داعش

اسناد و شواهد نشان می‌دهد آمریکایی‌ها ماه‌ها قبل از خروجشان از افغانستان اقدام به اعزام نیروهای داعش از عراق و سوریه به این کشور کرده بودند تا زمینه‌ساز بحران‌های جدید در این کشور و منطقه باشند.

به گزارش مشرق، ژنرال «فرانک کنت مکنزی» فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی در غرب آسیا (سنتکام)، در گفت‌وگو با کمیته نیروهای مسلح سنای این کشور مدعی از سرگیری فعالیت و گسترش دامنه‌ فعالیت‌های جنگی داعش در افغانستان در تابستان سال آینده شد.

این مقام آمریکایی گفته؛ طالبان در تلاش‌های خود برای برخورد با داعش شکست خورده و احتمال درگیری‌های بیشتر در این کشور پیش‌بینی می‌شود.

مکنزی افزوده؛ داعش درگیری را در افغانستان افزایش و در ماه‌های اخیر حملات بزرگی را در شهرهای بزرگ افغانستان مخصوصا کابل انجام داده که منجر به کشته شدن صدها انسان شده است.

او در ادامه از رسیدن فصل گرما به عنوان فصل سنتی جنگ یاد کرده و احتمال افزایش جنگ در افغانستان را دور از ذهن ندانسته است.

ادعاهای مکنزی در حالی است که اسناد و شواهد نشان می‌دهد آمریکایی‌ها ماه‌ها قبل از خروجشان از افغانستان اقدام به اعزام نیروهای داعش از عراق و سوریه به این کشور کرده بودند تا زمینه‌ساز بحران‌های جدید در این کشور و منطقه باشند.

تحرکات ماه‌های اخیر داعش در افغانستان برگرفته از سیاست‌ تروریسم‌پروری آمریکا بوده که تمام منطقه را هدف قرار داده و انفجارهای خونین ماه‌های اخیر که جنبه تفرقه‌افکنی قومی و دینی نیز داشته هم بر گرفته از تروریسم تحمیلی به این کشور است.

سخنان مکنزی در واقع پنهان‌سازی ۲۰ سال اشغالگری آمریکا و ناتو و تروریسمی است که به افغانستان تحمیل کرده‌اند و امروز نیز به جای مسئولیت‌پذیری، با جوسازی رسانه‌ای به دنبال انتقال مسئولیت از آمریکا به عناصر دیگر است.

حمایت آمریکا از داعش در افغانستان چنان بوده که پس از حمله تروریستی به فرودگاه کابل آمریکا در حالی ادعای بمباران مواضع داعش را سر داد که شواهد و اسناد در نهایت نشان داد جنگنده این کشور خانواده‌ای ۱۰ نفره که ۷ نفر آنها کودک بودند را قتل عام کرده و عملا عملیاتی علیه مواضع داعش صورت نگرفته است.

مکنزی در حالی با ابراز نگرانی از احیای داعش سعی دارد کارنامه‌ای موفق از ۲۰ سال اشغالگری آمریکا به نمایش گذاشته و بهانه برای بازگشت به این کشور را فراهم کند که کارنامه ماه‌های اخیر افغانستان نشان می‌دهد که اقدامات و رفتارهای مغرضانه غرب مانع از ایجاد روند سیاسی مطلوب در افغانستان شده است.

آنها حتی به کارشکنی در تلاش‌های منطقه‌ای برای نزدیکی دیدگاه تمام گروه‌های افغانستانی برای تشکیل دولت فراگیر پرداخته‌اند.

آنچه اما تاکنون مانع از اهداف غرب برای سوق دادن نزاع‌ سیاسی به عرصه نظامی در افغانستان شده، اقدامات سازنده و پیگیری‌های فراگیری بوده که کشورهایی چون ایران برای نزدیک‌سازی دیدگاه گروه‌های افغانستانی صورت داده و تلاش کرده تا وفاق سراسری برای تشکیل دولت ملی در این کشور ایجاد شود.

این حقیقتی انکارناپذیر است که فقر از عوامل گرایش اجباری افراد به گروه‌های تروریستی برای کسب منافع مالی است. آمریکا و ناتو در حالی غیر مسئولانه از افغانسان مفتضحانه فرار کردند که این مسئولیت ناپذیری را با عدم اجرای تعهداتشان در رفع نیازهای اقتصادی این کشور ادامه داده‌اند.

سازمان ملل اذعان کرده است که غرب با وجود وعده بیش از یک میلیارد دلاری برای کمک به رفع بحران انسانی افغانستان، تنها کمی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار از وعده‌هایش را محقق ساخته و عملا کاری برای رفع فقر و گرسنگی تحمیل شده در ۲۰ سال اشغال این کشور صورت نداده‌اند.

در همین خصوص؛ «رامیز الکبروف» هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل برای افغانستان و معاون نماینده ویژه این نهاد، هشدار داده که بحران گرسنگی در ماهِ پیش‌رو در این کشور تا ۲۳ میلیون انسان را گرفتار خواهد کرد.

جالب توجه آنکه رویکرد غرب برای نسل‌کشی و گرسنه نگاه داشتن مردم افغانستان چنان است که آمریکا ۷ میلیارد دلار دارایی‌های این کشور را بلوکه کرده و عملا به بحران انسانی در این کشور دامن می‌زند.

این فاجعه انسانی می‌تواند عاملی برای سوء استفاده گروه‌های تروریستی جهت عضوگیری از مردم فقیر و نیازمند افغانستان باشد و آنها برای نجات جان خانواده‌های خود اجبارا در جمع تروریست‌ها قرار گیرند.

بر این اساس به صراحت می‌توان گفت که آمریکا در کنار حمایت مستقیم از داعش در این کشور، با بر هم زدن روند سیاسی و انسانی و معیشتی افغانستان به صورت غیر مستقیم از داعش حمایت می‌کند و به دنبال تقویت آن در این کشور و منطقه است.

با این تفاسیر؛ منطقی است اگر گفته شود سخنان مکنزی نه یک پیش‌بینی و ابراز نگرانی از آینده تروریسم در افغانستان بلکه نوعی برنامه‌ریزی و چراغ سبز نشان دادن به گروه‌های تروریستی برای تحمیل تابستان داغ به افغانستان است.

این رفتار البته تازگی نداشته و آمریکا بارها در سایر نقاط جهان از جمله در سوریه و عراق چنین پیش‌بینی‌های سوال برانگیزی درباره احیای داعش داشته حال آنکه اسناد و شواهد نشان می‌دهد این گروه‌ها تحت حمایت آمریکا احیا شده‌ و دوباره در بازی بحران‌ساز آمریکا ایفای نقش کرده‌اند.

منبع: نور نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • DE ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۶
    11 6
    مقصر خودمان هستیم که اجازه می‌دهیم غربی ها در حیاط خلوت ما دست به هر خرابکاری بزند، تماشا میکنیم، می‌بینیم ولی هیچ حرکت متقابلی انجام نمی‌دهیم فقط حرف می‌زنیم. خود غربی ها حتی یکساعت هم اجازه نمی‌دهند در حوزه ی ژئوپولیتیکی شان اتفاقی بیافتد که منافعشان در خطر بیافتد مثلا در اوکراین که هشت سال هزینه کردند. ایران باید با طالبان وارد مذاکره شود و روابط وسیع نظامی و امنیتی برقرار کند هر چند از نظر ایدئولوژی اختلاف نظر داشته باشیم ولی خوشبختانه مشترکات زیادی هم میان ما هست و آن زبان پارسی است. نیروی موشکی ایران در چندین دقیقه هر نقطه از آسیای میانه را هدف قرار می‌دهد و پهپادهای ایران برای حفظ منافع ملی می‌توانند کمک بزرگی باشد. بازهم تاکید می‌کنم باید با طالبان وارد مذاکره در حد بالا شد چون خطر بزرگی از ناحیه افغانستان ما را تهدید می‌کند و سربسته باید گفت پل ارتباطی میان ایران و چین یعنی پل ارتباطی میان ما و قطب اول یا دوم اقتصاد جهان.
    • CA ۰۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      10 0
      افغانستان همیشه شاهراه اقتصاد ایران و نقطه اتصال به اقتصادهای بزرگ چین و هند بوده. اول انگلیس و دوم روسیه در 150 سال گذشته با تغییر نقشه و جغرافیای ایران و قطع شاهراه های اقتصاد از شرق شمال و جنوب اقتصاد ما رو محاصره و تضعیف کردند.
    • IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      8 2
      آمریکایی ها برای همین تصمیم گرفتند طبق توافقات دوحه قطر اعضای گروه افراطی تندرو تروریستی طالبان و حقانی رو بر افغانستان حاکم کنند چون می‌دانستند این گروه تروریستی ایرانستیز هرگز با ایران مذاکره و توافقی نخواهد کرد ، راجب زبان فارسی هم خدمتان عرض کنم طالبان از قوم پشتون افغانستان هستند و اتفاقا" ضد زبان فارسی و ضد ایران و ایرانی .. طالبان هیچ نزدیکی به ایران ندارد خودمان رو فریب ندهیم . همچنان که در گذشته هم تجربه کردیم طالبان رو ...
  • نیما IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۶
    4 10
    در نبرد آینده ایران طالبان ایران کنار براداران طالب خود ایستاده است وآماده اراعه هرگونه کمکی از جمله دخالت نظامی بنفع مجاهدین طالبان است البته اگر به درخواست دولت تمام قانونی امارات اسلامی افغانستان صورت بگیرد
    • IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      6 1
      در طول اشغال افغانستان توسط آمریکا و ناتو غربی کشور و ملت ما ایران خیلی به شما افغان ها و همچنین اعضای طالبان کمک کرد نتیجه چه شد ؟ هم اکنون هم میهنان ما در سیستان و بلوچستان در بی آبی و مشکلات خشکسالی به سر می‌برند رودخانه طبیعی خداوند رو سد کردید به سمت ایران مسدود کردید و حق آبه قانونی ایران رو ندادید ؟ بیش از چهل سال ما ایرانیان میزبان میلیون ها تن از هموطنان افغانی شما هستیم در حال حاضر هم نزدیک به بیست میلیون اتباع افغانی بصورت غیر قانونی در ایران حضور دارند و از امکانات این سرزمین و این ملت شریف استفاده می‌کنند ، چرا شما افغان ها فقط از دیگران توقع کمک و یاری دارید ؟ خیر همسایه افغان در هیچ جنگی ما در کنار شما طالبانی ها نخواهیم بود، طالبان نماینده مردم افغانستان نیست، افغانستان به یک قوم و قبیله متعلق نیست همه اقوام افغانستانی هزاره تاجیک پشتون بلوچ ترکمن اوزبک باید در حاکمیت و قدرت در افغانستان سهیم و شریک باشند .
    • IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      1 1
      گروه طالبان و حقانی از جانب پاکستان حمایت و پشتیبانی می‌شود انشاالله در جنگ های آینده برادران پاکستانی شما از شما افغان ها و َ اعصای طالبان و حقانی حمایت خواهند کرد
