خوش چشم

آمریکایی‌ها که همواره با بدعهدی و زیاده‌خواهی در اجرا و تعهد به ایران مسیر اشتباهی را پیموده‌اند، در روزهای اخیر نیز به فرافکنی و عدم اراده برای اتخاذ تصمیم مذاکرات را به اغما برده‌اند.

به گزارش مشرق، مذاکرات در ایستگاه وین علی‌رغم همه تلاش‌ها در وضعیت نامعلومی قرار گرفته است و علی‌رغم رفت‌وآمدها و رایزنی‌های متعدد، آینده روشنی برای آن قابل‌تصور نیست. آمریکایی‌ها که همواره با بدعهدی و زیاده‌خواهی در اجرا و تعهد به ایران مسیر اشتباهی را پیموده‌اند، در روزهای اخیر نیز به فرافکنی و عدم اراده برای اتخاذ تصمیم مذاکرات را به اغما برده‌اند.

خوش‌چشم: غرب به رهبری آمریکا به‌دنبال حل اختلاف با ایران نیست

سیدمصطفی خوش‌چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار داشت: لغو تحریم‌ها مشتمل بر برداشته شدن تحریم افراد، شرکت‌ها و نهادهایی در لیست قرمز است که آمریکایی‌ها اصرار دارند این امتیاز را ندهند.

وی افزود: ولی دادن این امتیازات می‌تواند انتفاع اقتصادی ایران از توافق را بیشتر کند و آمریکایی‌ها با شناسایی این امتیاز به دنبال این هستند که انتفاع اقتصادی هرگونه توافق احتمالی به‌کرات پایین‌تر بیاید و این امتیازات را برای آینده نگه دارند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها براساس یک کلیت مذاکرات برجام را شروع کردند و همچنان با همان شرایط و براساس همان طرح اولیه جلو می‌روند، گفت: فارغ از اینکه محیط داخلی در ایران عوض شده و همین‌طور محیط بین‌المللی نیز دچار تغییر شده است.

خوش‌چشم تصریح کرد: در داخل مقاومت و گفتمان مقاومتی که ازسوی مردم به‌خوبی به انجام رسید اگرچه با دشواری‌هایی بسیار همراه بود اما باعث شد تا در زمان اوج فشار تحریم‌ها به مذاکره نرویم و بنابراین زمانی به مذاکره برویم که تاثیرگذاری تحریم‌ها از پیک یا اوج خود به‌سمت پایین میل کرده بود.این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه هر روز کاهش تاثیرات بیشتر را شاهد هستیم، گفت: ازجمله صادرات نفت ایران به‌مراتب نسبت‌به سال گذشته بیشتر شده است و آمریکا درحقیقت در دوران کنونی به واردات نفت، چه برای خود و چه برای اروپا بیش از پیش نیازمند است.

آمریکایی‌ها هنوز براساس طراحی قبلی در مذاکرات حاضر می‌شوند

وی ادامه داد: در همین چارچوب مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی نیز مورد استفاده قرار گرفت که ازجمله غنی‌سازی ۶۰درصدی و مولفه‌های قدرت موشکی و منطقه‌ای تا حدی مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه هنوز تا استفاده حداکثری از این اهرم‌های فشار فاصله داریم.

خوش‌چشم با تاکید بر اینکه در عرصه بیرونی نیز با وقوع جنگ و تاثیراتی که بر بازارهای انرژی و افزایش قیمت‌های انرژی در بازارها به‌ویژه در غرب داشت به‌خصوص در زمان کنونی به‌شکل روزافزونی شاهد تاثیرگذاری این افزایش قیمت‌ها در جوامع غربی هستیم، خاطرنشان کرد: این‌ها می‌تواند تاثیرات سیاسی در جابه‌جایی قدرت در نیمکره غربی داشته باشد.

وی افزود: ازجمله در اروپا می‌تواند این شرایط حادث شود و حتی متعاقباتی برای خود دولت آمریکا داشته باشد. پیش‌بینی می‌شود در طول ماه‌های آینده فارغ از اینکه جنگ ادامه پیدا کند یا اینکه به آتش‌بس بینجامد این تاثیرات به‌شکل روزافزونی افزایش پیدا خواهد کرد و طرف آمریکایی ذیل فشار بیشتری قرار خواهد گرفت.

خوش‌چشم تصریح کرد: با نزدیک شدن به انتخابات میان‌دوره‌ای و نیاز دولت دموکرات آمریکا به بردن این انتخابات، فشار روزافزونی بر طرف آمریکایی وارد خواهد آمد. به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها در زمان فعلی هنوز براساس عناصر و طراحی قبلی خودشان در مذاکرات حاضر می‌شوند و درحقیقت به‌نوعی با لجبازی به تغییرات داخل ایران و محیط پیرامونی و بین‌المللی توجه درستی در صحنه مذاکراتی نمی‌کنند.

آمریکا تصمیم نگیرد، در آینده باید امتیازات بیشتری بدهد

 این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: این موضوع به طول نخواهد انجامید و در ماه‌های آینده آمریکایی‌ها فشار بیشتری را باید تحمل کنند. در این شرایط، آمریکایی‌ها مجبور به واقع‌بینی بیشتری خواهند شد و اگر اینگونه نشود، آمریکا خسارات خیلی بیشتری را از این بابت خواهد دید.

وی ادامه داد: آنچه مسلم است وضعیت ایران با کاهش تاثیرگذاری تحریم و افزایش صادرات نفت و کار روی اقتصاد مقاومتی یا ملی در حال بهبود است؛ درحالی‌که به‌واسطه حوادث اخیر در بازارهای انرژی طرف غربی با چالش‌های جدی هم در زمینه اقتصادی و هم در زمینه انتخاباتی و سیاسی در کشورهای غربی روبه‌رو است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه زمان به نفع ماست، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود اگر طرف آمریکایی به خودش نیاید و تصمیم نگیرد و امتیازات مورد درخواست را اعطا نکند در ماه‌های بعدی مجبور خواهد شد که امتیازات به مراتب بیشتری را به ایران بدهد.

خوش‌چشم ادامه داد: این موضوع نیازمند طراحی راهبردی ماست، به این معنا که جمهوری اسلامی ایران باید با درنظرگرفتن مولفه‌های یادشده درونی و بیرونی یک طراحی راهبردی برای استفاده بیشتر از اهرم‌های فشار داشته باشد تا بتواند از رخدادهای صحنه بین‌الملل به نفع کشور استفاده کند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها بارها در طول این مذاکرات دبه کرده‌اند؛ یعنی بارها امتیازاتی را داده‌اند اما بعدا مجددا کار را به عقب بازگرداند. ازجمله در زمینه‌های لیست قرمز یا خارج کردن سپاه از لیست FTO و موارد دیگر مکررا دبه کرده‌اند و دلیل آن این است که یکی از روش‌های مرسوم آمریکایی‌ها این است که در باغ سبز نشان می‌دهند اما بعد همان امتیازات داده‌شده را مجدد پس می‌گیرند تا شما را دچار فرسایش کنند و همین‌طور حداکثر میزان امتیازدهی طرف مقابل را بسنجند.

طرف آمریکایی با صداقت مذاکره نمی‌کند

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: طبیعی بود که طرف آمریکایی با صداقت مذاکره نمی‌کند و تیم مذاکره‌کننده هم این را به‌خوبی می‌دانست و مراقبت ویژه‌ای هم از این موضوع داشت.

خوش‌چشم تاکید کرد: البته آمریکایی‌ها سعی می‌کنند که با نیم‌نگاهی به صحنه داخلی خود به این قرارداد برسند تا در صحنه داخلی بتوانند از آن به‌عنوان یک برگ برنده در انتخابات میان‌دوره‌ای استفاده کنند.

وی گفت: اگر دموکرات‌ها امتیازات یادشده را به ایران بدهند ممکن است وزن آن‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای بیشتر شود، ضمن اینکه طرف آمریکایی به‌هیچ‌عنوان به‌دنبال حل اختلاف با ایران نبوده و نیست و در طول ۲۰سال گذشته ۶فقره قرارداد با ایران داشته که آخرین مورد آن برجام بوده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: این قراردادها بین ایران و کشورهای غربی بسته شده که در تمامی آن‌ها به گفته مقامات و کارشناسان غربی ایران پایبند به تعهدات بوده است، چراکه به‌دنبال حل اختلاف بوده اما طرف آمریکایی هیچگاه به تعهدات خود پایبند نبوده است، به‌دلیل اینکه طرف آمریکایی یا غربی به رهبری آمریکا به‌دنبال مهار جمهوری اسلامی ایران است و به‌دنبال حل اختلاف نیست.

خوش‌چشم ادامه داد: فلذا سعی می‌کند اسلحه خود به‌ویژه اسلحه تحریم را تا حد ممکن دست‌نخورده یا با قابلیت بازگشت نگه دارد و به همین دلیل سعی می‌کند شاکله و پتانسیل بازگشت تحریم‌ها را با دست نزدن به آن‌ها یا تعلیق به‌جای لغو حفظ کند. 

منبع: روزنامه صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    27 8
    غنی سازی رو بکنید ۹۰ درصد حل میشه همه چیز
  • DE ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    16 6
    ازاول جنگ اوکراین مشخص بود امریکایی ها منتظر هستند ببینند نتیجه جنگ چی میشه .از فشار وطنفروشان و نوکران غرب و غربگداها و منافقین بگیر تا ته مانده ای ... ساواک ....تا بهایی ها همه و همه فشارها و شانتاژها روی ملت در رسانه ها نشان از واقعه ای میداد که قصد دارند اذهان عمومی را به سوی دیگری ببرند. الان فشار روی مردم ایران از طرف این خائنین زیادتر میشه چون افول عموسام مرگ اینهاست پس دست و پا زدنشون بی دلیل نیست. جهان با یک جنگ جهانی دوم و میلیونها کشته دو قطبی شد و با کودتای مخملی در ذهن عقب مانده گربه چف غربگدای ساده باور گفتگوی تمدنی ظاهرا تک قطبی شد گمان نمیکنیم که بدون جنگی بسیار بسیار بزرگ چند قطبی شود. و این نوکران اجنبی اولین قربانیانی هستند که در هر کشوری سر چوبه دار خواهند رفت. زیرا موقع جنگ با وطنفروشان در هیچ کجای دنیا تا کنون مماشات نکرده اند.
  • IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    9 0
    جمع کنن بیان ایران دیگه
  • IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    16 2
    آمریکا با ایجاد فتنه های قومی و مرزی و منطقه ای بدنبال تجزیه ایران است نه حل اختلاف
  • IR ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    11 5
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن بر یک چنین توافق کردنی شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام در روز ملی فناوری هسته‌ای با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    19 2
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
  • IR ۱۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    15 2
    برجام یک مصیبت عظمی بود. نه میشد آن را ادامه داد و نه می شود از آن بیرون آمد چون در هر دو صورت متضرر می شویم.
  • IR ۱۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    29 5
    ببخشید جناب خوش چشم، شما از یانکی جماعت انتظار دیگه ای داشتید؟ از قدیم گفتن یه یانکی که دهنشو باز کنه ازش فقط دروغ درمیاد!!!
  • IR ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    7 0
    امریکا به ظاهر ابرقدرت است ولی در واقع لابی صهیونیست ها هستند که امریکا را اداره میکنند و انها امنیت اسراییل برایشان امری اعتقادی است و حاضرند همه مردم دنیا را فدای صهیونیست ها بکنند چه رسد مردم امریکا و اروپا را. برای مسلمانان که غیر از مرگ و اوارگی و شکنجه چیز دیگری نمی خواهند. پس امریکا نمی تواند چون لابی صهیونیست ها در تمامی عناصر قدرت امریکا حضور جدی دارند. مجلسین امریکا . سازمان سیا سه مرکز تصمیم گیری هستند که در دست صهیونیست ها است
  • IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    3 5
    این که مشکلی ندارد ایران تدبیرکند سپاه وبسیج رووارد ارتش کند یکی شوند بعد توافق کند اسم سپاه ازلیست سیا حذف نشود چون دیگر سپاهی وجود ندارد تدبیر بلد نیستند فقط پافشاری بلدن اینکه نتیجه نمیدهد
    • IR ۰۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
      1 0
      مدبر جان حواست باشه یه وقت لیز نخوری سرت به جایی بخوره چون قبلاً که خورده خیلی اثر بدی روت گذاشته به هر حال مراقب خودت باش .یه وقت ملت از تدبیر جنابعالی محروم نشن
    • سین IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
      0 0
      اصلا می خوای یه کار دیگه کنیم. اسم سپاه رو بذاریم ارتش اونا میگن سپاه ما میگیم کو؟ سپاه نداریم که! :))
  • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    0 0
    امریکا بازی میده تا ما از درون خودمان را بخوریم
  • یک ایرانی IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    1 3
    کی تا حالا ایشون شده تحلیلگر؟!
    • داود IR ۰۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
      0 0
      فضولی؟
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    3 0
    ایران باید قوی وقوی ترباشد برای این قدرت اول مفسدان ودزدان واختلاسگران وکسانی که باعث ناامیدی مردم به انقلاب میشوند ازپست ومقام بیرون کنندو مجازات برایشان درنظر بگیرد تادرس و عبرتی برای بقیه باشد؛ قدرت بعدی ساختن قوی ترین سلاحها حتی اگر شده بمب اتم چرا که غربیها فقط زبان قدرت وزورراخوب متوجه میشوند نه زبان منطق و انسانیت.... پاینده باد ایران
  • حسین IR ۲۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    3 0
    روسیه تا تحریم شد جلو صادرات چیزای مهمشو گرفت ولی ما 10 ساله داریم به پولدارا کشور باج میدیم مملکت و صادر کنن. یه روز کمبود گوجه یه روز کمبود برنج ایرانی. یه روز تخم مرغ به خاطر صادرات تا دو قرون دلار بریزن تو بازارولی 90 درصد بقیشو بیت کوین بخرن یا ترکیه خونه... از اینطرفم مردم همیشه در صحنه بتونن برن باهاش ایفون و چیزای خارجی بخرن به قیمت خون باباشون تا بتونن پز بدن .راه حل خیلی سادس دلار و کلا حذف کنید از اقتصاد ایران . واردات کالاهای اساسی رو هم دولتی کنید نیازی به صادراتم نداریم. به جز چن تا چیز مثل نفت و ..
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۷
    0 0
    پس چرا در وینه؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس