به گزارش مشرق، میثم کریمی، با بیان اینکه تحریم کنندگان ایران ادعا دارند دارو جزو اقلام تحریمی نیست، افزود: اما تعاملات مالی و بانکی برای واردات مواد اولیه دارویی یا داروی کامل امکان پذیر نیست. از این رو شرکتهای دارویی برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود طی سالهای اخیر با موانع بسیاری مواجه شدند تا بتوانند ملزومات تولید را تأمین کنند.
بیشتر بخوانید:
وزارت صنعت خبر حذف ارز ترجیحی دارو را تکذیب کرد
وی تصریح کرد: در حال حاضر ایران به عنوان سومین کشور بعد از هند و چین در تولید ماده موثره در دنیا معرفی میشود و اتحادیه اروپا که کشورهای زیادی عضو آن هستند تنها ۳۰ درصد از نیاز خودشان را در اروپا تولید میکنند.
کریمی اظهار داشت: دانشمندان ایرانی موفق شدند تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۷۲ درصد داخلی سازی مواد دارویی دست یابند که بخش قابل توجهی از آنها از طریق شرکتهای دانش بنیان داخلی تأمین شده است. بیش از ۹۰ درصد مواد دارویی توسط شرکتهای دانش بنیان تولید میشود و ۶۶۴ میلیون دلار صرف جویی ارزی با تولید مواد دارویی در سال گذشته داشتیم.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر حدود ۸۰ شرکت عضو سندیکای تولیدکنندگان ماده موثره و شیمیایی و بسته بندی هستند و از این تعداد ۴۶ شرکت در حوزه تولید ماده موثره دارویی فعالیت دارند. همچنین از ۴۶ شرکت تولیدکننده ماده موثره ۴۲ شرکت دانش بنیان هستند، یعنی بیش از ۹۰ درصد مواد دارویی توسط شرکتهای دانش بنیان تولید میشود و ۶۶۴ میلیون دلار صرف جویی ارزی با تولید مواد دارویی در سال گذشته داشتیم.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی ادامه داد: در زمان همه گیری کرونا نیز در خصوص داروهای پر مصرفی که ماده موثره شأن داخلی بود و تجویز میشد، کمبود نداشتیم و بسیار آسان از طریق تولید داخل تأمین شد. این در حالی است که ایران تحریمهای شدیدی را حتی در حوزه دارویی تحمل میکند، انتقال ارز به سختی انجام میشود و یک سری مشکلات داخلی نیز وجود دارد؛ بنابراین تولید دانش بنیان این مزیت را برای ما ایجاد کرد که در سالهای سخت تحریم، مشکلات را کنار بزنیم.