  • GB ۰۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    0 6
    قدیم بعضی از محله های بدنام رو که دیگه امیدی بهش نبود دولت با کمک نیروی انتظامی خانواده هارو کوچ میداد و محله رو کلا خراب میکرد به نظرم امیدی به افغانستان نیست مردم کوچ داده بشن به کشورهای مختلف و خود کشور افغانستان به عنوان منطقه بکر برای کل جهان معرفی بشه بدون هیچ ملت و دولتی
    • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      9 0
      پاره تن ایران خراسان بزرگ با دخالت و توطئه مستقیم استعمار از ایران تجزیه و کسور افغانستان شکل گرفت .. طی این دو قرن جدایی مردمان ایرانی تبار این خطه که افغانستان نام گرفت سرکوب شدن و توسط استعمار و یا نمایندگان استعمار اداره شدن تا همین امروز .... متاسفانه زندگی در اسارت و استعمار باعث شده این مردمان از لحاظ سطح فرهنگی و سواد رشد نکنند امروز هر قوم و قبیله و گروهی فقط به فکر منافع خویش و قدرت خود و هم قبیله های خویش باشند، این مردمان هیچگاه نتوانستند یک کشور و ملت واحد و منسجم شوند و هیچگاه هم این اتفاق نخواهد افتاد ... متاسفانه تمام مشکلات و بلایای این سرزمین هم نسیب همسایگانش بوده و هست خصوصا" ما ایرانیان بیشترین آسیب و هزینه رو بایت افغانستان دادیم و همچنان هم ..... داستان ادامه دارد .....
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    0 4
    به ضرث قاطع درگیری ها در سوریه نیز شعله ور خواهد شد جنوب سوریه خیلی خطرناکه
  • IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    0 2
    یانکی هستند و گاوچرون و حرومزاده، همه کاری ازشون برمیاد، باید مواظب باشیم و به موقع تودهنی رو بهشون بزنیم!!
    • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
      0 0
      باید امنیت مرزهای شرقی کشور را ده ها برابر افزایش بدهیم هر کاری لازم برای حفاظت از مرزهای شرقی کشور باید انجام بدهیم
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    3 5
    اصلی ترین دلیل انتقال داعش به افغانستان و ایجاد نا امنی این است که بگویند افغانستان با ما امنیت داشت! مرگ بر آمریکای ابرتروریست
  • ناشناس IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    0 0
    اگر مقرشان بعد از شناسایی بمباران سنگین موشکی شود در نطفه خفه خواهند شد قبل از اینکه امریکایی ها یک بار دیگر به این بهانه دوباره به افغانستان بیایند و از خاک روسیه برای پروازهای خود استفاده کنند
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    0 0
    مرزهای شرقی کشور به شدت نیاز به توجه دارند ، نباید اجازه بدهیم که حضور و فعالیت گروهک های تروریستی امثال داعش و طالبان و حقانی ها در افغانستان باعث ایجاد ناامنی در کشور ما شود، چند وقت پیش یادم هست کره شمالی بسیج عمومی اعلام کرد برای دیوار کشی در نقاط مهم و حساس مرز خودش و زنان و مردان بالای 18 سال رو مسئول این پروژه و هدف کرد .. گاهی برای چنین پروژه هایی عزم ملی نیازمند هست، من یکسال در مناطق مرزی شرقی ایران مرزبان بودم ، اهمیت کنترل و ایجاد امنیت در مرزهای شرقی برای تک به تک ما ایرانیان مهم و پر همین خواهد بود .. نباید اجازه بدهیم گروه های تروریستی تا قاچاقچیان انسان تا قاچاقچیان مواد مخدر در مرزهای ما جولان بدهند باعث نا امنی در ایران شوند ..
  • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    0 0
    آمریکا با آن پیشینه ، حرفی را بزند و منظوری نداشته باشد . مثلا فردا در افغانستان با بهانه داعش که تکرارش می کنند و بدون وجود دولت به رسمیت شناخته شده جهانی و مثلا استفاده از توافقنامه امنیتی با دولت غنی ، قصد حضور نظامی دوباره داشته باشه ، البته چگونه و از کدام مسیر جای سواله . و یا با استفاده از امکانات اطراف به جذب و پرورش افراد ، اقدام و توسعه دهد .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس