به گزارش مشرق، هاشم حمیدی با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر اصلاح نظام یارانهها اظهار داشت: عمده کارشناسان اقتصادی در حال بحث حول محورهای خاصی هستند و بحث پیرامون یکی از مهمترین آسیبهای ارز ۴۲۰۰ تومانی مغفول مانده است.
این کارشناس اقتصادی در بیان آسیب بزرگ ارز ۴۲۰۰ تومانی به ساختار اقتصادی کشور به ویژه در بخش تولیدات کشاورزی کفت: این ارز به واسطه ایجاد قیمت غیرواقعی برای محصولات کشاورزی زمینه کاهش جدی تولیدات را به وجود آورد.
وی ادامه داد: برای مثال در بحث دانههای روغنی علی رغم اینکه ما شاهد برنامهریزی دولت برای افزایش ظرفیت این کشت در کشور بودیم، اما به واسطه ارز ۴۲۰۰ تومانی اعطا شده به روغن عملا تولید کشور متوقف شده بود.
*جهش تولیدات کشاورزی با اصلاح نظام یارانهها
حمیدی با اشاره به یکی از مزیتهای مهم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کشور گفت: در شرایطی که اجرای این سیاست توسط دولت با موفقیت انجام پذیرد و پارامترهایی نظیر نرخ ارز کنترل شود، جهش در تولیدات کشاورزی به واسطه ایجاد انگیزه برای کشاورزان بسیار محتمل است.
این کارشناس اقتصادی در بیان مزایا جهش ایجاد شده تاکید کرد: این جهش میتواند زمینه افزایش عرضه را مهیا کرده و در میان مدت منتهی به کنترل و حتی کاهش قیمت محصولات وابسته به محصولات کشاورزی بینجامد.