انرژی اتمی ایران نیروگاه اتمی ایران

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد واشنگتن مشارکت روسیه در پروژه‌های هسته‌ای ایران را هدف تحریم قرار نخواهد داد.

به گزارش مشرق، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه جمعه بار دیگر تأکید کرد که دولت «جو بایدن»، همکاری روسیه با پروژه‌های هسته‌ای در ایران را تحریم نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به طرحی از سوی گروهی از سناتوهای آمریکایی که خواستار جلوگیری از صدور معافیت‌های تحریمی برای همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران است گفت: «ما مشارکت روسیه در پروژه‌های هسته‌ای را که بخشی از اجزای کامل برجام هستند را تحریم نخواهیم کرد.»

مقام آمریکایی در ادامه به نیوزمکس گفت: «برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و همه قطعنامه‌های قبلی سازمان ملل همه تعامل روسیه با ایران در خصوص نیروگاه اتمی بوشهر را به رسمیت می‌شناسند. چنین فعالیتی در هیچ‌یک از این برنامه‌ها تحریم نشده‌اند.»

روز چهارشنبه گزارش شد نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا طرحی ارائه کرده‌اند که خواستار جلوگیری از همکاری چین و روسیه با برنامه هسته‌ای ایران، به عنوان بخشی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است.

بیشتر بخوانید:

روسیه به غرب: اشتباهاتتان را بپذیرید

پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» که این خبر را منتشر کرده بود گزارش داد این طرح را «تد کروز»، عضو جمهوری‌خواه ایالت تگزاس در مجلس سنا ارائه کرده و ۱۲ سناتور جمهوری‌خواه دیگر از آن حمایت کرده‌اند.

واشنگتن‌فری‌بیکن یک روز پیشتر گزارش داده بود شرکت دولتی روسیه، «روس‌اتم»، قصد انجام یک سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را دارد.

پیش از این، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرده بود از دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمانتی دریافت کرده مبنی بر اینکه تحریم‌های اعمال‌شده علیه روسیه به بهانه تحولات اوکراین در همکاری‌های ایران و روسیه در بخش هسته‌ای مانعی ایجاد نخواهد کرد.

دولت آمریکا، صدور چنین ضمانت مکتوبی را تأیید نکرده، اما در چند نوبت اعلام کرده که همکاری‌ در پروژه‌های هسته‌ای ایران، از جمله در نیروگاه بوشهر، بخشی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است و آمریکا به دنبال تحریم آن نخواهد بود. 

دولت آمریکا با وجود این مشخص کرده که تحریم‌ها علیه روسیه درباره همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری با ایران مشمول تحریم‌ها خواهد بود و واشنگتن، معافیتی برای آنها صادر نخواهد کرد.

دولت‌های کشورهای غربی از جمله آمریکا بعد از حمله روسیه به اوکراین چند بسته تحریمی را علیه روسیه معرفی کرده و از جمله برخی بانک‌های این کشور را از سامانه پیام‌رسان سوئیفت اخراج کرده‌اند.

همکاری در پروژه‌های هسته‌ای مرتبط با نیروگاه بوشهر، رآکتور اراک و رآکتور تحقیقاتی تهران ذیل توافق هسته‌ای برجام مجاز هستند، اما دولت «دونالد ترامپ» معافیت‌های تحریمی مربوط به این همکاری‌های را ملغی کرده بود. دولت جو بایدن چندی پیش این معافیت‌ها را بازگرداند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    1 0
    سلام. ما را فیلم کردید؟ هی نوید احیاء برجام بدون تحریم میدهید! اما، این متن گویای اینکه قرار است تحریم ها نه تنها ادامه داشته باشند بلکه تحریمهای جدید هم خواهند بود، که البته فقط همکاریهای هسته ئی ایران و روسیه را شامل نخواهد شد. برید خجالت بکشید! چرا ملت را احمق فرض میکنید؟
  • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    2 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    2 0
    توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن شرف دارد بر یک چنین توافق کردنی.
  • از شهرستان سراب IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
    0 0
    بهترین فرصت برای ایران پیش امده تا از غرب و شرق امتیاز بگیره
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    1 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام در روز ملی فناوری هسته‌ای با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس