به گزارش مشرق، مقامهای یونانی روز دوشنبه از برنامه ریزی جهت گسترش دیوار مرزی با ترکیه، همسایه خود خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» «نوتیس میتاراچی» وزیر امور مهاجرت ترکیه گفت که دیوار فولادی از ۴۰ به ۱۲۰ کیلومتر (۲۵ تا ۷۵ مایل) گسترش خواهد یافت و کار ساخت و ساز اواخر امسال آغاز خواهد شد.
میتاراچی گفت: «این تصمیم دولت برای توسعه بیشتر دیوار مرزی است و ما از اروپا درخواست کمک مالی کردهایم.»
یونان همسایه و هم پیمان ناتو ترکیه را به ابزار مهاجرت متهم کرده است. این ادعایی است که توسط آنکارا رد شده. ترکیه میگوید بار سنگینی را به دوش کشیده و میزبان حدود چهار میلیون پناهنده است که اکثر آنها از جنگ داخلی در همسایگی سوریه گریختهاند.
سال گذشته، ۱۲ کشور از جمله یونان درخواست کمک مالی اتحادیه اروپا برای دیوارهای مرزی کردند که در حال حاضر از بودجه ملی تامین میشود. کمیسیون اتحادیه اروپا در حال حاضر هزینه ساخت دیوار در مرزهای خارجی خود را پرداخت نمیکند.
ترکیه و یونان نقاط اصلی عبور و مرور مهاجران با هدف عبور از اروپا، فرار از جنگ برای شروع زندگی جدید بوده اند. در این بین ترکیه، یونان را متهم به اخراج گسترده و اخراج اجباری بدون دسترسی مهاجران به مراحل پناهندگی کرده است که نقض قوانین بین المللی است.
«عمر چلیک» سخنگوی حزب عدالت و توسعه اخیرا گفت هیچ کشوری نباید ترکیه را به عنوان اردوگاه پناهجویان خود بداند زیرا این کشور بیش از این ظرفیت نگهداری از مهاجران غیرقانونی را ندارد.
چلیک طی نشست خبری توضیح داد: «ادارات دولتی در حال گفتوگو با تمام طرفهای مرتبط هستند. تفکیک مسئولیت بین نهادهای دولتی انجام شده است. ترکیه مردمانی را که از مرگ فرار میکنند، در آغوش میکشد. اما اجازه نمیدهیم که از ما سوءاستفاده شود.»
وی با انتقاد از «لحن فاشیستی» و نژادپرستانه برخی کشورها درباره مهاجران، اظهار داشت: «ترکیه اردوگاه مهاجران هیچک کشوری نیست. هیچ کسی نباید چنین تفکری نسبت به منطقه داشته باشد. ترکیه دیگر ظرفیت پذیرش موجهای بیشتر مهاجران را ندارد.»