کد خبر 1374509
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۱:۴۴
افزایش توزیع روغن از روزهای آینده/ کمبودی در کالاهای اساسی نداریم

همزمان با اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها و واریز یارانه کمک‌معیشتی برای مردم، تأمین کالاهای مورد نیاز با قوت ادامه دارد و وزرا و شخص رئیس‌جمهور نیز با حضور میدانی، بر اوضاع نظارت دارند.

به گزارش مشرق، کیهان نوشت: طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها که هفته گذشته با واریز معادل دو ماه یارانه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب ۷۲ میلیون ایرانی وارد مرحله اجرا شد، روز پنجشنبه با دو اتفاق یعنی آزادسازی یارانه‌های ماه نخست و اعلام نرخ‌های جدید ۹ قلم کالای اساسی عملیاتی شد.

بر اساس قیمت‌های جدید کالاهای اساسی پس از اصلاح ارز ترجیحی، قیمت هر کیلوگرم مرغ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان، تخم‌مرغ به ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان (شانه ۲ کیلوگرمی حدود ۸۰ هزار تومان)، روغن مایع آفتاب‌گردان ۸۱۰ گرمی پخت و پز ۶۳۰ هزار ریال و قیمت مصرف‌کننده روغن مایع ۸۱۰ گرمی سرخ‌کردنی ۶۲۰ هزار ریال، قیمت شیرنایلونی ۹۰۰ گرمی ۱.۵ درصد چربی ۱۵۰۰۰۰ ریال، شیر بطری یک لیتری ۱.۵ درصد چربی ۱۸۰۰۰۰ ریال، ماست ۲.۵ کیلویی ۱.۵ درصد چربی ۴۹۸۰۰۰ ریال، پنیر  uf۴۰۰ گرمی نسبتاً چرب ۳۷۵,۰۰۰ ریال، افزایش می‌یابد.

خبرگزاری فارس در این باره از افزایش قدرت خرید اغلب خانوارها با یارانه های جدید خبر داد و نوشت: «با توجه به این قیمت‌ها و مقایسه آن با نرخ‌های قبل کالاهای اساسی و با لحاظ افزایش جدی یارانه جدید که به حساب خانوارها واریز شده است، محاسبات نشان می‌دهد که دهک‌های کم‌درآمد و متوسط جامعه شهری کشور با بهبود قدرت خرید مواجه خواهند شد. بر همین اساس، قدرت واقعی خرید سه دهک کم‌درآمد۸۰۰ هزار تومان و ۴ دهک متوسط ۲۲۷ هزار تومان بیشتر می‌شود. همچنین قدرت خرید دهک اول شهری با وجود قیمت‌های جدید کالاهای اساسی، بیش از ۹۰۰ هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد.»

البته شایان ذکر است که این مقایسه تغییرات قدرت خرید مربوط به همین سبد کالایی است که ارز ترجیحی آن اصلاح شده، وگرنه با لحاظ کردن افزایش قیمت سایر کالاهای مشتق شده از این کالاها، وضعیت قدرت خرید تغییر خواهد کرد. 

تدابیر دولت

روز پنجشنبه همزمان با اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها، در برخی از فروشگاه‌های سطح کشور صف‌هایی برای خرید اقلامی همچون روغن و مرغ شکل گرفت. اما به گفته مسئولان، علت اصلی صف‌ها، فروش این اقلام به نرخ‌های قبلی بود که با عرضه این کالاها با نرخ‌های جدید و از سوی دیگر امکان‌پذیری برداشت یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومانی مربوط به یک ماه آتی، این مشکل برطرف خواهد شد. آمارها و اظهارات مسئولان هم نشان می‌دهد مشکلی از بابت تأمین این کالاها وجود ندارد.

در جلسه ستاد تنظیم بازار که روز پنجشنبه در دو نوبت صبح و عصر به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، بر لزوم فراوانی کالاهای اساسی در بازار و تامین و توزیع مناسب اقلام مورد نیاز مردم تاکید و مقرر شد تمهیدات لازم برای توزیع گسترده اقلام مختلف نظیر مرغ، تخم‌مرغ و روغن اندیشیده شود. در این جلسه همچنین مقرر شد ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار افزایش پیدا کند و در نوبت عصر روز جمعه نیز فعال باشند تا مردم دغدغه‌ای برای خرید و تامین نیازهای خانوار نداشته باشند.

همچنین مقرر شد بدون مجوز سازمان حمایت و بدون تایید ستاد تنظیم بازار هیچ افزایش قیمتی در بازار اتفاق نیفتد و بازرسی‌ها و نظارت‌ها در سطح بازار برای جلوگیری از گرانفروشی تشدید شود.

فراوانی تولید روغن

در بین اقلام اساسی، وضعیت مرغ و روغن در این روزها مورد توجه ویژه دولتمردان قرار گرفت. روز پنجشنبه وزیر جهاد کشاورزی بازدید میدانی از یک واحد تولیدی روغن خوراکی در شهرری را در دستور کار قرار داد و وزیر صمت هم به تلویزیون آمد و درباره آخرین اقدامات صورت گرفته گزارش داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: کمبودی در موجودی کالا در کشور نداریم.

فاطمی‌امین با بیان این‌که روزانه نزدیک چهار هزار تن مصرف روغن در کشور است، افزود: پنج‌شنبه چهارهزار تن، جمعه در روز تعطیل ۳۵۰۰ تن تولید می‌شود و روز شنبه نیز پنج هزار تن تولید می‌شود.

وی در عین حال گریزی هم به ماجرای احتکار کالا زد و خبر داد: در یکی از استان‌های شمالی انباری با دو هزارتن روغن معادل نصف مصرف یک روز کل کشور کشف شد.

فاطمی امین با بیان این‌که همه واحدهای تولیدی الان ذخیره روغن خام دارند افزود: بنابراین ما به هیچ وجه درمورد ذخایر روغن خام و بسته‌بندی شده دچار مشکل نیستیم. چند روزی کمبود روغن و اختلال خواهیم داشت، اما به سرعت برطرف خواهد شد.

ذخیره ۲۰ هزار تن مرغ

وزیر صمت درباره وضعیت تأمین مرغ هم توضیح داد: مصرف مرغ تهران در روز ۱۲۰۰ تن است، روز پنجشنبه ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و ۴۰۰ تن هم مرغ منجمد در تهران عرضه شد. در همین رابطه وزیر جهاد کشاورزی نیز با تأکید بر این‌که هیچ مشکلی در تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز وجود ندارد، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام کشور تنها در اردیبهشت ماه ۲۰ هزار تن مرغ مازاد خریداری کرده و در انبارها ذخیره کرده است.

ساداتی‌نژاد افزود: علاوه بر آن، ۱۳۰ میلیون جوجه‌ریزی در ماه‌های اسفند و همین میزان در فروردین انجام شده و در اردیبهشت نیز سقف جوجه‌ریزی همین میزان خواهد بود. بنابراین، نیاز کشور برای این کالای اساسی کاملا تأمین است.

نظارت میدانی رئیس‌جمهور؛ رئیسی صبح جمعه در میان مردم 

یکی از مشکلاتی که در اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها وجود دارد، سوءاستفاده برخی تولیدکنندگان و واحدهای عرضه از شلوغی این روزها برای افزایش غیرقانونی قیمت سایر کالاها است که نیاز به نظارت میدانی و برخورد با متخلفان را دوچندان می‌کند.

شخص رئیس‌جمهور به عنوان نفر اول دولت سیزدهم همچون گذشته پای کار این موضوع است. سیدابراهیم رئیسی صبح جمعه دفتر کار خود را ترک کرد و با حضور در بازار میدان بهمن تهران از نزدیک در جریان وضعیت عرضه گوشت و مرغ قرار گرفت و با مردم به گفت‌وگو پرداخت و دغدغه‌های آنها را شنید او همچنین پس از بازدید از یک فروشگاه زنجیره‌ای و نظارت بر روند عرضه کالا، به جلسه ستاد تنظیم بازار رفت تا از نزدیک در جریان آخرین تصمیم‌گیری‌ها برای مدیریت بازار کالاهای اساسی باشد.

تشدید نظارت‌ها و افزایش جریمه‌ها

وزیر صمت نیز درباره نظارت بر توزیع در فروشگاه‌ها اعلام کرد که از روز یکشنبه هفته گذشته ظرفیت بازرسی در وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۰ برابر شده است. «در سراسر کشور روزی ۷۰۰ نفر بازرس داشتیم که این را به بالای هفت هزار نفر رسانده‌ایم».

فاطمی امین گفت: در یک روز نزدیک به ۹ هزار پرونده کوچک و بزرگ معادل یک ماه بازرسی، تشکیل و انجام شد.

وی افزود: روز پنجشنبه در سراسر کشور ۲۰ هزار تماس داشتیم که ۵۸ درصد آن راجع به گرانفروشی بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: سازمان تعزیرات اختیارات بسیار خوبی گرفته، هفته‌های قبل اگر کسی درج قیمت نمی‌کرد ۸۴ هزار تومان جریمه می‌شد که این جریمه هیچ بازدارندگی ندارد، آن جریمه الان به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

به گفته فاطمی‌امین، سامانه ۱۲۴ دو قسمت است یک کانال تلفنی است که ما در یکی دو ماه گذشته ارتقا داده‌ایم، تمام تماس‌ها ضبط می‌شوند و بخشی دیگر سایت ۱۲۴ است که قیمت‌ها را اعلام می‌کند.

۴۰۰ گروه بازرسی در استان تهران

از سوی دیگر معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت نظارت بر بازار، اظهار کرد: با توجه به این‌که سیاست اصلی ما جلوگیری از احتکار و عرضه بیشتر کالاست، از این رو یک طرح نظارتی ویژه با هدف نظارت بر عرضه کالاهای اساسی به ویژه روغن، ماکارونی، برنج، شکر، شوینده و محصولات سلولزی از روزهای گذشته آغاز به کار کرده است.

محمدی‌پور افزود: در این طرح ۴۰۰ گروه بازرسی در سطح استان تهران با همکاری اتحادیه‌ها، بازرسان وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی فعال هستند.

معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت استان تهران از مردم خواست اگر با احتکار و گرانفروشی مواجه شدند به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند و گفت: هم اکنون، تعداد پاسخگویان دو برابر شده و تا ساعت ۹ شب به صورت مستقیم به شکایت‌ها رسیدگی می‌شود. از ساعت ۹ شب تا شش صبح هم به صورت پیغام‌گیر ضبط و بعد پیگیری می‌شود.

گفتنی است تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان برای واردات کالاهای اساسی تصمیمی بود که دولت دوازدهم در سال ۹۷ اتخاذ کرد ولی در کنار مزیت‌های مقطعی آن، مشکلاتی برای کشور در پی داشت و علاوه بر تشکیل پرونده‌های فساد متعدد، خیر آن چندان شامل حال مردم نشد. دولت قبل به مرور تعدادی از این کالاها را از چتر ارز ترجیحی خارج کرد بدون این‌که ریالی به مردم بپردازد. حالا دیگر امکان ادامه این سیاست وجود ندارد و دولت سیزدهم طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ می‌خواهد این ساختار را به نفع مصرف‌کننده نهایی اصلاح کند.

بدون شک طرحی به این بزرگی و حساسیت مشکلاتی در اجرا خواهد داشت که با انگیزه بالای دولت قابل حل است و نظارت میدانی رئیس‌جمهور در صبح جمعه به جای عافیت‌طلبی، بزرگ‌ترین نشانه برای امیدواری به آینده است.

البته در این میان طیفی از کارشناسان و دلسوزان تلاش می‌کنند با ارائه نظرات کارشناسی دولت را در این مسیر حمایت کنند یا مانع از آسیب‌های احتمالی در آینده شوند که در زیر به آنها اشاره می‌شود.

چند توصیه برای اجرای بهتر طرح

به گزارش فارس،یک توصیه این است که اگرچه دولت می‌گوید افزایش قیمت‌ها تنها برای ۴ کالای مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات خواهد شد، باید مانع از گسترش این گرانی به سایر بخش‌ها و  بروز تورم انتظاری در جامعه شد.

توصیه بعدی این‌که ذخایر انبار کالاهای اساسی باید پر باشد نه به اندازه نیاز بلکه بسیار بیش از نیاز که کسی با احتکار نتواند بازار را به هم بزند، هر زمانی بازار عطش داشت تزریق شود که در این صورت با کاهش دادن قیمت بازار محتکران ضرر کرده و عقب‌نشینی خواهند کرد.

توصیه دیگر این‌که با توجه به این‌که طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها یک طرح ملی است لذا باید تمام ظرفیت‌های نظام برای اجرای بهتر آن پای کار بیاید و مثلا برای نظارت قوی بر بازار و مقابله با محتکران و گرانفروشان از ظرفیت‌های بسیج و سپاه بهره گرفت.

نکته دیگر این‌که به اعتقاد کارشناسان مهم‌ترین  عامل موفقیت در اصلاح یارانه‌ها کاهش وابستگی به واردات است، واردات کشاورزی که اکنون یارانه‌ها را می‌بلعد، باید کمتر شود هر چه تولید بیشتر باشد ارز کمتری صرف واردات خواهد شد.

بخش کشاورزی ۹۰ درصد در تامین دانه‌های روغنی،  ۷۰ درصد در تامین خوراک دام و طیور وابسته به واردات است که برای این دو حدود ۸ میلیارد دلار در سال صرف می‌شود. سال گذشته ۷.۵ میلیون تن گندم وارد کشور شد و پیش‌بینی شده که امسال نیز همین میزان وارد شود. لذا با برنامه‌ریزی اصولی باید به سمت کاهش این وابستگی به واردات برویم. بر اساس اعلام مسئولان جهاد کشاورزی، ظرفیت زیادی در تولید علوفه با وجود این‌که یک سوم میانگین بارش دنیا را داریم در زمین‌های دیم وجود دارد، عباس کشاورز سرپرست اسبق وزارت جهاد کشاورزی در پی اجرای این طرح مهم  بود و معتقد بود وابستگی را می‌توان تا ۵۰ درصد کاهش داد.

درباره روغن هم برنامه‌های خودکفایی وزارت جهاد کشاورزی در دهه‌های اخیر هیچ موفقیتی نداشته و عامل آن را در کنار کمبودآب برای کشت دانه‌های روغنی، واردات بی‌رویه دانه‌ها و روغن خام می‌دانند که پس از ارز ۴۲۰۰ تومانی شدت بیشتری پیدا کرده است.

اما کارشناسان بر این باورند که می‌توان با اصلاح گونه‌های مقاوم و پرتولید و اصلاح قیمت‌ها در داخل تولید را افزایش داد و وابستگی به این محصول بسیار ضروری را به حداقل رساند.

در سال‌های گذشته در دهه ۹۰ چند سالی خودکفایی گندم را تجربه کردیم و می‌توان دوباره تجربه کرد، به غیر از خشکسالی، سیاست‌های نادرست خرید تضمینی و عدم حمایت کافی از کشاورزان در تامین نهاده  در سال‌های اخیر عامل از دست رفتن این خودکفایی شده، اما می‌توان دوباره به این مهم دست یافت.

درایت و نجابت مردم‌، ناامیدی معاندان از فتنه‌انگیزی 

در روزهای اخیر و در جریان اجرای تصمیم بسیار مهم و بزرگ دولت در مردمی‌سازی یارانه‌ها دشمنان قسم‌خورده ملت ایران به همراه شبکه‌های فارسی‌زبان معاند با هجمه‌های ناجوانمردانه و اخبار دروغین سعی در ایجاد یک فضای مسموم در جامعه و توزیع بذر ناامیدی در دل مردم داشته‌اند اما اغلب مردم ضمن خویشتنداری و عدم ازدحام برای خرید کالا با معاندان همراهی نکردند و بار دیگر تلاش بدخواهان کشور در فتنه انگیزی را ناکام گذاشتند. 

قطعا همراهی و همدلی مردم نشان از اعتماد بالای آنها به دولت مردمی است و همین سرمایه اجتماعی امکان اجرای طرح‌های بزرگ به نفع مردم را فراهم می‌نماید.

این در حالی است که مردم تهران هم صبح دیروز (جمعه) در اتفاقی جالب رئیس‌جمهور را در میدان تره‌بار در میان خود دیدند که این حضور میدانی شخص رئیس‌جمهور برای نظارت بر فرآیند عملیات‌های اقتصادی دولت، بیانگر این است که تعریف رئیسی از واژه نظارت تا چه‌ اندازه دقیق و جدی است.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور هم با حضور در موسسه نیکوکاری رعد الغدیر از بخش‌های مختلف سامانه تلفنی ۶۳۶۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در این مرکز به منظور رسیدگی به شکایات و سؤالات مردمی در اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» مستقر است، بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند پاسخگویی به درخواست‌ها، شکایات و سؤالات مردم درخصوص جاماندگان دریافت یارانه در طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها و همچنین سؤالات پیرامون این طرح قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • US ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    4 0
    و منزل بس دراز
    • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      1 6
      همانند زبان غربگدایان!!!!!
  • DE ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    6 0
    مشکل ، کمبود کالا نیست ، گرانی کالاست ...اینرا باید حل کنند والا محتکران با دُمشان گردو می شکنند که اقلام گرانقیمت را هرچه زودتر به فروش برسانند ..
  • محمد IR ۰۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    1 3
    درود
  • IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 9
    پروردگارا به آقای رئیسی کمک کن این مرد خادم واقعی مردمه نه مثل ف که الهی خدا ازش نگذره
    • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      0 3
      الهی آمین
  • IR ۰۸:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 4
    جناب اقای رییسی مردم ایران واقعا در سختی و تنگنا هستن. لطفا با درایت کامل این طرح اجرا کنید تا فشار ها روی مردم کم بشه
  • IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    2 1
    بیشتر نانوایی ها با توجه به افزایش قیمت آرد نان فانتزی ساعت کار خود را کم کرده ( هم از ابتدای صبح و هم در اواخر وقت ) و با کمتر فروشی وذخیره آرد و فروش آن به قیمت آزاد به نان فانتزی و... باعث افزایش صف و تلف شدن وقت مردم و همچنین با تعطیلی زود هنگام نانوایی باعث سوق دادن مردم به سمت نان فانتزی و اجحاف در حق آنان می گردند بهتر است دولت محترم در اجرای این طرح از همین ابتدا نسبت افزایش بازرسی ها هم در ابتدا و در انتهای ساعت کاری نانوایی ها و بررسی کارت خوان ها جهت تخصیص سهمیه آرد اقدام نماید تا باعث جلوگیری از سود کلان بعضی از نانواهای بی انصاف و اجحاف به طبقه متوسط و همچنین بررسی ایرادهای طرح و بهینه نمودن آن گردد.
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 6
    احسنت ، طرح بسیار خوبی هست اگر با پیگیری مسئولین درست اجرا بشه. خسته نباشید جناب رئیسی، رائ من حلالتون باشه
    • من IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      3 0
      بادمجون دور قابچین
    • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      0 4
      تا چشم توی غربگدا در بیاد!!!
  • IR ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 6
    ارمان واهداف این جراحی اقتصادی واقعا مهم وقابل قبول هست
    • IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      1 0
      ولی اجراش ؟!
  • حسین IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 3
    درسته گرانی برای مردم مشکل افرینه ولی اجرای این طرح از قاچاق کالا به میزان زیاد کم میکنه و باعث صرفه جویی در مصرف کالاهای اساسی میشه ،طرح شجاعانه و بسیار خوبی هست ،باید برای گازوئیل و بنزین هم مشابه همین طرح اجرا بشه تا جلوی قاچاق سوخت هم گرفته بشه.
  • ربذه IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 2
    سالها فریاد می زدیم که دست دزدهای دولتی را قطع کنید و جلوی ویژه خواری آقازاده ها را بگیرید. خب الحمدلله به همت دولتی که ویژه خوار نیست و اجازه آقازاده بازی به اطرافیان خود نداده دارد این اتفاق مبارک می افتد. ملت ایران! اندکی صبر سحر نزدیک است. انشالله
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 0
    این توصیه رو هم ما به شما میدیم که روی دیگر نرخ ها تاثیری نگذاره، مثلا روی کرایه ها تاثیرگذاشته، کرایه سواری ایذه اهواز از 50 تومن شده 90 تومن
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 2
    الحمدلله
  • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 0
    احسنت
  • فراجناحی IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 0
    چند هفته قبل از تغییر قیمت روغن و سایر اقلام کارخانه دار ها از عرضه اقلامی که با ارز 4200تومانی در اختیار داشتند به بازار خودداری کردند والان هم قطره چکانی وارد بازار می کنند و تشکیل صف بی معناست. و نکته دیگر: انواع نوشیدنی ها، برنج وکرایه ماشین و... که نرخ مصوب آنها تغییر نکرده چرا افزایش قیمت پیدا کرده؟
    • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      0 0
      بااین روشای که اینها میخواهند جراحی اقتصادی کنند-هرکسی که(( ۱۰میلیون تومان مثل کارکنان رسمی ودایمی )یا( ۱۰۰میلیون تومان مثل مسیولین،نمایندگان ووابستگانشان) یا ۱میلیارد تومان مثل بانکیها وابستگانش ))کالاهای که قیمتش ازاد میشودیا کالاهای دیگه را برای یکسالشون میخرند واحتکار میکنندوبعدازگران شدن به چندین برابر قیمت میفروشند!؟(دیگه ته دشمن نیاز هست کازی کنه ونه هیچکس دیگه!؟
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    2 0
    اگر قرار باشد به 9 دهک یارانه پرداخت شود، بهتر بود به‌ازای هر نفر برای دهک اول، 600 هزار تومان؛ دهک دوم، 533 هزار تومان؛ دهک سوم، 467 هزار تومان؛ دهک چهارم، 400 هزار تومان؛ دهک پنجم، 333 هزار تومان؛ دهک ششم، 267 هزار تومان؛ دهک هفتم، 200 هزار تومان؛ دهک هشتم، 133 هزار تومان، دهک نهم 67 هزار تومان و دهک دهم صفر لحاظ می‌شد. این روش خطی توزیع، دقیقاً معادل روش پلکانی اجرا شده برای دولت هزینه دارد، اما به عدالت نزدیک‌تر است. البته باز هم خیلی بهتر بود که به جای یک دهک بالا، پنج دهک بالا حذف می‌شد و به‌ازای هر نفر برای دهک اول، یک میلیون تومان؛ دهک دوم، 800 هزار تومان؛ دهک سوم، 600 هزار تومان؛ دهک چهارم، 400 هزار تومان؛ دهک پنجم، 200 هزار تومان و دهک‌های ششم تا دهم، صفر لحاظ می‌شد.
  • IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 0
    دولت باید هرچه سریعتراز این روش حراحی اقتصادی دست بکشد وازمردم عذر خواهی کند وفقط روش کالا برگ الکترونیکی را انهم هر کالایی را که میخواهد ازاد کند رامالتفاوت نرخ آزاد وسهمیه به انداره وواقعی وبه قیمت قبل را درکارت بریزد بعد اقدام کند وگنترلهای لازم را بر روی تولید کننده وتوزیع کنند وفروشنده داشته باشد-تا مردم اعتماد کنند-ولاعیر
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 0
    فقط با پرداخت هرماه به هرایرانی ۵۰میلیون تومان یارانه-جراحی اقتصادی قیمتها فوب خلیج فارس امکانش هست،
  • IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    2 0
    راه‌کارهای حل معضل گرانی: حفظ ارزش پول ملی با تصویب قانون ایجاد واحد جدید پولی معادل یک میلی‌گرم طلا، استفاده‌ی حداکثری از واحد جدید پول ملی، و حداقلی از سایر ارزها به‌ویژه دلار آمریکا در تبادلات بین‌المللی؛ جایگزین کردن نظام بانکی ربوی با بانک‌داری اسلامی بر اساس قرض‌الحسنه، برخورد قانونی با نزول‌خواران و قماربازان و دلالان مسکن، خودرو، ارز، طلا و کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی؛ ایجاد اشتغال مولد و پایدار، سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید دانش‌بنیان، افزایش تولید یا خدمات مفید سرانه‌ی ملی، ایجاد رقابت سالم و حفظ بهره‌وری؛ مبارزه‌ی با قاچاق، اصلاح نظام توزیع، کنترل و نظارت بر بازار با سامانه‌ی هوشمند و یک‌پارچه، جلوگیری از تبانی در قیمت‌گذاری‌ها، ایجاد بازار سیاه و احتکار، حذف مدیران فاسد در بدنه‌ی دولت، جلوگیری از فساد در نظام توزیع با نظارت دائمی دولت و قوه‌ی قضائیه؛ کاهش هزینه‌های جاری دولت، جلوگیری از کسری بودجه، استقراض از نظام بانکی، خلق پول و افزایش تورم، گسترش عدالت در نظام مالیاتی؛ فرهنگ‌سازی انصاف و توجه به حلال و حرام، امر به معروف و نهی از منکر و تذکر به تقوی در بین اصناف، آموزش اقسام بیع در کتب فقهی، جلوگیری از مرابحه، دروغ، گران‌فروشی و کم‌فروشی در معاملات؛ اجرای احکام الهی و پیش‌گیری از منکرات شرعی و معصیت خداوند، برخورد با بدحجابی، بی‌حجابی، بی‌عفتی، بی‌حیایی، ولنگاری، استفاده‌ی ابزاری از بانوان و سایر عوامل ایجاد فساد، رخوت و تنبلی در جامعه و جوانان.
  • IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    0 0
    شرط موفقیت این طرح نظارت جدی نه الکی بربازار و مقابله با گرانفروشان و محتکران است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس