به گزارش مشرق، محمد ایمانی فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود نوشت: سایت «جرس» به عنوان ارگان اتاف فکر فتنه سبز در لندن، در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۲، مقاله‌ای تحت عنوان «آیت‌الله خمینی در برابر آیت‌الله خمینی» منتشر کرد. این مقاله خواستار انتقام از امام و رهبری به واسطه تحریف مکتب امام (ره) توسط امثال خاتمی و موسوی شده بود:

"ما محتاج نظریه‌ای مناسب با فضای سیاسی برای گذار هستیم. این گذار باید بر گسل شکاف میان اطرافیان آیت‌الله خمینی رخ دهد. یک دسته از شاگردان آیت‌الله خمینی همراه آقای خامنه‌ای هستند. دسته دیگر در عوض، چند سال است (خصوصا پس از جنبش سبز) به دموکراسی‌خواهی [!!] نزدیک می‌شوند.

در این دسته موسوی و کروبی و خاتمی و هاشمی و برخی اعضای بیت خمینی هستند. استراتژی ما باید مانور روی این شکاف باشد. در این دید نباید با آیت‌الله خمینی همان معامله‌ای را کرد که با آقای خامنه‌ای می‌کنیم. آقای خمینی را باید به عنوان بخشی از تاریخ نقد کرد، منتها توجه کرد که او به همراه بیتش همچون متنی است که دو قرائت هرمنوتیکی کاملا متضاد از آن می‌شود کرد...

البته که دموکراسی تعریف مشخصی دارد و یحتمل، دموکراسی دینی بی‌معناست. با این حال آقای خمینی و مجموعه سخنان او در وضعیت کنونی سیاست ایران، حکم #متن_مقدس قرآن یا انجیل را دارد. در قرآن و انجیل هم آیاتی داریم که به خونریزی و قتل تشویق می‌کند و هم آیاتی که به رحمت و بخشش و نوعی انسان‌گرایی توصیه می‌کند.

یک راه برخورد این است که نگاهی ذات‌گرا داشته باشیم و بگوییم این متون کلا تولیدکننده خشونت‌اند. یک راه دیگر هم همین است که همچون نواندیشان دینی بر آیات انسان‌گرایانه این متون مقدس بیشتر تاکید کنیم و به عنوان مثال آیات جهاد و خونریزی را تاویل کنیم (مثلا آنها را فقط مربوط به زمان خاص نزولشان بدانیم) در یک جامعه مذهبی روش دوم بیشتر جواب می‌دهد"!

جرس در توضیح بیشتر می‌نویسد:

«محتملا در وضعیت خاص ایران تا اطلاع ثانوی آیت‌الله خمینی حکم متن مقدسی را دارد که باید آن را به نفع خود تأویل کرد. هیچ اندیشیده‌ایم چرا عده زیادی در میان اندیشمندان دنیا از لاک گرفته تا مارتین لوتر و سروش و مجتهد شبستری کوشیده‌اند بگویند دین با دموکراسی یا حقوق بشر سازگار است، به جای اینکه بر تضاد این دو به نحوی ذاتگرایانه انگشت نهند؟

یکی از توجیه‌های مهم این رویکرد آن است که توجه شود دین از منظر هویتی برای بسیاری از انسانها مهم است، و بر این اساس بهتر است دموکراسی‌خواهان یا حقوق بشر دوستان به‌جای آنکه خود را در برابر دین قرار دهند، از نیروی آن استفاده کنند. هکذا است داستان آقای خمینی در وضعیت بغرنج کنونی ما در ایران...

قرار نیست دموکراسی را با معیار خاتمی و هاشمی بسنجیم. البته که دموکراسی معیارهایی مستقل دارد. بلکه قرار است کوشش کنیم شکاف را عمیق‌تر کنیم.

در این نگاه اصلاح‌طلبانی چون هاشمی یا خاتمی در حال شدن و تغییر به واسطه فشار از سوی بدنه حامی‌شان نگریسته می‌شوند نه هویت‌هایی لزوما ثابت. برای این شدن و تغییر البته آنان را باید مورد خطاب قرار داد و نقد کرد.»

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    14 4
    روش جدیدی نیست. این روش مزورانه منافقانه از اول تاریخ بوده و همچنان خواهد بود. بهر صورت فتنه باید ظهور کند تا سیه روی شود هر که در او غش باشد. فتنه گر هم جایی جز زباله دانی تاریخ ندارد. اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً
  • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    7 2
    مرگ بر انگلیس
  • نیما IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    3 0
    به امید ظهور امام زمان
  • فرزند ایران ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    5 1
    چند روز پیش ملکه سالگرد هفتادمین سال سلطنت رو جشن گرفت. میدانستید اولین اقدام خصمانه این پیرزن خبیث در ایران "کودتای 28 مرداد 1332 " بود!؟؟
  • فرزند ایران IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    3 0
    چند روز پیش ملکه سالگرد هفتادمین سال سلطنت رو جشن گرفت. میدانستید اولین اقدام خصمانه این پیرزن خبیث در ایران "کودتای 28 مرداد 1332 " بود!؟؟
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    2 0
    مرده ها را هم جزو یاران امام حساب کرده. مردم ایران بعد از بلایی که روحانی بر سر ملت آورد،به تفکرات پوسیده و فریبکارانه ی عده فرصت طلب بها نمیدن. البته مشی اصلی انقلاب منطبق با متن اسلام اجتهادی با سابقه ۱۲۰۰ساله است. اینکه برخی نهادها قصد دارند تا حوزه ها را قبضه کنند باعث انحطاط و تضعیف حوزه هاست.
  • IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    5 0
    مرگ بر فتنه گر

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس