کد خبر 1670146
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
خوابیدن

در سال‌های اخیر پتوهای سنگین به یکی از انتخاب‌های اصلی علاقه‌مندان به خواب راحت و عمیق تبدیل شده‌اند.

به گزارش مشرق، استفاده‌کنندگان از این محصول ادعا می‌کنند وزن زیاد و فشار اضافی این پتوها به آرامش ذهن و خواب سریع‌ترشان کمک می‌کند.

«روندا جیمز»، یک بانکدار در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا، می‌گوید در ابتدا نسبت به خرید پتوی سنگینی که همسرش برای او آنلاین سفارش داده بود تردید داشت اما تنها پنج دقیقه پس از پیچیدن آن دور بدنش، به خواب رفت.

اما این پتوهای سنگین چه هستند و چه نقشی در خوابیدن بهتر افراد ایفا می‌کنند؟

پتوهای سنگین دارای وزنی اضافی هستند که از دانه‌های شیشه‌ای، پلت‌ها، پنبه یا مواد پرکننده دیگر تشکیل شده‌اند. دانشمندان به طور دقیق نحوه عملکرد این پتوها را مطالعه نکرده‌اند، اما چند فرضیه وجود دارد.

دکتر «نیل والیا»، متخصص خواب در واحد سلامت دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید خاصیت پوشش یکنواخت پتو ممکن است واکنش موسوم به «جنگ و گریز» در مغز را آرام کند.

پاسخ جنگ یا گریز یک واکنش خودکار است که توسط سیستم عصبی بدن ایجاد می‌شود و فرد را برای مقابله (جنگ) یا فرار (گریز) در برابر یک تهدید واقعی یا فرضی آماده می‌کند.

والیا گفت: وزن یکنواختی که روی بدن توزیع می‌شود به بدن می‌گوید تو در محیطی آرام هستی.

چگونه از پتوی سنگین استفاده کنیم؟

به گزارش یورونیوز، برای بیشتر بزرگسالان سالم، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند پتویی انتخاب کنید که حدود ۱۰ درصد وزن بدن شما باشد. به عنوان مثال، یک فرد ۶۸ کیلوگرمی می‌تواند از پتوی ۶.۸ کیلوگرمی استفاده کند.

پتوهای سنگین برای نوزادان یا کودکان خردسال توصیه نمی‌شوند، زیرا می‌توانند حرکت و تنفس را مختل کنند. همچنین افراد مبتلا به آپنه خواب یا مشکلات تنفسی باید پیش از استفاده از این پتوها با پزشک مشورت کنند.

این پتوها البته برای همه مناسب نیستند. برخی ممکن است احساس کنند که در ماه‌های گرم استفاده از آن‌ها باعث داغ شدن بیش از حد بدن می‌شود.

آیا پتوهای سنگین می‌توانند خواب را بهبود دهند؟

تحقیقات گسترده‌ای درباره تأثیر پتوهای سنگین وجود ندارد و مطالعات انجام‌شده روی گروه‌های کوچکی از افراد صورت گرفته است. این مطالعات نیز معمولاً بر افرادی با مشکلات مزمن خواب، اختلالات روانی یا رشدی تمرکز دارند، نه بر افراد معمولی.

برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که این پتوها می‌توانند به کاهش اضطراب، درد مزمن و بهبود خواب کمک کنند، با این حال نتایج قطعی نیستند.

یافته‌های یک مطالعه با ۱۲۰ شرکت‌کننده مبتلا به بی‌خوابی نشان داده است که پتوهای سنگین در مقایسه با پتوهای سبک به خواب بهتر کمک می‌کنند.

نتایج یک مطالعه دیگر با ۶۷ کودک مبتلا به اوتیسم نیز بیانگر این بوده است که پتوهای سنگین تأثیری بر خواب کودکان نداشته‌اند، اما آن‌ها و والدین‌شان این پتو را به پتوی معمولی ترجیح دادند.

همچنین یک تحقیق با حضور ۹۴ بزرگسال مبتلا به درد مزمن نشان داد پتوهای سنگین‌تر درد را بیشتر از پتوهای سبک کاهش می‌دهند، هرچند تأثیری بر کیفیت خواب نداشتند.

با اینکه هنوز شواهد قطعی برای اثربخشی پتوهای سنگین وجود ندارد، کارشناسان خواب می‌گویند امتحان کردن آن‌ها ضرری ندارد، البته طبیعتا به شرطی که بتوانید هزینه آن را بپردازید.

دکتر «دنیل بارون»، کارشناس خواب در موسسه سلامت ویل کورنل با بیان اینکه این پتوها را به بیمارانش پس از آزمایش درمان‌ها و داروهای سنتی پیشنهاد می‌کند، گفت: اگر ضرری نداشته باشد و احتمال برود که کمک کند، امتحان کردنش ارزش دارد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حسين طبيب IR ۰۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲
    0 0
    كساني كه اختلال پردلزش حسي دارند (SPD) از پتوي سنگين استفاده مي كنند و اين محقق در طيف SPD قرار دارد
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲
    0 0
    الکی
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲
    0 0
    این دانشمندان زندگی بشر رو تو این 100 سال خراب کردن... یه عمر خونه اجداد ما لحاف بود ، همه خواب آرامی داشتنن، تا لایکو بازار اومد، الان دوباره همون قبلی.... من که به حرف هیچ کدوم عمل نمیکنم، هرکاری پدربزرگم انجام داد همون رو برای سلامتی ادامه میدم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس