کد خبر 1381483
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
جگر و گوشت آبدار نخورید؛ ۹ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند

بیماری تب کریمه کنگو همه ساله در فصل بهار و تابستان همزمان با فعالیت کنه‌ها به اوج می‌رسد و از طریق تماس مستقیم انسان با لاشه، ترشحات و نقاط آلوده دام قابل انتقال است.

به گزارش مشرق، آقای سید محمد آقامیری گفت: بنابر آخرین آمار ۹ نفر مبتلا به بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب کریمه کنگو شدند که متاسفانه یک نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده است.

به گفته او، بیماری تب کریمه کنگو همه ساله در فصل بهار و تابستان همزمان با فعالیت کنه‌ها به اوج می‌رسد و از طریق تماس مستقیم انسان با لاشه، ترشحات و نقاط آلوده دام قابل انتقال است.

آقامیری می‌گوید، به افراد توصیه می‌شود که گوشت تازه‌ای که در مراکز خارج از کشتارگاه کشتار می‌شود حتما تا ۲۴ ساعت و جگر را تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند که خطر ابتلا به این ویروس را کاهش می‌دهد، همچنین افراد از مصرف جگر و گوشت خام یا آبدار پرهیز کنند. در خصوص کشتار لاشه در کشتارگاه جز شیوه نامه‌های سازمان دامپزشکی است که گوشت ۲۴ ساعت در پیشسرد نگه داری شود.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: دامداران از جدا کردن و له کردن کنه روی بدن دام پرهیز کنند، چرا که به سبب احتمال له شدگی امکان انتقال وجود دارد و در صورت رویت نسبت به سم‌پاشی اسطبل و دام اقدام کنند.

بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو اولین بار در شبه جزیره کنگو در سال ۱۹۹۴ با ابتلای حدود ۲۰۰ نفر از مردم آنجا کشف شد که به سبب عدم علایم بالینی در دام قابل انتقال از دام به دام دیگر یا حتی دام به انسان است.

سم‌پاشی اسطبل و بدن دام جز شیوه نامه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی برای حذف کنه است و این کنه در زنجیره غذایی نقشی ندارد و افراد در صورت علایم همانند سایر بیماری‌های مشابه به پزشک مراجعه کنند چرا که بیماری قابل پیشگیری، کنترل و درمان است و در صورت سیستم ایمنی ضعیف منجر به فوت می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    3 1
    هر وقت توانستیم که بخریم اونوقت چشم حرف شما یادمون میمونه
  • IR ۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    0 0
    این تجربه من را بازنشر دهید .من معمولا کوشت چرخ شده میگیرم و بصورت مرتب و منظم در پلاستیک نایلونی قرار میدهم و سعی میکنم ضخامت گوشتها در داخل نایلونها از دوسانت بیشتر نیاشد بعد انها را داخل یخچال فریزر به مدت حداقل 48 ساعت قرار میدهم تا بصورت جامد و شبیه سنگهای ساختمانی در اید بعد انها را از فریز بیرون میاورم و با چند ضربه چکش انها را به قطعات کوچک تیدیل میکنم که به راحتی به قطعات کوچک تبدیل میشود چون گوشت ساختار جامد و سخت به خود گرفته است. و حتی گوشت سالم سازی هم شده است. و دوباره داخل فریز قرار میدهم و هر وقت نیاز داشتم گوشت چرخ کرده را قطعات کوچک در اختیار دارم. دوستان شاید خنده دار باشد ولی خیلی راحت و کار بردی هست پس دوستان به حای خندیدن امتحان کنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس