به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، سید شمس الدین حسینی در مراسم اعلام رسمی گزارش جهانی سرمایه گذاری خارجی و جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بر اساس آمار امسال شاهد رشد دو رقمی جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم افزود: در سال میلادی گذشته ایران موفق به جذب چهار میلیارد و 100 میلیون دلار سرمایه خارجی شد.
وی به رشد 14 درصدی سرمایه گذاری خارجی جذب شده در کشور اشاره کرد و گفت: این رقم جزو عملکردهای خوب در منطقه است که در چهار سال حجم سرمایه گذاری خارجی جذب شده ما از زیر دو میلیارد به بالای چهار میلیارد دلار رسیده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: ما در شرایط متعارفی این عملکرد را به دست نیاورده ایم از این رو باید از همه سرمایه گذاران خارجی که اقبال به سرمایه گذاری در ایران داشتند و نیز شرکای آنها و مسئولان مربوط قدردانی کرد.
حسینی گفت: در مجموع پیام این عملکرد این است که جاذبه های ایران و تلاش فعالان اقتصادی توانسته است بر اشکال تراشی ها و دروغ پراکنی ها غلبه کند.
وی افزود: تردیدی نباید کرد که ظرفیت ایران به مراتب بالاتر از آن چیزی است که امروز محقق شده است.
حسینی با بیان اینکه بر اساس گزارش چشم انداز اقتصاد جهان تولید ناخالص داخلی ایران مبتنی بر شاخص برابری قدرت خرید جایگاه هفدهم را در دنیا دارد گفت: ایران بر حسب این شاخص از اقتصادهایی چون استرالیا ، هلند و آفریقای جنوبی بالاتر است.
وی افزود: ایران دارای موقعیت ممتازی در بخش انرژی ، نفت و گاز و نیز دارای نیروی انسانی ماهر و خلاق و قدرت بالای فناوری است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به برخی زیرساختها و امتیازات کشور اشاره و اضافه کرد: زیرساخت های کشور در حوزه راه و بنادر به سرعت در حال گسترش است.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز چپاولگران تلاش می کنند در پیکره پرظرفیت اقتصاد ایران تخریب و تفرقه ایجاد کنند که باید مراقب بود و از تفرقه پرهیز کرد و در این خصوص رسالت ما کار مضاعف و مجاهدت نظری و عملی است.
وی گفت: در حوزه نظری ، نظریه پایه تأمین مالی و انتقال فناوری را باید تغییر داد و رویکردهای شراکتی در جذب سرمایه جایگزین رویه رقابتی در جذب بودجه عمومی شود.
حسینی به موفقیت استان فارس به جذب سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد و افزود: به جای شیوه های سنتی واگذاری طرح های عمرانی به روش پیمانکاری باید به سمت جلب مشارکت غیردولتی رفت زیرا مسیر توسعه و افزایش و تسهیل در تأمین مالی از تلفیق منابع خصوصی ـ عمومی ، منابع داخلی ـ خارجی و منابع توسعه ای و منابع تجاری می گذرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از مشکلات و کاستی های تأمین منابع مالی در ایران پایین آمدن بهره وری سرمایه است که علت آن رویکرد تفلق به جای تلفیق است.
حسینی در ادامه افزود: در بعد عملی هم اراده ملی و استانی شکل گرفته اما همچنان باید تلاش بیشتری انجام داد زیرا شرایط ما متفاوت است و همه باید مجدانه کار کنند و به طور خاص باید در جهت بازگرداندن بخشی از سرمایه ایرانیان خارج از کشور به داخل تلاش کرد.
وی گفت: هموطنانی که سرمایه های خود را به ایران می آورند برای ما پرافتخار محسوب می شوند.