کد خبر 1367450
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۵
طالبان نمایه افغانستان

معاون سفارت ایران در کابل در دیدار رئیس کارگروه وزارت دفاع افغانستان بر حل مشکلات مرزی از طریق گفتگو و مذاکره تاکید کرد.

به گزارش مشرق، سید حسن مرتضوی معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل ساعاتی امروز سه شنبه با مولوی شبیر احمدرئیس کارگروه وزارت دفاع و سرپرست هیات رهبری طالبان در ساماندهی امور مرزی با جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

شبیر احمد با اشاره به فضای همکاری میان دو دولت جمهوری اسلامی ایران و حکومت سرپرست در افغانستان، در مورد حل و فصل برخی سوئ  تفاهم‌های مرزی اظهار داشت: بنا بر دستور هیات رهبری طالبان، هیاتی چهارنفره از مقامات نظامی و دفاعی افغانستان تشکیل شده تا با مذاکره و گفت‌گو با مقامات جمهوری اسلامی ایران شرایط همکاری‌های مرزی میان دو کشور را تسهیل کند.

وی در ادامه صراحتا اظهار داشت: سیاست  ما در قبال کشورهای همسایه به ویژه جمهور ی اسلامی ایران که میزبان میلیون‌ها شهروند افغانستانی است، عدم بروز هرگونه جنگ و درگیری و حرکت به سوی همکاری‌های همه‌جانبه مرزی است.

جزییات جدید از ملاقات مقامات ایران و طالبان

مولوی شبیر احمد در مورد حضور برخی نیروهای طالبان در مرز ایران گفت: بزرگان حکومت به ویژه وزیر دفاع دستور  داده‌اند که هیچ فردی اجازه بروز کوچکترین درگیری را در مرزهای جمهوری اسلامی ندارند و آرایش نظامی در مرز مشترک ممنوع است.

وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات موجود از گذشته در مرزهای مشترک دو کشور گفت: از جمهوری اسلامی ایران این درخواست را داریم تا در زمینه‌های مختلف امنیت مرزی اعم از جلوگیری از قاچاق انسان و مواد مخدر و همچنین مبارزه با تروریسم با حکومت جدید افغانستان همکاری همه‌جانبه‌ای داشته باشد.

در پایان این دیدار مقرر گردید هیات چهارنفره حکومت سرپرست افغانستان بعد از عید فطر با  مقامات ایران در یکی از پایتخت‌ها و یا در مرز مشترک دیدار و مسائل مختلف مرزی را حل و فصل نمایند.

ضمن اینکه مقرر گردید مولوی بریانی معاون سپاه هرات وعضو هیئت امروز در مرز با سردار شجاع مرزبان جمهوری اسلامی در خراسان بمنظور رفع سو تفاهمات دیدار دوستانه داشته باشند.

در دو روز گذشته اخباری مبنی بر تشکیل آرایش نظامی و احتمال بروز درگیری در مرزهای مشترک ایران و افغانستان منتشر گردید که مقامات هر دو کشور این موضوع را رد کرده و به دنبال حل مسائل موجود از طریق گفتگوو مذاکره هستند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
    0 0
    هی رو بدین به این طالبان بر همه چیز اونا باید بیان به دیدن ما
  • IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
    0 0
    ما نیاز به ایجاد یک ظرفیت فرهنگی و اعتقادی در افغانستان داریم تا بتونه بعد از دوره طولانی تسلط شوروی و آمریکا بر افغانها، بالقوه یک حرکت و جریان در افغانستان ایجاد کنه. طالبان موقتیه ولی مهم اینه که بعد از اینها چ کسی سر قدرت بیاد. ما باید اون جریان را ایجاد کنیم.
  • نیما IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
    0 0
    مذاکره بهتر از جنگ است
  • US ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
    0 0
    چی شد اینا مجاهدان بودند که سلاح و پول بهشون می‌دادید در ایران ساکن بودند وقتی اکثریت ملت با مدیریت غلط سیاسی شماها چه در داخل و چه خارج مخالف هستند سر همین نتایج و دستاورد هاست یک گروه تروریستی را حمایت مالی تسلیحاتی و اطلاعاتی کردید که فقط علیه آمریکا بجنگند در صورتی که ذاتی دشمن ایران بودند و هستند و حد و مرز قانون و حقوق بین الملل حالیشان نیست حالا که بعد ها قدرتمند تر شد حساب کار دستتون میاد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس