کد خبر 1347103
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
تغییرات آب و هوایی تهدید جدی تأمین امنیت غذایی هستند

بر اساس گزارش تیم تحقیقات تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (IPCC) تغییرات آب و هوایی در ۶ دهه گذشته از رشد ۲۱ درصدی امنیت غذایی جلوگیری کرده است.

به گزارش مشرق، دانشمندان همواره هشدار می‌دهند که افزایش دمای کره زمین می‌تواند تأثیرات مخربی بر تولید محصولات غذایی داشته باشد.  بر اساس گزارش تیم تحقیقات تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (IPCC) اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای که موجب گرمایش زمین می‌شوند مهار نشود، نزدیک به یک سوم مزارع کشاورزی و مراتع دام‌ها در جهان تا پایان قرن جاری میلادی برای تولید مواد غذایی نامناسب خواهد شد.

در این گزارش آمده است که سرعت تولید جهانی غذ انسبت به گذشته کاهش یافته است‌ و تغییرات آب و هوایی در حال حاضر از رشد تولید تا حدود ۲۱ درصد در شش دهه گذشته جلوگیری کرده است. بارش سیل‌آسا، دمای بالا، کیفیت پایین  خاک، افزایش ملخ و کاهش گرده‌افشان‌هایی مانند زنبور عسل، باعث از بین رفتن ذخایر غذایی خواهد شد.

اثرات مخرب تغییرات اقلیمی بر امنیت غذایی فقط به خشکی محدود نمی‌شود و امواج گرمای دریایی، اسیدی شدن اقیانوس‌ها، نفوذ آب شور به مناطق آب شیرین و ...‌., به ماهی‌ها و سایر غذاهای دریایی نیز آسیب می‌زند.

رویترز نوشت: ماهی‌ها در حال حاضر حدود ۱۷ درصد از مصرف جهانی گوشت را شامل می‌شوند و پیش‌بینی می‌شود که این میزان افزایش یابد.  محصولات غذایی شیلاتی به دلیل تغییرات آب و هوایی بین سال‌های ۱۹۳۰ تا ۲۰۱۰ میلادی، ۴.۱ درصد کاهش یافته است و با ادامه افزایش دمای کره زمین، انتظار می‌رود این روند در آینده با افزایش چشمگیری همراه شود.

در گزارش سازمان ملل، روش‌های کشاورزی دوستدار محیط زیست و تغییر رژیم غذایی افراد به جای استفاده صرف از گوشت و لبنیات از جمله روش‌های مهار کاهش امنیت غذایی عنوان شده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۳
    0 0
    اینجا ایلامه گرد و غبار داره خفمون میکنه خفه شدم نمیتونم نفس بکشم دارم میمیرم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس