کد خبر 1350329
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۸
کاهش قدرت چشایی انسان با افزایش سن

دانشمندان معتقدند حس چشایی انسان با بیشتر شدن سن ضعیف‌تر می‌شود.

به گزارش مشرق، حس چشایی اهمیت خاصی در زندگی انسان‌ها دارد و میلیاردها انسان ساکن روی کره زمین با استفاده از احساس چشایی طعم و مزه هر نوع ماده خوراکی را تشخیص می‌دهند. حس چشایی یکی از حواس پنجگانه انسان است. حس چشایی تقریباً در تمامی پستانداران وجود دارد، ولی کیفیت و نوع طعم‌هایی که انسان‌ها حس می‌کنند با سایر پستانداران متفاوت است. به عنوان مثال گربه‌ها نمی‌توانند شیرینی را حس کنند.

بیشتر بخوانید:

از دست دادن حس چشایی پس از کرونا شایع تر از حد تصور است

انسان‌ها به وسیله هزاران حسگر کوچک به نام پاپیلا که روی زبان و دهان قرار دارند طعم مواد غذایی را تشخیص می‌دهند. طبق تحقیقات دانشمندان حس چشایی انسان‌ها از سن ۵۰ سالگی به بعد به تدریج کاهش می‌یابد و این یعنی افراد بالا ۵۰ سال توانایی کمتری برای تشخیص طعم‌ها دارند. پزشکان معتقدند کاهش حس چشایی ناشی از افزایش سن برگشت‌ناپذیر است. البته برخی از عوامل بروز این مشکل می‌تواند موقتی باشد و با معاینه و درمان توسط متخصص گوش و حلق و بینی برطرف شود. در این بین اقدامات زیر به خودتان یا عزیزانی که نمی‌توانند طعم غذا را حس کنند. سوء تغذیه سالمندان خطری جدی به شمار می‌رود و ضعیف‌تر شدن حس چشایی می‌تواند احتمال ابتلا به سوء تغذیه را بیشتر کند.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس