) نیز در فرایند توزیع هوشمند اضافه می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که برنج فجر با چه قیمتی در سامانه آنلاین توزیع می‌شود، گفت: هنوز قیمت آن اعلام نشده اما فکر می‌کنم حدود ۴۲ هزار تومان باشد.

توزیع برنج در فروشگاه‌های زنجیره‌ای از فردا آغاز می‌شود

قادری فر گفت: در راستای تنظیم بازار این کالا توزیع برنج در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز با همین قیمت‌های اعلام شده از فردا پنجشنبه آغاز خواهد شد.

وی تاکید کرد که مجموعه وزارت جهاد کشاورزی تمام تلاش خود را طی دو هفته آینده به کار می‌گیرد تا بازار کالاهای اساسی در آستانه شب عید به پایداری برسد.

قادری فر با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت پشتیبانی امور دام در هر زمینه‌ای که کمبود وجود داشته اقدام به توزیع کالاهای اساسی می‌کند گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز به عنوان حامی این دو مجموعه هر کجا که آنها دچار کمبودی شوند ورود و این کمبود را جبران می‌کند.

توزیع میوه شب عید از ۲۰ اسفند شروع می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از ۳ ماه قبل به منظور تنظیم بازار میوه شب عید، خرید سیب و پرتقال را در دستور کار قرار دادیم گفت: از اواخر هفته آینده محصولات خریداری شده به استان‌های هدف حمل می‌شود.

به گفته قادری فر طرح توزیع میوه شب عید از ۲۰ اسفند امسال تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ اجرا خواهد شد و حدود ۵۰ درصد توزیع میوه شب عید به صورت هوشمند در دسته بندی‌های شکیل و با رعایت استانداردها انجام خواهد شد.

وی درباره قیمت میوه شب عید توضیح داد که هنوز قیمت میوه مصوب نشده اما حداقل ۳۰ درصد کمتر از نرخ بازار خواهد بود ضمن اینکه اگر میوه‌های خریداری شده به صورت آنلاین مشکلی داشته باشند مصرف کننده می‌تواند آنها را مرجوع کند.

قادری فر در پاسخ به پرسش درباره اینکه چقدر میوه برای شب عید خریداری و ذخیره شده است گفت: بر اساس تصمیمات شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک ما می‌توانستیم تا ۵۰ هزار تن سیب و ۵۰ هزار تن پرتقال را خریداری کنیم. الان آمار دقیقی درباره میزان خرید ندارم اما به اندازه کافی خرید و ذخیره سازی انجام شده است.

ورود دولت به تنظیم بازار خرمای ماه مبارک رمضان

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بعد از عید، ماه مبارک رمضان را در پیش داریم اضافه کرد که امسال خرید حمایتی و تنظیم بازار خرما نیز در دستور کار قرار گرفته است.

توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره استفاده از سامانه بازرگام ۱۶ سامانه هوشمند دیگر نیز به فرایند توزیع آنلاین اضافه شدند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در پاسخ به پرسش درباره اینکه بسیاری بهره گیری دولت از سامانه بازرگام برای توزیع هوشمند کالاهای اساسی را اقدامی انحصاری می‌دانند و نسبت به آن انتقادهایی دارند ادامه داد: در تاریخ ۱۸ آبان ۱۴۰۰ جلسه‌ای درباره چالش‌های ایجاد شده در حوزه مرغ و تخم مرغ برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم که این چالش‌ها به التهابات بازار دامن می‌زند بنابراین بلافاصله وارد عمل شدیم و توزیع هوشمند این دو کالا را در دستور کار قرار دادیم.

وی افزود: برای استفاده از سامانه‌های آنلاین ما دو شرط را مطرح کردیم که شرط اول داشتن سیستم حمل ونقل و لجستیک به منظور حمل کالا به درب منازل مردم بود و شرط دوم نیز این بود که توزیع آنلاین به هر شیوه و مدلی که قرار است انجام شود باید به قیمت مصوب تنظیم بازار صورت بگیرد. در این میان از حدود ۶ تا ۷ پلتفرمی که متقاضی انجام این کار بودند فقط پلتفرم بازرگام این دو ویژگی را داشت که این پلتفرم نیز یک شرکت تعاونی دانش بنیان سهامی عام است.

قادری فرا ضافه کرد: همچنین به دنبال فراخوانی که در این زمینه منتشر شد متقاضیان دیگری نیز درخواست دادند و در حال حاضر ۱۶ سامانه هوشمند دیگر در ۱۶ استان کشور فعال هستند که این سامانه‌ها به تدریج اقتصاد مقیاس دریافت می‌کنند و چندی دیگر به پلتفرم‌های توزیع کالاهای کشاورزی در کشور تبدیل می‌شوند.

صادرات دام در حال انجام است

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر متوقف شدن صادرات دام از کشور گفت: شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی اواخر مهرماه به منظور حمایت از دامداران تصویب کرد که هر کیلوگرم دام سبک (گوسفند پرواری نر) به قیمت ۶۲ هزار تومان و هر کیلوگرم گوساله پرواری نر به قیمت ۵۹ هزار تومان از دامداران خریداری شود.

همچنین صادرات محور بودن یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است و به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم صادرات را یک روز انجام دهیم و چند روز آن را متوقف کنیم. این کار باعث می‌شود بازارهای صادراتی از دست برود.

قادری فر گفت: تاکید وزیر جهاد کشاورزی بر انجام صادرات محصولات است و آقای ساداتی نژاد اعتقاد دارد اگر کمبودی در بازار ایجاد شد باید آن را از محل واردات تأمین کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مسئولیت صادرات دام زنده با ما نبوده است گفت ما فقط احراز واقعی صلاحیت صادرکنندگان و کار اعتبارسنجی را انجام دادیم که دام واقعی و استانداردشده صادر شود چرا که برخی در این حوزه تقلب می‌کردند.

وی گفت: تاکنون ۲۸ هزار رأس دام سبک از کشور به مقصد کشورهایی مانند کویت، عمان، قطر و عراق صادر شده و از دیدگاه ما این میزان صادرات هیچ تأثیری بر بازار گوشت ندارد و نخواهد داشت.

قادری فر با اشاره به اینکه صادرات متناسب با جریان بازار داخل در حال انجام است افزود: صادرات مجوزهایی که قبلاً وجود داشته انجام شده است و مجوزهای جدید نیز منوط بر پایش و بررسی شرایط بازار صادر می‌شود اما طی روزهای اخیر هیچ مجوز جدیدی به دست ما نرسیده است.

از بازار ۸ میلیارد دلاری زعفران کمتر از ۵ درصد آن در اختیار ایران است

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی درباره بازار زعفران نیز با اشاره به اینکه قیمت حمایتی این محصول برای زعفران نگین ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است گفت: این رقم در راستای حمایت از کشاورزان تعیین شده و اگر قیمت کمتر از این باشد کشاورزان زیان می‌کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال به دلیل کاهش تولید، کشش بازار افزایش یافته و قیمت زعفران نگین به ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان رسید بنابراین هیچ نیازی به دخالت دولت در این زمینه وجود داشت و ما حتی یک گرم زعفران هم نخریدیم.

قادری فر اضافه کرد: اعتقاد ما این است که قیمت زعفران باید واقعی و بر اساس نرخ دلاری آن باشد.

وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران توزیع می‌شود گفت: از بازار ۸۱ میلیارد دلاری زعفران، کمتر از ۵ درصد آن در اختیار ایران است که آن هم مربوط به محصول خام است و این رویه باید اصلاح شود

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس