امیر عبداللهیان نمایه

وزیر امور خارجه در دیدار جوزپ بورل در مونیخ تصریح کرد: اگر ابتکارات ایران نبود، تا این حد به توافق نزدیک نبودیم، ولی طرف مقابل باید بداند جمهوری اسلامی خطوط قرمز خود را نادیده نخواهد گرفت.

به گزارش مشرق، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیشب (شنبه) ۳۰ بهمن ماه با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه پنجاه و هشتمین کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار آخرین وضعیت‌گفت‌وگوهای جاری در وین و جزییات توافقات مورد بحث و تبادل نظر قرار گفت‌.

بیشتر بخوانید:

امیرعبداللهیان در گفتگو با CNN: درصورت حل برخی موضوعات دستیابی به توافق طی روزهای آینده میسر است

دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌هایشان با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمت‌های مختلف در حال برگزاری است. دیروز (شنبه) نیز نشستی با حضور علی باقری و انریکه مورا برگزار شد و پس از آن هم هیأت‌های ایران و روسیه به ریاست باقری و اولیانوف تشکیل جلسه دادند. نشست دوجانبه‌ای هم بین هیأت‌های ایران و چین برگزار شد.

وزیر امور خارجه در این دیدار ضمن تقدیر از نقش جوزپ بورل و انریکه مورا به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات، بر اراده ایران برای یک پایان همراه با توافق خوب برای گفت‌وگوها در وین تأکید و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تبیین‌ کرد. 

* خطوط قرمز خود را نادیده نخواهیم گرفت

امیرعبداللهیان با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران تمامی ابتکارات و پیشنهادات ممکن را ارائه کرده است، اظهار داشت: اکنون وقت آن رسیده است که آمریکا و سه کشور اروپایی نیز با اخذ تصمیم‌های سیاسی لازم، نشان دهند اراده واقعی برای رسیدن به توافق در کمترین زمان را دارند. وزیرخارجه تاکید کرد: اگر ابتکارات ایران نبود، تا این حد به توافق نزدیک نبودیم، ولی طرف مقابل باید بداند تهران خطوط قرمز خود را نادیده نخواهد گرفت.

جوزپ بورل در این ملاقات ضمن مرور بخش‌های مختلف متن در حال مذاکره در حوزه رفع تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای، راستی آزمایی و اخذ تضامین، نظرات خود را به عنوان هماهنگ کننده برجام به اطلاع حسین امیرعبداللهیان رساند.

دو طرف همچنین توافق کردند به رایزنی‌های خود ادامه دهند.

امیرعبداللهیان و بورل ۲۵ بهمن ماه نیز تلفنی درباره مذاکرات وین گفت‌وگو کرده بودند. وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تأکید بر حقوق و مطالبات مشروع ایران در هرگونه پیشنهادی، تصریح کرد: به هیچ وجه از خطوط قرمز خود که مبتنی بر منطق و واقع بینی است، عقب نشینی نخواهیم کرد. 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (شنبه) ۳۰ بهمن ماه طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ با بیان این‌که همکاران من در وین با بازی‌های دوگانه طرف غربی بر سر «متن» و «زمان» روبرو هستند، گفت: آمادگی رسیدن به یک توافق خوب را در کوتاه‌ترین زمان ممکن داریم، به شرطی که طرف دیگر آماده اتخاذ تصمیمات سیاسی مورد نیاز باشد. 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مدت حضورش در کنفرانس امنیتی مونیخ با رئیس جمهور اسلوونی، دبیرکل سازمان ملل، وزرای خارجه قطر، هلند، بلژیک، هند، سوئد، ایتالیا، آلمان، ارمنستان، بوسنی و هرزگوین و عراق و همچنین رئیس اقلیم کردستان عراق نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    1 1
    خطوط قرمز را خیلی وقت است رد کرده اید و آن هم به نه غرب و نه شرق اجازه ندادن که در امور داخلی ایران دخالت کنند که داده اید و بتن و گلمپ کرده اید و دوباره می خواهید انجام دهید
  • IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    2 0
    مذاکره دیگر کافی است؛ حجت بر همه‌ی دشمنان تمام شده است. همین امروز مذاکرات فرسایشی را تا زمان اجرای سیاست قطعی یعنی لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی دقیق آن به حالت تعلیق درآورید؛ اگر چنانچه تا یک ضرب الاجل مشخص مثلاً سه ماه دیگر این سیاست اجرا شد، به مذاکرات برگردید؛ در غیر این‌صورت با اقتدار از برجام خارج شوید و این شجره‌ی خبیثه را ریشه‌کن کنید.
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    2 0
    فشار اقتصادی را با تلاش درونی، تلاش داخلی و با خنثی کردن تحریمها و البتّه تلاش دیپلماسی -همان طور که مشغولند برادران خوب ما- [باید خنثی کرد]؛ برادران انقلابی ما در زمینه‌ی از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل هم مشغول کارند که این هم خوب است، لکن کار عمده خنثی کردن تحریمها است از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرّک اقتصادی داخلی. این دانش‌بنیان‌ها خیلی مهمّند و حقیقتاً این حرکت اقتصاد دانش‌بنیان و شرکتهای دانش‌بنیانی که تولید شده‌اند، حرکت مهمّی است؛ باید این را توسعه بدهند و گسترش بدهند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس