جن ساکی - کراپ‌شده

سخنگوی کاخ سفید همزمان با مذاکرات وین که به مرحله‌ تصمیمات سیاسی غرب به ویژه واشنگتن رسیده است، بار دیگر اعلام کرد قطعا از تلاش‌ها و فرصت جهت تعامل مستقیم با ایرانی ها حمایت می‌کنیم.

به گزارش مشرق، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن در حالیکه هیات ایرانی بر اساس اصول و دستورالعمل‌ها پیشنهادات و خواسته‌های روشن خود در موضوعات باقی‌مانده را روی میز قرار داده و اکنون توپ در زمین طرف‌های غربی است، افزود که تمرکز ما همچنان به توافقی است که به نگرانی های همه طرف ها رسیدگی کند.

این مقام کاخ سفید بار دیگر با بکارگیری تاکتیک ضرب الاجل‌های ساختگی برای مذاکرات وین به منظور فشار بر تیم ایران ادعا کرد اگر در چند هفته آینده به این توافق دست نیابیم، پیشرفت های هسته ای ایران بازگشت به برجام را غیر ممکن می سازد.

وی در تداوم ادعاهایش  درباره پیشرفت های برنامه صلح آمیز هسته ای ایران در چارچوب برجام اضافه کرد که برنامه هسته ای ایران تحت برجام به شدت محدود بود و از سوی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بر آن نظارت می‌شد.

جن ساکی بار دیگر با انتقاد از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری قبلی این کشور برای خروج از برجام مدعی شد از زمانی که دولت پیشین آمریکا از این توافق خارج شد، ایران به برنامه هسته ای خود سرعت بخشید و همکاری های خود را کاهش داد و این دلیل موقعیت کنونی ما است.

سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه تیم مذاکره کننده آمریکا همچنان در مذاکرات وین حضور دارد، بار دیگر ادعاهای واشنگتن را تکرار کرد و گفت که جو بایدن از تیم خود خواسته است مجموعه ای از گزینه ها را آماده کنند.

میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه با انتشار تصویری از دیدارش با «راب مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در توئیتی نوشت: رایزنی های فشرده و تقریباً بدون وقفه در جریان مذاکرات وین ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، اولیانوف پیشتر به خبرنگاران گفته بود که مذاکرات وین به مراحل پایان نزدیک شده است « اما به زمان بیشتری نیاز داریم -  نه خیلی طولانی - تا کارها را تکمیل کنیم. » وی با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند مذاکرات عنوان کرد که امکان توافق تا پایان ماه فوریه وجود دارد.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران چهارشنبه شب با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: بعد از هفته‌ها مذاکرات فشرده، بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده‌ایم اما تا وقتی درباره همه‌چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز  در گفت و گوی اختصاصی روزنامه فایننشیال تایمز  که امروز منتشر شد، گفت که واشنگتن قاصر از رسیدگی به خواسته ایران مبنی بر ارائه تضمین در مورد عدم خروج طرف های امضاکننده برجام از این توافق بوده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: افکار عمومی در ایران به دلیل خروج آمریکایی ها از برجام نمی تواند گفته های رئیس یک حکومت، چه برسد ایالات متحده باشد، را به عنوان ضمانت بپذیرد.
وی پیشنهاد کرد که کنگره آمریکا در بیانیه ای سیاسی تعهد خود به برجام را ابراز کند.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از ششم دی‌ماه آغاز شده و اکنون به مرحله‌ای رسیده است که موفقیت یا شکست گفت‌وگوها صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی بستگی دارد. اگر طرف‌های غربی تصمیمات لازمی را که به آن آگاه هستند، اتخاذ نمایند، می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرده و ظرف چند روز به توافق نهایی دست یافت.

هیأت ایرانی بر اساس اصول و دستورالعمل‌ها پیشنهادات و خواسته‌های روشن خود در موضوعات باقی‌مانده را روی میز قرار داده است و اکنون توپ کاملا در زمین طرف‌های غربی است.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
    0 0
    تعامل با کینه توز و سخت ترین دشمنان ایران یک حماقت محض است ، آمریکا از طریق این معامله مستقیم باایران خواهان ضربه زدن نهایی خود است چرا ک با دیگر رآه ها ناکام مانده است
  • IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
    0 0
    این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقّی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند! اصلاً کار او این جوری است، وَالّا اینکه حالا یک حرف حقّی را بشنوند، تصدیق کنند، قبول کنند، این جوری نیست.
  • IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
    0 0
    فشار اقتصادی را با تلاش درونی، تلاش داخلی و با خنثی کردن تحریمها و البتّه تلاش دیپلماسی -همان طور که مشغولند برادران خوب ما- [باید خنثی کرد]؛ برادران انقلابی ما در زمینه‌ی از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل هم مشغول کارند که این هم خوب است، لکن کار عمده خنثی کردن تحریمها است از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرّک اقتصادی داخلی. این دانش‌بنیان‌ها خیلی مهمّند و حقیقتاً این حرکت اقتصاد دانش‌بنیان و شرکتهای دانش‌بنیانی که تولید شده‌اند، حرکت مهمّی است؛ باید این را توسعه بدهند و گسترش بدهند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس