به گزارش مشرق، یک مقام ایالات متحده به شرط ناشناس ماندن، همچنین گفته است که واشنگتن قول کمک نظامی ۳۲۲ میلیون دلاری جداگانه ای به اوکراین داده که مجموع کمک های امنیتی به این کشور را از هنگام آغاز جنگ در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه)، به سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار می رساند.
این مقام؛ هدف از این کمک ها را حمایت از دستیابی اوکراین به نیازهایش به ویژه در نبرد دونباس عنوان کرد که به نیروهای مسلح این کشور امکان دسترسی به تسلیحات پیشرفته تر و سامانه های دفاع هوایی به ویژه سامانه های هماهنگ با ناتو را می دهند.
سرازیر شدن سیل تسلیحات غربی به اوکراین، مسکو را خشمگین کرده و سفیر روسیه در واشنگتن گفته است کشورش در پیام دیپلماتیک، بر غیرقابل پذیرش بودن این وضع تاکید کرده و خواستار پایان این اقدامات شده است.
یک مقام رسمی دیگر آمریکا هم گفته که نشست یکشنبه شب هیئت این کشور با حضور آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و لوید آستین وزیر دفاع آمریکا با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در کی یف، سه ساعت طول کشیده که بیش از ۲ برابر زمان درنظرگرفته شده پیشین، بوده است.
بلینکن پس از بازگشت از کی یف در لهستان گفت که دیپلمات های آمریکا نخست به لویو در غرب اوکراین و تا چد هفته دیگر به کی یف بازخواهند گشت. روسیه از نظر دستیابی به اهداف جنگی در اوکراین شکست خورده و کی یف پیروزی را به دست آورده است.
خبرگزاری استوشیدپترس نیز گزارش داد که بلینکن در این دیدار فروش مهمات به ارزش ۱۶۵ میلیون دلار به همراه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی نظامی خارجی را وعده داده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس در شرق اوکراین به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن در پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) "عملیات ویژه نظامی" را علیه این کشور شرق اروپا آغاز و روابط پرتنش مسکو - کییف را به رویارویی نظامی، تغییر وضعیت داد.
روزنامه لس آنجلس تایمز با اشاره به چارچوب اصلی سیاست خارجی دولت بایدن در روزهای نخست ریاست جمهوری و در پیش گرفتن سیاست عادی سازی روابط با مسکو، اولویت های واشنگتن را در پی جنگ اوکراین دستخوش تغییرات عظیم دانسته است.
این روزنامه در ادامه نوشت: «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه دو ماه پیش با حمله به اوکراین مسبب اصلی تغییر گسترده سیاست ایالات متحده شد و در پی آغاز این جنگ، شاهد چرخش ۳۶۰ درجه ای سیاست خارجی دولت واشنگتن بودیم، به گونه ای که بایدن مبارزه برای اوکراین را به کانون اصلی امنیت ملی دولت خود بدل کرد.
به نوشته روزنامه اوکراینی کییف پست، «اوله یوستنکو» مشاور ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در امور اقتصادی اعلام کرده که تهاجم تمام عیار روسیه، دارایی های اوکراین را به ارزش تقریبی ۶۵۰ میلیارد دلار را از بین برده و درمجموع، میزان خسارت وارده به اقتصاد اوکراین به حدود یک تریلیون دلار رسیده است.