به گزارش مشرق، ریچارد نفیو که به عنوان معمار تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران شناخته میشود روز سهشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که دو ماه پس از جدایی از تیم مذاکرهکننده آمریکا، از وزارت امور خارجه این کشور نیز جدا شده است.
ریچارد نفیو ابتدا در حساب کاربری خود در توئیتر درباره جداییاش از تیم مذاکرهکننده و وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: «با توجه به اینکه طی هفتههای اخیر این موضوع مورد توجه برخی افراد قرار گرفته است، من باید مواردی را شفافسازی کنم. من در روز ۶ دسامبر [۱۵ آذر] به دلیل یک اختلاف نظر صریح در زمینه سیاستها از تیم ایران در [وزارت امور خارجه] ایالات متحده جدا شدم. من هفته گذشته وزارت امور خارجه را نیز ترک کردم.»
وی در توئیت دیگری ادامه داد: «اگرچه دیدگاههای من از سوی تعداد اندکی به غلط تفسیر شده و این روند همچنان ادامه دارد، اما در حال حاضر با توجه به ماهیت مذاکراتی که در وین در جریان است، قصد ندارم جزئیات بیشتری را [در خصوص جدایی از تیم مذاکرهکننده و وزارت خارجه آمریکا] بیان کنم.»
نفیو سپس در توئیت سوم خود مدعی شد که به حضور کوتاه خود در دولت بایدن افتخار میکند، اما حتی اگر دولت بایدن شغل دیگری [خارج از وزارت امور خارجه] به او پیشنهاد دهد، آن را نخواهد پذیرفت زیرا ترجیح میدهد که به محیط دانشگاهی بازگردد.
اواخر ژانویه [اوایل بهمنماه] یعنی حدود ۷ هفته پس از جدایی نفیو از تیم مذاکرهکننده آمریکا در وین، منبع آگاه در گفتگو با شبکه خبری انبیسی فاش کردند که تیم مذاکرهکننده آمریکا در وین تغییر کرده است و ریچارد نفیو این تیم مذاکراتی را ترک کرده است تا یک نقش متفاوت را در وزارت خارجه آمریکا بهعهده بگیرد.
این منابع آگاه به انبیسی گفتند که ریچارد نفیو و رابرت مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران بر سر مسیر مذاکرات وین اختلاف نظر داشتهاند.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: ریچارد نفیو نقش مهمی در تیم مذاکراتی آمریکا داشته و حدود یک سال در این تیم خدمت کرده است. وی همچنان در وزارت خارجه آمریکا باقی خواهد ماند.
نفیو در دولت باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق آمریکا در وزارت خارجه آمریکا حضور داشت و بخشی از تیمی بود که به تصویب ۴ قطعنامه (۱۷۹۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۹۲۹) در شورای امنیت علیه ایران کمک کرد.
او سال ۲۰۱۳ به تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا پیوست و سرپرستی کارشناسان مسائل تحریمی در این تیم را به عهده گرفت. از نفیو بهجهت نقشی که در همین دوران در طراحی شبکه تحریمها علیه ایران داشته است بهعنوان یکی از اصلیترین معماران شبکه تحریمها ضد ایران یاد میشود.