کد خبر 1372776
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۷
پنج نکته مهم سخنرانی دیشب رئیس جمهور چه بود؟

رئیس جمهور شب گذشته از اصلاحات اقتصادی دولت پرده‌برداری کرد و برخی از اقدامات دولت در یک سال گذشته را برشمرد که مهمترین آن اصلاح توزیع یارانه نقدی است.

به گزارش مشرق، شب گذشته، رئیس‌جمهور در گفتگوی زنده با سیما با ارائه گزارشی از عملکرد دولت خود به برخی اقدامات اقتصادی اشاره کرد که با توجه به آثار و نتایج تصمیم سازی ها برای حل مشکلات عدیده اقتصادی کشور بویژه در زمینه تخصیص ارز یارانه‌ای و کنترل تورم بسیار جالب توجه است.

بیشتر بخوانید:

رئیسی در پنجمین گفتگوی زنده تلویزیونی؛نگران ذخایر کالاهای اساسی نیستیم/ نان، دارو و بنزین گران نمی‌شود

ابراهیم رئیسی در این گفت‌وگو با بیان اینکه ذخایر ارزی کشور و کالاهای اساسی در آغاز به کار دولت از مسائل نگران‌کننده پیش روی کابینه وی بوده است، گفت: «بعد از مدتی اعلام کردم که آن نگرانی رفع شده است و مردم‌مان بدانند که ما دیگر نگران ذخایر کالاهای اساسی در کشور نیستیم.»

پنج مورد از اقدامات و سیاست‌های مهم اقتصادی دولت سیزدهم که رئیس جمهور در سخنرانی دیشب خود به آن اشاره کرد از این قرار است؛

۱) بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول، کسری بودجه مهار شد

«ما بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول تلاش کردیم کسری بودجه را مهار کنیم آن هم از طریق کسب درآمدهایی که دولت می‌توانست داشته باشد. بنابراین این کسری جبران شد و در این زمینه مدیریت مناسبی صورت گرفت.»

موضوع کسری بودجه در سال ۱۴۰۰ یکی از دغدغه‌های اصلی دولت در ساماندهی امور اقتصادی کشور بود به طوری که بیش از دو سال تحت تأثیر دوگانه تحریم- کرونا با چالش‌های اساسی رو به رو بود. مهمترین موضوع در کسری بودجه جبران آن از راه‌های غیر تورمی است. سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور پیشتر در جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرده بو: دولت سیزدهم وارث بدهی‌های زیادی به بانک مرکزی، بانک‌ها، تأمین اجتماعی و صندوق توسعه ملی است که نتیجه وجود یک نظام بودجه نویسی اشتباه است و نباید این رویه ادامه پیدا کند.

به ساده‌ترین زبان «تراز عملیاتی بودجه» یعنی درآمدهای غیر نفتی منهای هزینه‌های جاری؛ یعنی خارج از فروش نفت و درآمدهای نفتی آیا دخل و خرج دولت‌ها همخوانی دارد یا نه؟ اگر هزینه‌های جاری دولت بیش از درآمدهای غیر نفتی و یا پایدار آن (مالیات، درآمدهای گمرکی و…) باشد تراز عملیاتی منفی و اگر کمتر باشد تراز عملیاتی مثبت می‌شود.

خودداری از چاپ پول تنها یکی از اقدامات مثبت جهت کنترل نقدینگی و تورم است. دولت در زمینه اصلاح و نظارت بر نظام بانکی کشور نیز گام‌هایی اساسی برداشت. طبق دیدگاه کارشناسان اقتصادی کنترل رشد نقدینگی و کاهش حجم آن نیازمند در پیش گرفتن سه راه حل اساسی است؛ نخست اینکه بانک مرکزی می‌تواند یک سری محدودیت‌ها بر رشد ترازنامه بانک‌ها اعمال کند. دومین اقدام به نظارت شدید بر بانک‌ها به منظور ممانعت از ورود در فعالیت‌های سفته‌بازانه توسط شرکت‌های زیرمجموعه و سایر اشخاص مرتبط باز می‌گردد. بانک‌ها به‌جای تأمین سرمایه مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی و کمک به تولید، به دلایلی به منظور جبران بدهی‌ها یا پرداخت سود سپرده‌گذاران خود وارد بازارهای مختلف مانند ارز، سکه و مسکن می‌شوند. این امر نوسان‌های شدید و نابسامانی‌های قابل توجهی را در بازارهای مذکور موجب می‌شود.

کنترل اعطای تسهیلات کلان توسط مقام ناظر نیز سومین راهکار به شمار می‌رود. در برخی موارد بانک‌ها به افراد و نهادهای خاصی تسهیلات کلانی اعطا می‌کنند که در تولید سرمایه‌گذاری نکرده و اشتغالی ایجاد نمی‌کنند.

به‌طور کلی، کنترل نقدینگی و هدایت آن در مسیر درست، بستگی به سیاستگذاری دولت در حوزه بانکداری دارد. می‌توان گفت در این مورد همه چیز از بانک‌ها شروع می‌شود. اما اگر بانک‌ها نتوانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند، جریان نقدینگی به سمت بنگاه‌ها دچار اختلال می‌شود. به همین خاطر است که دولت سیزدهم نوک پیکان سیاستگذاری در حوزه نقدینگی و تولید را به سمت بانک‌ها هدف گرفته است.

۲) ارز ترجیحی تهدید کننده تولید

«ارز ترجیحی هم تولید را تهدید می‌کند و هم باعث کاهش بهره‌وری می‌شود.»

تأمین کالاهای اساسی مردم و تثبیت قیمت آن‌ها در نوسان نرخ ارز، سبب شد دولت دوازدهم، ۲۰ فروردین سال ۹۷، نرخ ارز تخصیص یافته به واردات کالاها را ۴,۲۰۰ تومان اعلام کند. مهم‌ترین هدف از این اقدام تثبیت قیمت کالاهای اساسی بود اما آچه در عمل اتفاق افتاد با هدف تعیین شده فرسنگ‌ها فاصله داشت و امروز پس از ۴ سال از تصویب این قانون، دهک‌های پایین جامعه نه تنها از مزایای آن بهره‌مند نیستند بلکه به دلیل رانت ایجاد شده از تخصیص این ارز، بیشترین بهره به دهک‌های بالا و به نفع سرمایه‌داران بوده است.

تبعات منفی و دامنه خسارات گسترده این نوع تخصیص یارانه، شک و شبهه‌ای در اشتباه بودن آن برای وزرای دولت، نمایندگان مجلس، تحلیلگران اقتصادی و حتی سیاسی منصف باقی مخالف نگذاشته است. گرچه درباره بیراهه بودن این مسیر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، بارها هشدارها داده شده بود اما غلفت و انفعال پیشین سبب شد که دولت سیزدهم در یکی از دشوارترین برهه‌های کشور، تصمیم به اصلاح این ریل اشتباه بگیرد.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند ارز ترجیحی به جای انکه بتواند به کمک تولیدکننده‌ها به خصوص در بخش کشاورزی بیاید مانع از رشد تولید و حرکت به سمت خودکفایی شده بود که براین اساس یکی از اقدامات مثبت تولید در جهت حرکت به سمت خودکفایی و رونق تولید در بخش کشاورزی حذف ارز ترجیحی است.

دولت با این تصمیم به جای اعطای ارز ترجیحی به دلالان یارانه آن را به بخش مصرف کننده داد تا ضمن رعایت عدالت تولیدکننده نیز بتواند به راحتی در مسیر خودکفایی و افزایش تولید محصولات کشاورزی گام بردارد.

دولت ابراهیم رئیسی که در خرداد سال قبل اصلی ترین وعده‌های انتخاباتی خود را اصلاح و توزیع عادلانه یارانه به عموم مردم اعلام کرده بود هم اکنون در حالی به یکی از اصلی ترین وعده‌های خود یعنی حذف ارز ترجیحی جامه عمل پوشانده که با یک گام فراتر از هر اقدامی، پرداخت یارانه حاصل از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی از جمله گندم را به دهک‌های درامدی جامعه آغاز کرده است. اقدامی که در واقع باز توزیع عادلانه و نه حذف آن برای سفره معیشت مردم است.
اقدام دولت سیزدهم برای اصلاح زنجیره پرداخت ارز ترجیحی در راستای گام اساسی برای حذف رانت و فسادها و تبعیض‌هایی است که بواسطه تخصیص ارز به واردکننده پدید می‌آمد که به این ترتیب با اصلاح زنجیره تخصیص ارز ترجیحی؛ بطور مستقیم به مصرف‌کننده پرداخت می‌شود.

۳) حذف ارز نه، اصلاح ارز

«واژه حذف ارز ترجیحی باید اصلاح شود. این اقدام در واقع نوعی توزیع عادلانه یارانه است نه حذف؛ یعنی همین مبلغ از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره منتقل می‌شود که به نفع مصرف‌کننده است.»

یکی از موارد مهمی که شب گذشته رئیس جمهور به درستی به آن اشاره کرد موضوع اصلاح نرخ ارز است از این جهت که دیگر شاهد فساد چند نرخی بودن ارز در اقتصاد نخواهیم بود و فقط یک نرخ ارز وجود دارد که آن‌هم نرخ نیمایی است.

کارشناسان اقتصادی بارها در این زمینه اعلام کرده‌اند نوسانات ارزی تأثیرات نامطلوبی بر عملکرد متغیرهای اقتصادی و کلیت ثبات اقتصاد کشور برجای گذاشته است. انواع نرخ ارز مانند نیما، آزاد، ۴۲۰۰ تومانی و برخی از انواع دیگر را فقط در اقتصاد ایران می‌توان شاهد بود. واقعیت مطلب این است که قیمت واقعی ارز را بازار تعیین می‌کند و هر قیمتی که از آن فاصله داشته باشد به طور حتم با یک بستر فساد و رانت همراه می‌شود، همچنانکه در تمام سنوات گذشته شاهد بودیم هراندازه قیمت ارز دولتی فاصله بیشتری با قیمت ارز آزاد یا بازار داشته باشد، علیرغم نظارت و کنترل‌های شدید در واردات و صادرات و حتی در موضوعات مختلف مانند همین نهاده‌هایی که با ارز ۴,۲۰۰ تومان وارد می‌شد به خصوص از سال ۹۷ به این سمت، فساد به دنبال داشت. دلیل اصلی تمام مسائلی که براقتصاد ایران ایجاد شده، همین فاصله بین قیمت واقعی ارز و قیمت دولتی است. بسیار ساده است وقتی این اتفاق روی دهد بر میزان رانت افزوده می‌شود و مشکلات بیشتری برای اقتصاد کشور به تولید در می‌آید.

۴) افزایش مبلغ یارانه

«طبق نتیجه کارشناسی سازمان برنامه و بودجه، بنا بر میزان مصرف سرانه کالاهای اساسی، پیشنهاد شد برای همه دهک‌های ده‌گانه تقسیم‌بندی صورت گرفته شود که به موجب آن برای سه دهک اول به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک‌های چهارم به بعد هر نفر ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شود.»

یکی از اقدامات صحیحی که دولت انجام داد همین افزایش مبلغ یارانه از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۴۰۰ هزار تومان است. وقتی یارانه ۴۵ هزار تومانی در سال ۸۸ به حساب مردم واریز شد ارزش آن قابل مقایسه با امروز نیست تاجایی که رئیس جمهور پیشتر در یک سخنرانی گفته بود ارز این یارانه هم اکنون فقط ۷ هزار تومان است.

نکته حائز اهمیت در این است که علی رغم صحبت‌های مغرضانه برخی از سیاسیون پرداخت یارانه نقدی می‌تواند به کاهش فاصله طبقاتی کمک شایانی کند و حتی این سیاست با نام UBL یا همان درآمد پایه همگانی در جهان شناخته شده و در کشورهای پیشرفته اقتصادی نیز اجرا می‌شود. و هرگز با نام گداپروری از آن یاد نخواهد شد.

باید تاکید کرد این اقدام دولت از این جهت که این یارانه هم اکنون در حساب سرپرست خانوار واریز شده و در مقابل دیدگاه مردم قرار گرفته جای تقدیر دارد و می‌تواند از اثرات سو اخبار کذب که این روزها در زمینه افزایش قیمت‌ها منتشر می‌شود بکاهد.

نکته قابل توجه در این بخش این است که دولت در اقدامی کاملاً عادلانه یارانه نقدی را بر حسب حضور سرپرستان خانوار در دهک‌های مختلف تنظیم کرده است که این کار می‌تواند به کاهش فاصله طبقاتی کمک شایانی کند.

۵) کالابرگ بهتر از یارانه نقدی

«این حمایت (افزایش یارانه نقدی) به عنوان کمکِ معیشتی یک تا دو ماهه خواهد بود تا زیرساخت‌های فنی برای کالابرگ‌های الکترونیک آماده شود و هر زمان کالابرگ الکترونیک آماده شد، تناسب این میزان کمک معیشتی با مردم در میان گذاشته خواهد شد.»

در سال گذشته دولت تصمیم داشت تا از کالابرگ الکترونیکی به منظور خرید کالاهای اساسی استفاده کند این اقدامی است که قطعاً اثرش از اعطای یارانه نقدی بیشتر است. در کالابرگ الکترونیکی باتوجه به اینکه کالاها مشخص هستند بنابراین این مبالغ نقدی که ممکن است در بخشهای دیگر اقتصاد هزینه شود در کالابرگ شاهد این اتفاق نخواهیم بود.

در رسانه‌های معاند دیده شده که نسبت به اعطای کوپن انتقادهای جدی وارد کرده‌اند اما مسئله اینجا است که سیاست اعطای کوپن و کالابرگ در شرایط جنگ اقتصادی کارایی دارد و می‌تواند به اقشار آسیب پذیر جامعه که از مصرف کالاهای اساسی محروم هستند کمک کند.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 65
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • رضا IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    6 40
    نکته مهم این است مهم قهرمانی آبی ها است.
    • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      6 0
      چی میگی؟
    • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      16 9
      بااعث خوشحالی و امید به آینده است که آقای رییسی در گیر حاشیه نشده و مستقیم رفته سراغ دردهای اصلی فقط زمان میبرد که کارهای ایشان آثارش در جامعه و اقتصاد نمایان شود و لی بانیان وضع موجود که خوب میدانند چه اتفاقی در شرف وقوع است برای زنده ماندن خود در سپهر سیاسی شروع کرده اند به نا امیدی مردم چرا که اگر ایشان موفق شود تا سالیان سال از شر بانیان وضع موجود در امانیم. خدایا کمکش کن
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      6 3
      هزاران درود و سلام بر سیدابراهیم عاشقتم به مولا
    • حمید IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      2 0
      چه ربطی داشت؟؟ قرصهاتو سر وقت بخور
    • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      0 2
      برا اکثر افراد یارانه بگیر هیچی پرداخت نشده و یارانه 45 تومنی هم قطع شده از جملهمن.
    • IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      0 1
      هدف از حذف یارانه عدم استفاده بیشتر ثروتمندان با داشتن چند خودرو از یارانه بود که کاملا درسته. ولی پرداخت مساوی یارانه هم حق کلیه ایرانی ها و سهم هر ایرانی از نفت این سرزمینه.
    • IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      1 0
      مهم هم قهرمانی آبی هاست هم افزایش یارانه نقدی از 45 تومن یه 400 تومن . حالا حسن لنگی خوب بود که هم مردمو از نظر اقتصادی به خاک سیاه نشوند و هم جامهای اسنپی و قلابی به لنگ میداد؟
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    11 18
    ابروی خود را می بری و مردم را به زحمت می اندازی . اگر متحجرین متوجه شوند باز خوب است. اما برای روشن شدن متحجرین . اکنون زمان خوبی برای روشنگری از خرافات است
  • IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    14 9
    بورس ریخت
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    20 34
    پرداخت یارانه به تمام مردم اعم از فقیر و غنی حق مردم است و حذف ده درصد مردم خلاف روش حکومتی
    • IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      27 12
      شما نگران آن ده درصد نباش ،آنها میلیون ها برابر افراد عادی از یارانه ها و رانتها استفاده کرده و میکنند
    • سعید IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      19 10
      فقط ی احمق میتونه به کسی که پولش از پارو بالا میره یارانه بده.
    • 110 IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      16 1
      یارانه که نه( در امد کشور )حق همه مردم است ثروتمندان باید مالیات بیشتری بدهند
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 11
    ۳۰۰ واریز نشده مثال ما سه نفر هستیم ۸۶۵ هزار ریخته اند در ضمن کمک معیشتی که قبلا واریز می شد را هم نداده اند
    • ۴۰۳۰ IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      6 0
      ۳۵ تومن برای اون یک میلیون وامی که توی کرونا داده بودند کم کردن.
  • حسین IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    14 17
    اصلاحات خوبی شروع شده اما بهتر بود زود تر از اینها شروع میشد.
    • ............. IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      0 1
      کو اصلاحات
  • ناشناس IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    21 10
    اینهاهمه بازی است وبازیچه؟!!!
  • حسین IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    18 1
    جو جامعه برا گرونی خیلی مناسبه .یه عده چپاولگر نقشه میریزن برا پول مردم با گرون کردن همه چیز از اهن تا دلار با اینکه ارز ترجیحی برا چند قلم کالا. مصرفی بوده .مردمم خیلی ساده نق میزنن دولت عرضه نداشت انگار نه انگار مقصر یکی دیگس .دولت به صورت کلی از بقیه عملکرد بهتری داشته.
  • علی IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    15 23
    درود بر رییسی
    • s GB ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      13 8
      بازم چشمت افتاد به سیصد هزار تومان
    • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      3 2
      هزاران درود بر رییسی نازنین
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    20 8
    تا زمانی که دولت نقشه و تصورش این است که کسر بودجه و استقراض بانکی خود را با اجحاف و ظلم و از جیب مردم تهیه کند نه تنها حتی به اندازه دولت های گذشته نه تنها گره ای از مشگلات مردم باز نکرده بلکه گره دیگری بر سفره مردم زده و همه هستی مردم را میگیرد سپس با نگاه یک مفلوک زده بدبخت و با منت تکه نانی جلوی شان میاندازد!!
    • ناشناس IR ۱۷:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      1 1
      دقیقا حق مطلب گفته شد!
  • فرهاد IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    13 8
    یک نکته مهم هست، و اونهم اینه که اوضاعمون خیلی خرابه و همین سر سوزن روزهای خوشی هم اگر بود تموم شده..البته برای قشر زحمتکش و پشتیبان دولت وگرنه بقیه ککشونم نمیگزه
    • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      3 3
      چی میگی؟ رانتخواری ؟
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    18 24
    دعای هر شب ما برای این سید بزرگوار است خدا قوت
  • محمد IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 4
    درود
  • IR ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 3
    این درآمدهای دولت که گفتید کسری بودجه را از آن تامین کردید امسال تمام میشود سال آینده چکار میکنید.
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 0
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. اگر این واحد جدید معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف شود، در این لحظه معادل ۱۷۶۰ تومان (۱۷۶۰۰ ریال) بوده، و یک دلار آمریکا نیز در همین لحظه، تقریباً معادل ۱۶ واحد جدید پول ملی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره براساس تعریف قانونی، هزار واحد جدید پول ملی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل واحد جدید تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های این واحد، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به این پول همیشه ثابت است، و قیمت ارز به این پول نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.
  • IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    7 5
    درود بر رییسی خداقوت
  • IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 2
    ولی عدالت واقعی اینه که برای تمامی افراد جامعه یارانه و کالا برگ الکترونیک در نظر گرفته بشه تکلیف امثال مردمی که به هر دلیلی از لیست یارانه بگیران حذف شدن چیست اصلا حرف فقیر و غنی نیست اصلاح روشها از اصلاح پرداختها مهمتر هست
    • IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
      0 0
      عدالت یعنی هر چیزی رو جای خودش قرار دادن،عدالت یعنی به کسی که بیشتر نیاز به کمک داره بیشتر کمک کنی،عدالت به معنی تقسیم مساوی نیست.دهک دهم دهک برخورداری هستند اما همین دهک هم یارانه نان و دارو شون مثل همه هست
  • خلیل IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    5 5
    بسیارعالی.
    • مسعود ES ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      4 4
      درود برشما
  • ایرانی IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    6 4
    بخدا قسم ما دلمون خوشه که داریم زندگی می کنیم این چه زندگی هست
  • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    4 6
    آقا رفتیم عابر بانک،دیدیم یارانه مان واریز شده،آفرین دستتان درد نکنه،مملکت یک آرامشی گرفت ازاینکه تاحدودی حق وبیت المال مردم رامیدهید وچون قبلا یارانه ها به کالا دادمیشد وامثال جهانگیریها ارز ویارانه ها راغارت میکردنند وبازهم کالاهای اساسی گران،بی کیفیت وقاچاق میشد،دستشان کوتاه شدوحالاکالاها ارزان با کیفیت خواهدشد- ومردم هرکالایی که ارزانتر وبا کیفیتتر باشد تهیه میکنند
    • IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      0 1
      مثل اینکه جناب عالی خوابی یا خودت را زدی به خواب صبر کن تا ببینی این یارانه یک چهارم آن گرانی را نمی‌تواند پوشش دهد
  • US ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 3
    کوپن (کالابرگ) یعنی دو نرخی شدن کالاهای اساسی و این یعنی ادامه ی رانت و فساد و قاچاق موجود به شکلی دیگر. آزموده را آزمودن خطاست.....
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 3
    بعد از ۱۶ سال فهمیدن جراحی قبلی اشتباه بوده!!!!
    • علی IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      5 2
      ۱۶ سال نه ، از زمانی که دلار جهانگیری شروع شد ، رانت و دست اندازی به مال مردم هم شروع شد....
  • جلال IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    4 4
    بی شک پرداخت چنین یارانه ایی در درازمدت مفید نخواهد بود وباعث میشه قدرت خرید مردم به شدت کاهش کنه تاجایی که خرید مثلا یک جاروبرقی عین این خواهدبود که خودرو خریداری بشه و تصمیم گیری برای مردم بسیار سخت خواهد شد
  • محمد IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    5 3
    راه به جایی نمیبری .با ای کار موج گرانیها دوباره بیشتر خواهد شد .
  • مسعدو ES ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    4 1
    بازنشستگان تامین اجتماعی که یارانه نمی‌گیرند بیشتر مزه شیرین عدالت را چشیدند
  • مسعود ES ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    5 2
    واقعا مزه عدالت واقعی را چشیدیم!!؟
  • GB ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    3 2
    پول دادن به فقیر مشکل اون رو بیشتر میکنه. فکر میکنید پول نقد به دست فقیر دادن کجا میره؟ آدم فقیر شغل میخواد نه پول.
    • IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      2 2
      حرف نزن مفت خور سوختی ارز 4200 حذف شده
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    4 3
    احسنت به رییسی. مبارزه با رانت و فساد خواست مردمه.
    • عبدالهی IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      2 1
      دولت از هر گسی بهتر می داند که چطور ارزش پول ملی بالا ببردو نرخ ها را تثبیت کند.اشتغال ایجاد کند تورم را مهار کند مسکن را سامان دهدو...اظهار نظر من و...پشمه.
  • موسوی IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    1 2
    درود بر سید ظلم ستیز وعدالتخواه
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    1 1
    اقای ریسی یارانه من قطع شده بازنشسته هستم چکارکنم
  • مسعود IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 2
    گداپروری . آفرین
  • داود IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    1 3
    2،3 سال دیگه تورم چند برابر میشه و این به اصطلاح یارانه میشه هیچ
  • IR ۱۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    1 1
    چرا بورس نگفت از روی کار امدن رییسی ۸۰ درصد دیگر ریزش داشت مگر نگفت بورس را درست می کنیم
  • IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 1
    یه عده عمدا میخوان مردم رو ناامید کنن چون سودشون از رانتخواریها به خطر افتاده
  • IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 2
    درود خدا بر این سید بزرگوار . همه دستگاه های دولتی و اطلاعاتی و .. بدون هیچ اغماض و سیاسی کاری باید با محتکران و گران فروشان و مفسدان که به آقای رئیسی خیانت میکنند با قاطعیت برخورد کنند تا زحمات ایشان بی نتیجه نمانه .
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 3
    بهت افتخار میکنم سید . بخاطر صداقتت و فساد ستیزی که داری . دست حق همراهت .
  • IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 2
    آقای رئیس جمهور به نوبه خودم به خاطر تلاشهای خستگی ناپذیرت ازت تشکر میکنم و از خدا میخوام سعادت دنیا و آخرت را نصیبت کنه . لعنت خدا بر کسانی که با احتکار و قاچاق و گرانفروشی و .. به این مرد شریف خیانت میکنند
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 0
    محاکمه جهانگیری پینوکیو وحسن بی غیرت کی انجام میشه
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 0
    درود
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    2 1
    الان که قیمت ها داره جهانی میشه، ممکنه حقوق ها هم جهانی محاسبه بشه؟
  • امیر IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    1 2
    اقای رییسی شما اطلاع دارید که قیمتها برای همه بالا میره ولی شما تبعض قایل میشوید به یه عده یارانه میدهید ویه عده هیچی چر ا؟؟؟؟
  • شهاب IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    0 0
    به خدا صبح وقتی پیامک واریز مبلغ رک دیدم و نوشته فعلا قابل برداشت نیست گفتم یا پیغمیر ، خدا رحممون کنه چه نقشه ای کشیدن دوباره !
  • سید حسن IR ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
    0 0
    وقتی رسانه های معاند از کوپن حمایت نکنند پس طرح ایجاد کوپن الکترونیکی بسیار کار آمد خواهد بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس