به گزارش مشرق، پس از گذشت ۱۵ روز از حادثه ریزش برج دو قلو متروپل آبادان، آخرین اخبار این حادثه به شرح زیر است:
شمار جانباختگان حادثه «متروپل» به ۴۱ تن رسید
فرماندار ویژه شهرستان آبادان گفت: در ادامه عملیات آوار برداری متروپل سه پیکر دیگر پیدا شد که در مجموع تعداد جانباختگان این حادثه به ۴۱ نفر افزایش یافت.
احسان عباسپور افزود: تلاش برای یافتن پیکرهای احتمالی زیر آوار توسط گروههای امدادی حاضر در میدان ادامه دارد.
وجود روابط پشت پرده اقتصادی و حمایتگرانه سیاسی از مالک «متروپل» / در زیر زمین ساختمان هیچ پیکری نبود
صادق خلیلیان استاندار خوزستان اظهار کرد: حادثه متروپل، که برای خوزستان و کشور حادثه بسیار تلخ و بزرگی بود تبعات قصور و روابط ناسالم شکل گرفته در سالهای ۹۴ تا ۹۹ بود که در سطح استان و ویژهتر در آبادان شاهد آن بودیم.
وی ادامه داد: این ساختمان برای ۶ طبقه مجوز گرفته بود که آرام آرام به طبقات آن اضافه شد به گونهای که در یک نوبت سه طبقه و در مرحلهای دیگر دو طبقه به آن اضافه شد.
صادق خلیلیان تصریح کرد: این سازه دارای نواقص فنی بسیاری بود که از سال ۹۶ در گزارشات مشکلات آن اعلام شد، حتی نظام مهندسی عینا اعلام کرده بود برجی که قبلا افتتاح شده ناپایدار است.
وی بیان کرد: این ساختمان در کنار کوچهای چهار متری و خیابان کم عرض امیری ساخته شده و بر اساس مستنداتی که تماما دارای تاریخ هستند، متروپل استانداردهای لازم را نداشته است.
خلیلیان با اشاره به تصمیم تخریب باقیمانده ساختمان به دلیل عدم امکان مقاوم سازی و ناپایداری سازه، بیان کرد: در خصوص تعداد مفقودین به خانوادهها اعلام کردیم که اعلام مفقودی کنند که آمار اولیه ۳۸ نفر بود.
وی ادامه داد: گرچه از نظر کارشناسی نباید این اقدام انجام میشد اما بخاطر دغدغه خانوادهها شخصا به زیر زمین رفتم اما چیزی مشاهده نکردم.
استاندار خوزستان گفت: باید بحث متروپل را درس عبرتی کنیم برای کسانی که به وظایف خود عمل نمیکنند؛ ظاهر این است که اینها عواملی در سطح شهر آبادان بودند. از سال ۹۴ که قرار بود این فرد وارد کار ساخت برجهای دوقلو شود، از اول بدون مجوز و بدون پروانه اولیه، ساخت و ساز را از سال ۹۴ شروع میکند.
استاندار خوزستان گفت: کجای کشور چنین مجوزی داریم؟ چه روابطی میتواند وجود داشته باشد؟ به جز روابط ناسالم، نمیتواند چیز دیگری باشد.
وی ادامه داد: روابط ناسالم به چه شکل انجام میشوند؟ شاید کسی از دیگری پول نگرفته باشد اما وقتی یک مقام ملی و استانی به یک شهرستان میرود و در یک مراسم شرکت میکند و به نوعی از فردی حمایت میکند، آن فرد حاشیه امنیت پیدا میکند و آن موقع است که میبینیم در سالهای ۹۶، ۹۷، ۹۸، ۹۹ و تا ۱۴۰۰ این اقدامات انجام میشود بدون اینکه آن فرد به نهادهای نظارتی تمکین کند.
صادق خلیلیان تصریح کرد: روابط پشت پرده اقتصادی و روابط حمایتگرانه سیاسی در خصوص مالک متروپل وجود داشته است، حتی از سال ۹۲. فردی که حالا گفته شده در همین ساختمان کشته شده، ۴۱ ساله بوده؛ پس در سال ۹۲ سن کمتری داشته است، چگونه میتواند آرام آرام یک گروه ساختمانی به اسم هلدینگ عبدالباقی راهاندازی کند و بعد، ساخت و ساز آبادان را به صورت انحصاری از سال ۹۴ به دست بگیرد؟
عملیات آوار برداری از «متروپل» تعطیل شدنی نیست/ بقایای ساختمان تخریب میشوند
سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهور صبح امروز به منظور جمع بندی نهایی طرح توسعه آبادان و خرمشهر به خوزستان سفر کرد.
سید صولت مرتضوی در حاشیه بازدید از محل حادثه متروپل آبادان اظهار کرد: عملیات آواربرداری از متروپل تعطیل شدنی نیست و همه دستگاهها با امکانات موجود پای کار هستند و تا زمان اعلام پایان کار از سوی مسئولان استان خوزستان عملیات آواربرداری در متروپل ادامه دارد.
وی با اشاره به تخریب بقایای ساختمان پس از اتمام آواربرداری، افزود: عملیات آواربرداری در متروپل با تدبیر پیش رفته و قرارگاه خاتمالانبیا به عنوان پیمانکار وارد عمل شده همچنین دیگر دستگاههای اجرایی نیز با تمام ظرفیت به میدان آمدند.
معاون اجرایی رییس جمهور گفت: پیش بینیها جهت صدور مجوزهای لازم در خصوص تخریب و تثبیت سازه متروپل انجام شده است.
ساخت دو مدرسه در خرمشهر به یاد دانشآموزان جانباخته «متروپل»
مسعود حمیدی نژاد سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان ضمن تسلیت درگذشت پنج دانشآموز خوزستانی در حادثه ریزش ساختمان متروپل، اظهار کرد: به زودی به یاد دانشآموزان ملیکا و میترا صالحیانپور که در حادثه متروپل آبادان جان خود را از دست دادند، به همت خانواده این دانشآموزان، دو مدرسه ساخته خواهد شد.
وی افزود: این مدارس قرار است با مشارکت خانواده دانشآموزان صالحیانپور در مینوشهر از توابع خرمشهر که محل زندگی این دانشآموزان بوده، ساخته شود
تشکیل پرونده برای خانواده چهار قربانی ساختمان متروپل آبادان در کانون وکلای خوزستان
رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان با اشاره به اعلام آمادگی این کانون برای پذیرش وکالت زیاندیدگان حادثه متروپل آبادان، گفت: امکانات تشکیل ۵٠ وکالت معاضدتی برای زیاندیدگان حادثه متروپل فراهم شده اما تاکنون با مراجعه چهار خانواده از قربانیان این حادثه وکالتنامه معاضدتی تنظیم شده است.
سید یزدالله طاهرینسب بیان کرد: متروپل یکی از حوادثی است که تبدیل به مصیبت ملی شده و بررسیها نشان میدهد تعداد زیادی از هموطنان جانشان را از دست داده یا مجروح شده و یا اموالشان را از دست دادند.
وی افزود: بر اساس قانون استقلال وکلا، یکی از وظایفی که بر عهده کانون وکلای دادگستری است «معاضدت قضایی» و کمک حقوقی به افرادی است که به دلایل مالی یا شرایط اضطرار نیازمند کمک هستند.
طاهرینسب اضافه کرد: در حادثه متروپل نیز کانون وکلا پس از وقوع حادثه درصدد کمک به زیان دیدگان برآمد؛ البته با توجه به اینکه زیاندیدگان و قربانیان به صورت تدریجی مشخص میشدند در روزهای اول حادثه کمک به آنها در عمل ممکن نبود اما هفته گذشته پس از جلسه با اعضای هیات مدیره کانون و دادستان مرکز استان، کانون وکلا فعالیت عملی خود را برای اعطای خدمات حقوقی و وکالت زیاندیدگان این حادثه اعلام کرد.
ارتش تا هر زمان که نیاز باشد در متروپل میماند
امیر سرتیپ دوم ستاد حمزه بیدادی فرمانده قرارگاه منطقهای ارتش در جنوب غرب، درخصوص فعالیتهای ارتش در حادثه متروپل آبادان اظهار کرد: ارتش از همان لحظههای نخست ریزش متروپل در آبادان، تیپ ۷۲ مستقر در پادگان دژ و نیروهای پایگاه دریایی خرمشهر را به صورت داوطلبانه وارد عمل کرد.
وی افزود: این نیروها پس از ورود به محل حادثه با استفاده از تجهیزاتی که داشتند مشغول به آواربرداری شدند. همچنین، این نیروها در حوزه تأمین مواد غذایی و آب آشامیدنی برای مردم و امدادگران نیز فعالیت داشتند.
فرمانده قرارگاه منطقهای ارتش در جنوب غرب با بیان اینکه تعدادی از ادوات مهندسی ارتش نیز متناسب با نیاز به منطقه اعزام شدند، تصریح کرد: البته تجهیزاتی از شرکت نفت، هلال احمر و آتشنشانی، قرارگاه خاتمالانبیاء سپاه در آن منطقه حضور دارند.
وی ادامه داد: ارتش علاوه بر آواربرداری در حادثه متروپل آبادان در حوزه امداد و نجات نیز فعال بود و این حضور را تا کنون ادامه داده است.
بیدادی گفت: ارتش تا هر زمان که نیاز باشد در صحنه حضور خواهد داشت و کمکرسانی خواهد کرد.