به گزارش مشرق، سیسیلا روز مشاور اقتصادی بایدن روز سه شنبه به وقت محلی افزود: دلیل قیمت بالای بنزین در آمریکا به حمله روسیه به اوکراین مربوط است و کاهش این قیمت ها به پوتین بستگی دارد.
مشاور اقتصادی کاخ سفید گفت: ما امیدواریم این قیمت ها به زودی کاهش یابند. این امر کمی به پوتین بستگی دارد اما رئیس جمهوری آمریکا متمرکز بر رسیدگی به این مسایل است.
وی همچنین اعلام کرد که احتمال لغو یک روزه مالیات بر بنزین به صورت ملی یکی از گزینه ها برای کاهش قیمت ها است.
وی تاکید کرد رئیس جمهوری آمریکا با همه این مسایل آشنا است و می خواهد تمام تمهیدات را به کار گیرد اما به حمایت نمایندگان کنگره نیاز دارد.
وی افزود: او نمی تواند همه کارها را یکجانبه انجام دهد بنابراین باید با همکاران خود در کنگره همکاری کند تا بتواند یک تغییر معنا دار ایجاد کند.
در یک سال گذشته هزینه نیازهای ضروری در آمریکا بر مصرف کنندگان آمریکایی فشار آورده و حتی افزایش درآمدها را خنثی کرده است و این امر در پی وقوع جنگ اوکراین، شدت یافته است.
وزارت کار ایالات متحده آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که نرخ تورم در این کشور در یک سال گذشته ۸.۵ درصد افزایش یافت که این بالاترین افزایش تورم در امریکا در ۴۰ سال گذشته است.
گزارش دولت آمریکا همچنین نشان می دهد که تورم در ماه های فوریه تا مارس ۱.۲ درصد افزایش یافته است در حالی که این تورم در ماه های ژانویه تا فوریه ۰.۸ درصد افزایش داشته است.
برای نخستین بار نرخ تورم در آمریکا شامل افزایش قیمت بنزین در این کشور میشود که پس از وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه روند افزایشی را از خود نشان داده است.
بر اساس گزارش انجمن خودرو آمریکا، میانگین قیمت هر گالن(حدود ۳.۸ لیتر) بنزین در آمریکا ۴.۱۰ دلار است که نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است. اگرچه قیمت سوخت در آمریکا در چند هفته گذشته کاهش یافته است.
افزایش قیمت انرژی منجر به افزایش هزینه های حمل و نقل کالاها و قطعات در سراسر آمریکا شده است که به نوبه خود به رشد قیمت ها برای مصرف کنندگان کمک کرده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، قیمتها بر اثر جنگ اوکراین بالا رفته است. در این میان قیمت نفت با افزایش بیش از ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته و قیمت گاز طبیعی با افزایش ۵۰ درصدی در مقایسه با چندین ماه گذشته رو به رو شده است. قیمت کودهای کشاورزی نیز ۲ برابر قبل شده است. تورم در حال افزایش بوده و خریداری انرژی، روندی فرسایشی پیدا کرده و پیشرفت و توسعه متوقف شده است.
دادههای گردآوریشده توسط موسسه بینالمللی تحقیقات سیاستگذاری غذا (IFPRI) نشان می دهد که قیمتهای کودهای NPK (شامل سه عنصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم) در ماه ژانویه (دی- بهمن ۱۴۰۰) ۱۲۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و از ابتدای سال جاری میلادی تا ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰- فروردین ۱۴۰۱) ۱۷ درصد دیگر بالا رفته است.
به نوشته تارنمای آمریکایی- اسرائیلی آکسیوس، اعمال ممنوعیت احتمالی از سوی اروپایی ها برای واردات گاز روسیه که مولفه حیاتی در تولید برخی کودها است، می تواند وضعیت را بدتر کند.
«سواین توره هولستر» مدیرعامل نروژی شرکت سازنده کودهای شیمیایی "یارا اینترنشنال" در سمیناری که هفته گذشته توسط IFPRI برگزار شد، گفت: "ما در حال حاضر در وضعیت وخیمی قرار داریم. "
شبکه خبری بلومبرگ نیز در گزارشی نوشت: اگر کشاورزان کود کمتری مصرف کنند، نمیتوانند به همان اندازه محصول تولید نمایند و این باعث ایجاد نگرانی نسبت به "سوء تغذیه، ناآرامی سیاسی و در نهایت تلفات جانی انسانها" میشود.
قیمتهای این مواد خام در سال ۲۰۲۱ بر اثر عواملی چون طوفان آیدا در ایالات متحده، افزایش تقاضا پس از همهگیری کرونا، مشکلات زنجیره تامین و افزایش قیمت گاز طبیعی در حال افزایش بود.
روسیه و بلاروس سهم بسزایی را در تولید کود در جهان دارند. در سال ۲۰۲۰، روسیه ۱۴ درصد اوره (یک نوع کود نیتروژن) و بلاروس ۴۱ درصد پتاس (یک نوع کود پتاسیم) جهان را تامین کردند.