کد خبر 1366542
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۵

به گزارش مشرق، سید یاسر جبرائیلی تحلیلگر در توییتر نوشت:

‏قیمت جهانی روغن خوراکی به بالاترین رقم تاریخی خود رسیده است. منع صادرات روغن پالم توسط اندونزی، قیمت‌ها را بیش از پیش افزایش خواهد داد.

نئولیبرال‌های وطنی که تورم را "همیشه و همه جا یک پدیده پولی میدانند"، تورم مواد غذایی در جهان را از منظر معادله MV=PY تبیین بفرمایند. (۲ نمره).

علت افزایش قیمت روغن‌های خوراکی‌ چیست؟

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    10 3
    بابا شما دیگه کی هستید؟!! مردم رو چی فرض کردید؟
  • IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    8 1
    علت بی کفایتی آقایان است
    • IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      1 1
      داداش تو کشورای اروپایی روغن گیر نمیاد اون وقت تو اومدی آسمون ریسمون به هم می بافی
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    7 1
    برای این مردم که هر روز دارن با افزایش قیمت روبرو میشن و اینقدر اوضاع زندگیشون داغونه که دستشون به اسمون دراز کردن که بلکه خدا عمرشونو کوتاه کنه برن راحت شن روتون میشه از این حرفا بزنید؟ اینهمه شما قیمتای داخلی رو بردین بالا یکبارم خارجیا ببرن بالا، حالا منت هم سر مردم میذارید!!!؟
  • DE ۰۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    2 0
    تورم در جهان هنوز قابل تحمل است اما درایران ، افزایش تورم تبدیل یه یک امر روزمره شده و طبقه متوسط به خط فقر رسیده و فقرا هم درگیر فقری سیاه تر از گذشته شده اند.. ضمنا علت تورم در ایران چپاول و مدیریت ناسالم درآمدهاست اما در جهان بواسطه جنگ اوکراین و گرانی گاز و علل دیگری غیر از غارتگری مقاماتشان است .
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    1 0
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. اگر این واحد جدید معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف شود، در این لحظه معادل ۱۷۶۰ تومان (۱۷۶۰۰ ریال) بوده، و یک دلار آمریکا نیز در همین لحظه، تقریباً معادل ۱۶ واحد جدید پول ملی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره براساس تعریف قانونی، هزار واحد جدید پول ملی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل واحد جدید تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های این واحد، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به این پول همیشه ثابت است، و قیمت ارز به این پول نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.
  • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۰
    0 0
    شما هم میشه بفرمایید این معادله رو حل کنید تحریم + صادرات نفتی صفر = و کسر بودجه +چاپ پول= چند درصد تورم 2نمره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس