به گزارش مشرق، درگیریهای درونی میان اعضای فرقه دروایش گنابادی بر سر ریاست باعث افشاگری و رسوایی جدید میان اعضای آن گردیده است.
یکی از اقطاب شاخههای جدید فرقه صوفیه گنابادیه درسالمرگ علی تابنده با طرح مسائلی، محوریترین و اصلیترین شاخه صوفیه گنابادیه را به مرحله فروپاشی رساند.
رضا صلاحی از اعضای تشکیلات گنابادی در یک ویدئو سایر اعضای فرقه را به روشهای منافقانه متهم کرده و گفته است که رفتارهای متعارض باعث اقدامات افراطی از سوی آنها شده است. پس از مرگ نورعلی تابنده(لیدر گنابادیها) این فرقه انحرافی به سه دسته تقسیم شده و برای جانشینی با یکدیگر رقابت دارند.
فرقه دراویش گنابادی از جمله گروههای انحرافی است که سال ۱۳۹۶ با اعمال خشونت و بهره گیری از تکنیکهای داعشی، قداره بندی و عربده کشی خیابانی در محله پاسداران تهران باعث شهادت سه تن از ماموران ناجا و بسیج شدند.
دروایش گنابادی شاخه ایرانی فرقه صوفی مآب نقشبندیه است که در سال ۲۰۰۹ با حمایت عزت ابراهیم(معاون صدام) ارتش نقشبندیه را ایجاد کرد. این نیروی مزدور بعثی- داعشی بعدها مورد توجه ارتش آمریکا قرار گرفته و چندین عملیات تروریستی را علیه مردم عراق انجام داد.
دراویش در حقیقت مخلوطی از تفکرات و مناسک ادیانی مختلفی اعم از بودایی، میترایی، زرتشتی، مانوی، تائو، مسیحی، برهمایی، یهودی و اسلام است با توجه به اینکه استدلال بسیار ضعیفی در پشت افکارشان دارند و می خواهند این فرقه را بسط و گسترش دهند بنابراین در طول سالیان گذشته از اغلب ادیان و فرقه های دیگر مناسکی را انتخاب کرده و به مناسک خود افزوده اند تا تقریب لازم برای جذب معتقدین سایر ادیان و فرقه های دیگر را داشته باشند.
به طور مثال:مسایلی همچون: فقر، خرقه پوشی و ریاضت های طولانی، از آداب هندوهاست تشرف را از آیین میترا گرفتند (آیین میترا همان مهرپرستی ایران باستان است) غسل گنابادی ها، از غسل تعمید مسیحی ها اخذ شده است. پرسه و گدایی صوفی مبتدی، از آیین برهمایی گرفته شده است. عین قول و عقیده صوفی ها در مورد ذکر، در آیین زردشت آمده که باید پیکر پیر را بدل گیرند و چنان داند که حاضر و ناظر است و از فکر پیر غایب نگردد.
رصد این روزهای داعش در سوریه و نیز برگزاری کلاسهای آنلاین فرقه گنابادی در تهران نتایج قابلتأملی دارد؛ پس از آشوب طلبی فرقه گنابادی در تهران، یکی از عوامل اصلی این گروهک اعدام و برخی دیگر به حبس محکوم شدند.
پسازآن ماجرا سایت وزارت امور خارجه فرانسه در تحلیلی قابلتأمل نوشت: اروپا علاقه دارد بداند که مشکل جمهوری اسلامی ایران با مجذوب علی شاه در چیست؟ پاسخ به این سؤال ریشه در همان «جنگ ترکیبی» دشمن دارد که رهبر انقلاب به تبیین آن پرداختهاند.