به گزارش مشرق، سوابق بهداشتی نشان داده، بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا در معرض خطر بالاتری از عوارض قلبی عروقی قرار دارند.
یافتههایی در نیچر مدیسن (Nature Medicine) منتشر شده، نشان میدهد که بازماندگان کرونا، ۵۵ درصد بیشتر احتمال دارد که پس از بهبودی یک رویداد قلبی عروقی جدی را تجربه کنند.
زیاد العالی، نویسنده ارشد این مطالعه جدید از دانشگاه واشنگتن گفت:قلب پس از آسیب بازسازی نمیشود یا به راحتی ترمیم نمیشود. اینها بیماریهایی هستند که برای تمام عمر افراد را تحت تأثیر قرار میدهند.
محققان سوابق پزشکی سربازان آمریکا را بررسی کردند و حدود ۱۵۰۰۰۰ مورد مثبت COVID-۱۹ را تجزیه و تحلیل کردند. پیامدهای قلبی عروقی در ۱۲ ماه پس از بیماری را مورد بررسی قرار دادند.
بیماران مبتلا به کووید تا یکسال بعد از بهبودی ۷۲ درصد بیشتر از بیماران بدون عفونت SARS-CoV-۲ در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر بودند و همچنین ۵۲ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی و ۶۳ درصد بیشتر در معرض حمله قلبی بودند.
این بیماران عوارض جانبی شامل اختلالات عروق مغزی مانند سکته مغزی، بیماری قلبی ایسکمیک و غیر ایسکمیک، پریکاردیت، میوکاردیت و نارسایی قلبی را تجربه میکنند.